Dátum: 2024 április 18. (csütörtök) | Andrea, Ilma

hírek

Magyar Footballgolf Bajnokság 6. forduló

Magyar Footballgolf Bajnokság 6. forduló - 2019.10.23. Monor

A 6., befejező fordulóval záródott a hazai footballgolf bajnokság, így minden eldőlt. Már csak egy, az utolsó forduló áll rendelkezésükre a játékosoknak, hogy megőrizzék pozíciójukat, vagy javítsanak helyezésükön.

Egyletünk játékosai - a footgolf bajnoksághoz hasonlóan - fantasztikusan teljesítettek az utolsó 6. fordulóban és a bajnokságban egyaránt.

6. forduló:

A már megszokott páros versennyel indult a nap, elképesztően nyárias időben, 26 fokot mutatott a hőmérő higanyszála.
A páros verseny érdekessége, hogy nem feltétlenül ugyanazon párosok mérik meg tudásukat fordulónként, hanem lehetőség van akár folyamatos párcserére is, mivel a párosok egyénileg kapnak pontokat az elért helyezésük alapján. Így nem is párosban hirdetnek bajnokot, hanem a legjobb páros játékosnak járó helyezéseket lehet bezsebelni. Így nem meglepő, hogy a végső győztes az 5 páros fordulót három különböző párral teljesítette.

A 6. forduló páros versenyében lila-fehérré változott a dobogó Zsuppán Péter & Flink János UTE 1. (35), Ranga László & Csőre Csaba UTE 2, (37), Hámori Ferenc & Karakas Attila UTE 3, (37) helyezése mellet még további másfél UTE páros eredménye fért be a legjobb tízbe. A második helyen a holtverseny esetén érvénybelépő algoritmus rangsorolt a párosok között, a Ranga - Csőre párosnak kedvezve.

A páros verseny után következett az egyéni verseny első köre, ahol a bajnokság ranglista helyezései alapján kerültek besorolásra a játékosok. Az első kör után új flightokba kerültek a játékosok az első körös eredményük alapján, a hátralévő utolsó két kört már így teljesítették.

Az első körben Karakas Attila UTE és Simonyi Gábor FTC 33 (-3) rúgásszámmal vezették a mezőnyt, szorosan a nyomukban Hámori Ferenc UTE és Csőre Csaba UTE 34 rúgással abszolválva a pályát. Az új flight beosztás első flightjába még Füzesi Zsolt UTE fért be 35 rúgással.

A második körben a bajnokságot vezető Karakas Attila elképesztő gyenge produkcióval (megfeküdte gyomrát a székelykáposzta), plusz 7-et (43) rúgva lemondhatott az aznapi diadalról, ám az élmezőny többi tagja sem brillírozott.

Ebben a körben a legjobb teljesítményt Kocsis Sándor UTE (32), Újszászi Balázs ROYAL (34) és Cziffra Zoltán HHFGSE (34) érték el, így kezdett sűrűsödni a mezőny. Az élmezőnyből egyedül Hámori Ferenc UTE teljesített kiegyensúlyozottan (34/35/36), ami a nap legjobb eredménye is volt egyben, sajnálatosan azonban a vele azonos pontszámot elérő ellenfelének kedvezett az algoritmus (Feri a páros versenyben szintén az algoritmus áldozatává vált), így Hámori a második helyen végzett a versenyen.

A harmadik körre Karakas a nap addigi legjobb eredményét beállítva (32) visszatért, ám még annál is akadt két jobb teljesítmény! Bakó Attila NIMRÓD 31-es eredménye a 6. záró forduló első helyére repítette a játékost (holtversenyben Hámori Ferenccel), a nap eredményét (30) produkáló Zsuppán Péter - körről, körre fantasztikusan javulva - pedig dobogóssá vált, felborítva az első körös papírformát.
Ez a számtalan alkalom egyike volt, amikor az élmezőny egymást figyelve szép lassan lerugdosta magát a dobogóról és a “nevető” üldözők előztek!

Ejtsünk szót a női mezőnyről is, annál is inkább mivel, rekordlétszám gyűlt össze az utolsó fordulóra, 13 hölgyjátékos mérette meg magát a versenyen. Örvendetes, hogy Hámori Renáta UTE egyesületünk VB ezüstérmes versenyzője tudta vállalni a játékot és esélyeshez méltóan  119-es (42/41/36) eredményével be is húzta a fordulót és a végső győzelmet is egyben.

Összegezve a helyezések, valamint a különböző kategóriákban a 10-be jutott UTE versenyzőink eredményei a következők (a kisebb rúgásszám jelenti a sikeresebb teljesítményt):

Női:
1. Hámori Renáta UTE (42/41/36)

Páros abszolút:
1. Zsuppán Péter & Flink János (35) UTE
1. Csőre Csaba & Ranga László (37) UTE
3. Hámori Ferenc & Karakas Attila (37) UTE

Egyéni abszolút:
2. Hámori Ferenc (44/36/33) UTE
3. Zsuppán Péter (40/36/30) UTE
5. Karakas Attila (33/43/32) UTE
5. Ranga László (36/38/34) UTE
8. Füzesi Zsolt (35/36/38) UTE

Gratulálunk a remek eredményekhez!

Hajrá UTE!

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

Sportnap az atlétáknál című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41