Dátum: 2023 december 5. (kedd) | Vilma

hírek

A LEGMAGASABBAN RANGSOROLT VERSENYEN IS ARATTAK FOOTGOLFOSAINK

Egyletünk versenyzője Lucia Čermáková a Hungarian Footgolf Open ’22 női győztese(!), elképesztő magabiztossággal és különbséggel utasította maga mögé a honi és nemzetközi női mezőnyt!

Hungarian Footgolf Open 2022 - FIFG500

Footgolf Országos Bajnokság 6. forduló

2022.06.11-12. Greenfield Golf – Bükfürdő

Fantasztikus rendezés, csodálatos körülmények, rendkívül ötletes „időtöltésre buzdítás” jellemezte a Magyar Footgolf ez évi legkiemelkedőbb rendezvényét. Kaptunk múltat-jelent, (jó értelembe vett) hideget-meleget, de mindenekelőtt sok-sok kiemelkedő élménnyel lettünk gazdagabbak.

Csak hát volt egy verseny is... Egy hihetetlen adottságokkal, képességekkel rendelkező pályán, fantasztikusan elhelyezett lyukak, amelyek már az EB-n is nagy sikert arattak. Ám a szervezők ezúttal sem tudtak felnőni a feladathoz. És sajnos ez a nemzetközi mezőny véleménye. Az a pálya, amely egy két napos verseny után +17(!)-es átlageredményt produkál (a legkiemelkedőbb játékosok részvételével), az nem nevezhető túlságosan átgondolt pályának. Jónéhány elrúgó balesetveszélyes volt, helyenként négyzetméteres gyepszőnyegek szakadtak ki, több játékos testi épsége is veszélyben volt. A pályatervezés nemzetközi alapelve, hogy a mezőny átlagának az első rúgása, már fairwayra (fairway magasságú fűre) kell érkezzen – a golfos is fairwayre üti az elsőt -, nos ez itt sok helyen nem valósult meg. Kicsit átgondoltabb pályatervezéssel, rendkívül sok pozitív visszajelzés érkezhetett volna a pályával kapcsolatban is, érdemes lett volna ezt kihasználni, legalább az egyik pályán.

Ennyi bevezető után térjünk át az eredmények ismertetésére, kezdjük már szokás szerint a hölgyeinkkel. A bevezetőben említettek miatt, a hölgyekre még inkább nagyobb megpróbáltatás várt. Szerencsére a hölgyek bírták a gyűrődést és nagyon odatették magukat.

Női: A női mezőnyben a nyolcadik helyen (magyar bajnokság 6.) végzett Nagy Vivien, az ötödik (magyar bajnokság 3. érmes) helyen pedig Dreilinger Andrea. Kuchta Dóra Open negyedik helyezése, a honi bajnokságban már ezüstöt ért. Lusy (Lucia Čermáková), pedig jött, látott győzött, rajt-cél győzelmet aratva esélyt sem adott ellenfeleinek. Egyszerűen elképesztő volt, amit művelt, szinte hiba nélkül hozta le a 36 szakaszt a két nap alatt. Reméljük jó formája még sokáig kitart.

Abszolút: Ebben a kategóriában legjobb helyezésünket Juhár Tamás érte el, aki a 28. (magyar bajnokság 14.) helyen zárt. Nem sokkal lemaradva tőle Flink János 35. (magyar bajnokság 18.) zárt még említendő helyen, sajnos a többiek nem tudták említésre méltó eredménnyel megörvendeztetni híveinket.

Szenior: Itt már kissé jobb eredményekről tudunk beszámolni, hiszen Juhár Tamás eredménye a nemzetközi mezőnyben, ebben kategóriában hetedik helyezést ért, amely a magyar bajnokságban 5. helyére volt elegendő. Flink János épp, hogy nem TOP10-es eredménye viszont a magyar bajnokságban már TOP10-es eredménnyé változott, ugyanis a hetedik legjobb szenior magyarként zárt. TOP10-be fért még (épp) Csőre Csaba és Bíró László (10), míg Füzesi Zsolt a magyar bajnokság 11. helyén zárt.

Nyilatkozat: 

Lucia Čermáková (női első helyezett): Nagyon jó volt visszatérni erre a helyre az Európa-bajnokság után. Az első célom az volt, hogy jobb eredményt játsszak, mint korábban ezen a tornán. Az edzésnapon apró változásokat észleltem a lyukakon, de semmi különöset. Az első játéknapon az első kilenc lyuk után megtartottam a par eredményt. Csodálatos flightban játszottam és a jó hangulat fél siker. A második félidőt a 10-es lyukon kezdtem dupla bogey-vel. Ami nem a legjobb kezdés, de a hiba miatt fokozottabban koncentráltam, és az erős szél ellenére +6-os eredménnyel zártam a napot. Éreztem, hogy jól játszom, nem vállaltam kockázatos rúgásokat. Másnap a döntő női flightban játszottam. A játék elején az ellenfeleim nyomás alá helyeztek, mert nagy távolságból fejezték be a lyukakat. A fejem azonban tiszta maradt, és továbbra is megfelelően koncentráltam. Ismét a pontosságra és a kevésbé kockázatos rúgásokra helyezve a hangsúlyt. Volt egy lyuk, amikor az első passzal a vízen át 4 méterre állt meg a labdám a lyuktól, de aztán nem találtam el a lyukat, és a labda 10 méterrel tovább gurult. Ez kissé lefagyasztott, de a lyuk közelébe tettem a labdát, majd befejeztem a szakaszt. Az első 9 után +1-en álltam. Aztán jött egy nagyobb hiba a 11-es lyukon, ahol erősen passzoltam, a lyukba kidobta a labdát, amely lement a homokbunkerbe. Nem tudtam kijutni onnan, és 4 rúgás helyett 7-nél végeztem. Ekkor nagyon összeszedtem magam és a következő két lyukat nagyon jól játszottam. Az utolsó három lyukhoz érve megvolt a megfelelő előnyöm, nagyon koncentráltan átérzéssel és pontossággal játszottam, figyelve a par eredményekre. Ráadásul a tizenhetes lyukat birdie-vel zártam. Az utolsó lyukon pedig csak élveztem az utolsó pillanatokat a pályán és megerősítettem a jó játékomat. Ha nem veszem figyelembe a szelet, a körülmények csodálatosak voltak a versenyen. Nagyon élveztem az egész hangulatot és az embereket a verseny körül. Nagyon szívesen visszatérek ide egy év múlva.

Hajrá Lilák!

 

 

 

 

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

2019.1.13 UTE - Csíkszereda című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41