Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

Szépen menetelnek footgolfosaink a Magyar Bajnokságban

Magyar Footballgolf Bajnokság 5. forduló (2019.09.15. Monor)

Az 5., utolsó előtti fordulóval folytatódott a hazai footballgolf bajnokság, így már csak egy forduló áll rendelkezésükre a játékosoknak, hogy megőrizzék jelenlegi pozíciójukat, vagy javítsanak helyezésükön.

Egyesületünk játékosai, a footgolf bajnoksághoz hasonlóan, itt is remek eredményeket értek el, ezzel méltóképpen képviselve UTE-t a fordulóban.

Mivel a magyar bajnokság utolsó előtti fordulója akár el is dönthette a végső sorrendet, vagy legalábbis választ adhatott néhány még nyitott kérdésre, nagy volt a tét.

Az évszakhoz képest szokatlanul meleg, szikrázó napsütéses időben, egy látszólag könnyűnek igérkező pályán megszenvedtek a játékosok a minél jobb eredményekért.

10:00 órakor dördült el a startpisztoly (szólalt meg a kürt) és kezdetét vette a verseny a párosok küzdelmével. Az, hogy a párosok versenyével kezdődött a verseny, lehetőséget biztosított a játékosok számára, hogy az egyéni küzdelmekben már kis pályaismerettel felvértezve teljesítsék a pályaszakaszokat.
Na, de vissza a páros versenyhez. A legjobb páros “alakítást” a Csőre Csaba/Ranga László UTE és Bendly András/Kuts Zoltán párosoktól láthattuk, akik megegyező rúgásszámmal teljesítették a pályát. Az UTE páros elsőségéhez “visszaszámoláshoz” volt szükség, mivel az utolsó előtti lyuknál még Ők vezették a versenyt, így az Ő ölükbe hullott a végső siker, örömteli, hogy a harmadik helyezett páros is egyesületünk versenyzői voltak, Bíró László/Karakas Attila.

A páros verseny után az egyéni versenyben egy kört teljesítettek a játékosok, majd pihenőre vonultak, hogy a pihenő után újabb két kört teljesítsenek. A befejező két kört már az aznapi erősorrend alapján kialakított flightokban teljesítették a játékosok, így szemmel tarthatták egymást az esélyesek.
A játékosok körről körre javították eredményeiket, így nem véletlen, hogy az utolsó harmadik egyéni körben született meg a nap eredménye Ranga László révén, ám ez is kevés volt számára a végső sikerhez. Bíró László ugyanis verhetetlennek bizonyult ezen a napon, mindazonáltal a második helyezés elismeréséhez kapott ezüst érem is szépen csillogott Ranga Laci nyakában.

Végül is az egyéni küzdelmekben és a párosban is szép eredményeket értek el az UTE versenyzői, mely eredmények még szebbé varázsolták számunkra az amúgy is gyönyörű napsütéses napot.

Összegezve a helyezések, valamint a különböző kategóriákban a 10-be jutott UTE versenyzőink eredményei a következők (a kisebb rúgásszám jelenti a sikeresebb teljesítményt):

Páros abszolút:
1. Csőre Csaba / Ranga László (44) UTE
3. Bíró László / Karakas Attila (46) UTE

Egyéni abszolút:
1. Bíró László (44/36/33) UTE
2. Ranga László (46/38/31) UTE
4. Karakas Attila (45/38/39) UTE
5. Emmer Tamás (45/40/38) UTE
8. Csőre Csaba (40/45/45) UTE
10. Frank van Maurik (42/45/47) UTE

Hajrá Lilák!

A képen (balról): Csőre Csaba, Ranga László, Bíró László, Karakas Attila, Emmer Tamás, Frank van Maurik

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

Budapest Open című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41