Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

Az OB 7. fordulójában ismét UTE-s sikerek

2019.08.11. Balatongyörök
Footgolf Országos Bajnokság 7. forduló

A 7. fordulóval folytatódott a pontvadászat a bajnokság és a VB kvalifikáció tekintetében egyaránt. A bajnokság sajátossága, hogy a 10 forduló végén a két leggyengébb eredmény kiesik, így mindenki igyekszik az utolsó fordulókban tovább javítani az eredményén.

A 7. forduló eredményeit böngészve az első szó ami beugrik TAROLÁS!
Túlzás nélkül állítható, a szó megállja a helyét, hiszen minden egyes kategóriában, amelyben egyesületünk játékosai szerepeltek, aranyéremmel zártunk!

Óriási meleg, élénk szél fogadta a starthoz álló játékosokat a györöki pályán, mely szinte belóg a Balatonba. 
Szerencsére, ahogy közeledtünk az élmezőny flightok idejeihez (a legjobb játékosok indulnak legkésőbb), egyre inkább csendesedett a szél - bár a meleg fokozódott, ám az nincs olyan nagy hatással az eredményekre - így szinte ideálisnak mondható időjárásban zajlott a verseny. Az ilyen idő kedvez a technikás játékosoknak, mert jobban tudják “uralni” a labdát és ez pontosabb játékot eredményez. 
Nagy csata dúlt az érmes helyezésekért, ezt mi sem mutatja jobban, hogy az abszolút és férfi első helytől eltekintve, minden egyes érmes és pontszerző helyezés, “szétrúgás” után talált gazdára (szétrúgással döntik el a helyezést azonos rúgásszámnál).
Szerencsére ebben élen jártak egyesületünk versenyzői, gyakorlatilag UTE “aranykaraván” indult útnak a verseny végeztével Budapest felé!

Érdekes módon bár a Balatonon zajlott a verseny, mégsem sokan választották azt a lehetőséget, hogy már szombaton gyakoroljanak a pályán. Ebben bizonyosan szerepe van annak is, hogy a szombat munkanap volt.
Minden esetre, hasznos lett volna egy kis pályaismeret, mert egy-két helyen “új nyírás” fogadta a játékosokat, amely kicsit több információval jobban kihasználható lett volna.
A pálya rendkivül gyors volt, köszönhetően a forró, száraz időnek, viszont itt-ott nagyot fékezett rajta az otthagyott frissen nyírt fű. Az sem szolgálta a jobb eredmény elérését, hogy a szervezők egy szakaszon a megszokott játszhatatlan területet, vizes akadállyá nyilvánították, amely más játékstílust kíván a játékosoktól. Vizes akadálynál jóval nagyobb a kockázat. 

Mivel az élmezőnyben egy flightba került néhány lassú (megfontolt) játékos, így igen csak szétszakadt a mezőny vége, volt akiknek három óra sem kellett a pálya teljesítéséhez, viszont aki beragadt, az közel négy órát töltött a pályán.

Kis túlzással a nagy meleg miatt néhányan a pályán töltött 3-4 óra alatt az életükért küzdöttek, mivel a játék elején a játékosok magukhoz vett ásványvizei - utánpótlás nem lévén - tea melegségűre forrósodtak, pedig hőségriasztás volt!

Most vegyük sorba az eredményeinket, melyek szinte felülmúlhatatlannak tűnnek. Kezdjük a legnemesebb fémmel (arany), melyet a következő kategóriákban gyűjtöttek be egyesületünk játékosai - Csapatverseny / Abszolút / Férfi / Senior

A csapatarany igen nagy fölénnyel lett a miénk. Az abszolút és a férfi kategóriában is csak a pályát kellett lerúgnia a végső győztesnek, Flink Jánosnak, aki így mindkét díjat bezsebelte és példátlan módon három (a harmadik a csapat) aranyéremmel távozott a fordulóról. A senior aranyért viszont túlórázni kellett - “szétrúgás” - viszont a mentálisan erős UTE játékosok az ilyeneket nagy számban szokták abszolválni, most sem volt ez másképp. A szétrúgás - a senior első hely mellett - döntött még az abszolút kategória második és harmadik helyéről is.

Kicsit nehezen indult, mivel Karakas Attila ellenfele az első rúgásával betalált, Karakas viszont még a lyukig sem rúgta el a labdát. Ezen a szinten ez óriási hiba, hiszen “az a labda, amelyik nem megy el a lyukig, az nem tud leesni”. A második lyuk után sem javult a helyzet, talán csak annyi volt a szerencse, hogy mindkét játékos hibázott. A harmadik lyukon az ellenfél hibázott, így Karakas sikeres rúgása döntetlen állást erdeményezett és mivel a következő indítóhelyről ő kezdett, így adva volt a lehetőség, hogy egy sikeres rúgással már vezessen is! Sikerült megragadni a lehetőséget, szép rúgást hajtott végre és már nála volt az előny, miután a páros másik tagja sikertelen rúgást hajtott végre ez meg is maradt az utolsó kezdőponthoz érkezve. Az utolsó indító pontnál az volt a tét, hogy Karakasnak utolsó rúgóként kell-e még rúgnia, vagy a győzelemért rúg-e. 
Nos, az első változat realizálódott, mivel az ellenfél sikertelen rúgása után már csak a kéznyújtás maradt hátra, így Karakasnak az utolsó rúgását már nem kellett végrejhajtania. Senior első és abszolút kategória második helyet jelentett a siker.

Összegezve a helyezések, valamint a különböző kategóriákban a 10-be jutott versenyzőink eredményei a következők:

Csapat 1. UTE (Flink János, Karakas Attila, Bíró László, Zsuppán Péter) 

Abszolút kategória
1. Flink János UTE
2. Karakas Attila UTE
10. Bíró László UTE

Férfi kategória
1. Flink János

Senior kategória
1. Karakas Attila UTE
5. Bíró László UTE
6. Zsuppán Péter UTE
10. Kocsis Sándor UTE
10. Juhár Tamás

Gratulálunk az elért eredményekhez!
Hajrá Lilák!

Flink János:

 

Karakas Attila:

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41