Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

ARATTAK A HÖLGYEK A MAGYAR BAJNOKSÁGBAN

Két arany, egy ezüst, két bronzérem a Magyar Football-Golf bajnokság hetedik és nyolcadik fordulójában! Hölgy versenyzőink arattak, két arany és egy ezüst, egy bronz érem, míg férfi versenyzőink a dobogó harmadik fokáért járó egy bronzérmet tehették az UTE vitrinjébe.

Magyar Football-Golf Bajnokság 2022 7. forduló

2022.07.24 Nimród Football-Golf Park Lakitelek

Hatalmas hőség fogadta a pályára lépő versenyzőket a dupla fordulóban (7-8.) A közel 40 fokos melegben a játékosoknak az akadályokon és a pálya szakaszok végében elhelyezkedő végpontokon kívül a nagy meleg okozta a legnagyobb problémát.

A női mezőnyben egyletünket ezúttal három hölgyversenyzőnk képviselte, mégpedig a páratlan számok jegyében. A rúgásszámaik és a helyezéseik is páratlan számokra végződtek. Az ötödik helyet szerezte meg az utóbbi időben kevesebbet versenyző Molnár Anita, a harmadik helyre futott be Kuchta Dóra, akinek eléggé csalódáskeltő volt ez az eredmény, hiszen ő a versenyeken mindig a győzelem reményében lép a gyepre. Könnyen kitalálható ezek után, hogy visszafelé haladva a következő páratlan szám az egyes, azaz a verseny győztesének száma. Ez a szám a hetedik fordulóban Hámori Renáta száma lett, így ő lett a női győztes! Renit már régen láttuk versenyezni, így nagy öröm volt számunkra a győzelme.

Az abszolút kategória ezúttal nem rólunk szólt érem szinten, bár jónéhány TOP10-es eredménnyel azért büszkélkedhetünk, sajnos ezúttal a dobogóról leszorultunk. És csak épphogy, mivel Zsámboki Sándor a harmadik legjobb eredményt érte el, viszont akadt még egy játékos, aki szintén ilyen eredménnyel zárt. Tehát következett a rájátszás, amely nem Sanyi sikerét hozta, így a hőn áhított bronz helyett be kellett érnie a negyedik hellyel. Az ötödik helyre futott be Nagy István és Ranga László, a hetedik helyen végzett Csőre Csaba, nyolcadik helyen zárt Nagy Balázs, és éppen beférve a TOP10-be Orovecz Róbert is bezsebelt egy kilencedik helyet.

Magyar Football-Golf Bajnokság 2022 8. forduló

2022.07.24 Nimród Football-Golf Park Lakitelek

A nagy melegre való tekintettel egy kicsit hosszabb szusszanást engedélyeztek a szervezők a játékosok részére a nyolcadik forduló megkezdése előtt. 

A női mezőnyben a hetedik forduló győztese Hámori Renáta sajnálatos módon sérülése miatt nem tudta vállalni a játékot, így hamar kiderült, ezen a napon nem lesz címvédés. Valamint az is bizonyossá vált, hogy a hetedik forduló győzelme csak megismételhető lehet, túlszárnyalni nem tudjuk. És mégis... Ugyanis hölgyversenyzőink nem csak behúzták az első helyet, hanem megfejelték egy második hellyel is. Molnár Anita ugyanis a hetedik fordulóban annyira bemelegedett, hogy meg sem állt a nyolcadik forduló második helyéig. Az első helyet ezúttal Kuchta Dóra szerezte meg, aki hatalmas javuláson ment keresztül a hetedik fordulóhoz képest, eredménye az abszolút kategória nyolcadik helyére volt elegendő a női arany mellett.

Tovább lépve az abszolút kategóriára, két játékosunk is (Zsámboki Sándor és Karakas Attila) a második legjobb eredménnyel zárt és rajtuk kívül is akadt még egy versenyző hasonló eredménnyel. Így hármas rájátszás következett az érmes helyekért. A rájátszás első szakaszán kiderült, hogy a negyedik hely ezúttal Karakas Attila helyezése lesz, így a továbbjátszás már „csak” az érmekért folyt tovább. Sajnálatos módon ezúttal sem sikerült Zsámboki Sándornak play off-ot nyernie, de azért az érem sikerült, az ő nyakába került a nyolcadik forduló bronzérme. Szokásunkhoz híven ez úton is megemlítjük még TOP10-es eredményeinket, Orovecz Róbert ötödik, Nagy István hatodik, Emmer Tamás pedig a tizedik helyen zárt.

Hámori Renáta (hetedik forduló női kategória győztesének nyilatkozata): Két szakaszt nagyon elrontottam, a többivel viszont egész elégedett vagyok. A szerencse általában mellém áll, ez most különös módon nem a távolról a lyukba leeső labdákban nyilvánult meg, hanem abban, hogy többször pontosan a pálya szélén állt meg a rúgásom, így  nem kaptam büntető pontokat. 

Összeségében nagyon boldog vagyok, hogy nyerni sikerült, de tudom, ez a teljesítmény a hungarian openen édes kevés lesz, így próbálok addig gyakorolni, hiszen nem titkolt célom a dobogó minél magasabb fokára állni.

Kuchta Dóra (nyolcadik forduló női kategória győztesének nyilatkozata): Ezen a hétvégén hosszú kihagyás után sikerült részt vennem egy footballgolf versenyen. Az első körben nem találtam a helyem a pályán,viszont a második körben sikerült bíztató eredményt elérnem. Örülök, hogy tudtam gyakorolni a héten megrendezésre kerülő világbajnokságra, ami ebben az évben az egyik legfontosabb verseny lesz számomra.

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41