Dátum: 2024 április 26. (péntek) | Ervin

hírek

Megkezdődött a hazai footgolf bajnokság “második félideje”

2019.07.28. Balatonudvari
Footgolf Országos Bajnokság 6. forduló

A 6. fordulóval megkezdődött a hazai footgolf bajnokság “második félideje”, mellyel elindult a pontok gyűjtése a jövő évi VB-re is. 

Egyesületünk több játékosa rajthoz állt a minél jobb helyezés és pontszerzés reményében. 

Sokan kihasználták a jó időt és a Balaton adta lehetőségeket, így már egy-két nappal a helyszínen, vagy a helyszín közelében töltötték a mentális felkészülési időt. Volt aki “le is rúgta a pályát”, bár nem sokat tudott felhasználni a szerzett tapasztalatokból, mert folyamatosan változó időjárási körülmények és pályaadottságok színesítették a versenyt. 

Kis túlzással a pályán töltött 3-4 óra alatt a négy évszak mindegyikét átélték a játékosok (esett, fújt, égetett, villámlott). Sajnálatos módon ezen időjárási körülmények igen csak hatással voltak a játékosok teljesítményére, főleg az időnként meglehetősen nagy széllel gyűlt meg a bajuk. Aki kifogott egy “szembeszeles” pályát, az átkozhatta a sorsot, igen csak hátrányba került a hátszelet élvező versenyzőkkel szemben. Ám mivel ez egy szabadtéri sport, így már hozzászoktak a játékosok a változó körülményekhez. 

Most vegyük sorba az eredményeinket. Kezdjük a legnemesebb fémmel (arany), melyet a csapatversenyben kaparintottak meg versenyzőink, ám amely a későbbiekben egy sajnálatos büntetés miatt (Kocsis Sándor egy büntető rúgást kapott) ezüstre változott! Volt még egy aranyesély senior kategóriában (Juhár Tamás), ahol a verseny végén egyenlőségjelet mutatott a tábla két versenyző esetében. A játékosok között szétrúgás döntött, sajnálatos módon amiben az UTE játékosok oly erősek - mentális felkészültség/koncentráció -, az most csődöt mondott. Talán a két játékos közötti flight idő volt hatással a teljesítményre, Juhár Tamás jóval korábban 1 órával vetélytársa előtt befejezte a játékot, így a “szétrúgáshoz” hideg lábbal ált hozzá, míg ellenfele gyakorlatilag a pályáról érkezett. Sajnálatos módon a büntetőverseny, bár a negyedik pozícióig nyitott maradt, elég hamar eldőlt, nem az UTE versenyző javára. Így már két arany változott ezüstté, valamint egy ezüst bronzzá, mivel a senior szétrúgás egyben az abszolút 2-3. hely sorrendjét is meghatározta. 

Így sem lehetünk elégedetlenek, mivel a hétvégi termés dobogós helyezésekben mérve 2 ezüst, két bronz, melyből a második Karakas Attila senior 3. helyéért járt.

Összegezve a helyezések, valamint a különböző kategóriákban a 10-be jutott versenyzőink eredményei a következők:

Csapat 2. hely UTE 

Senior kategória
2. hely Juhár Tamás UTE
3. hely Karakas Attila UTE
6. hely Kocsis Sándor UTE
9. hely Zsuppán Péter UTE

Abszolút kategória
3. hely Juhár Tamás UTE
6. hely Karakas Attila UTE
10. hely Flink János UTE

Férfi kategória
5. hely Flink János UTE

Gratulálunk a versenyzőknek! Hajrá Lilák!

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41