Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

BENDLY ANDRÁS ARANYÁVAL INDUL A SZEZON

Bendly András élete első footgolf bajnoki aranyával indult a szezon!

FOOTGOLF ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

KISOROSZI_FEKETE PÁLYA 2023.03.19. 

Elöljáróban annyit, hogy a női és junior kategória eredménye óvás alatt van, ezért vártunk a beszámolóval. Az óvással kapcsolatosan még nem született döntés, viszont már tovább nem szerettünk volna várni, ezért közzé tesszük az eredményességünket. A footgolf bajnokság első fordulójára Kisorosziban került sor, ahol nagyszerű eredményeknek örülhettünk.

Általában a hölgyek versenyével szoktuk kezdeni beszámolónkat, ám ezúttal az óvás miatt, ezt egy kicsit még toljuk...

Ezért kezdjünk az abszolút kategóriával, ahol Nagy István révén egy bronzéremmel lettünk mi és ő is gazdagabb. Istvánban mocorog a tehetség és eredménye azt sejteti, hogy az érési folyamat töretlen, a főcímben említettek rá is igazak, élete eredményét érte el footgolf versenyen. TOP10-ben azon belül is a negyedik helyen végzett Csőre Csaba, Bendly András duónk, a TOP20-ba pedig még további két játékosunk fért be Karakas Attila (14) és Dreilinger Nándor (18) révén.

A Men kategóriában Nagy István szintén a harmadik helyen zárt, a TOP20-ban végzett még Nagy Balázs, aki a 13. helyezést kaparintotta meg.

Szenior kategóriában, mint ahogy a főcímből kiderült Bendly Andrásé lett a korona, Csőre Csaba végzett a második helyen Andrissal megegyező score-ral, ám mivel sötétedés miatt nem volt lehetőség a rájátszásra, a szervezők a 9-6-3 szabályt alkalmazták, mely ezúttal Andrásnak kedvezett. További két játékosunk végzett még a TOP10-ben, Karakas Attila a negyedik, Dreilinger Nándor a hatodik helyen.

Apropó sötétedés... sajnos a pályán kialakult két „gát”, amely nagyon megfogta a mezőnyt, így mindkét gátnál rengeteg időt kellett várakozni. Sajnos kicsit későn született meg a döntés, hogy az egyik szakasz törlésre kerüljön, ezáltal a rájátszások minden kategóriában elmaradtak. Végül is pont a szakasz eltörlése miatt került sor az óvásra, mivel a junior és a női kategória játékosai mindegyike teljesítette a 18 szakaszt, ezért a pályán elért eredményt szeretnénk elismertetni a verseny szervezőivel.  

Nyilatkozat (Szenior első helyezett): Nagyon készültem a bajnoki rajtra és minden adott volt a jó szerepléshez, hiszen ragyogó idő, erős mezőny és rekordszámú nevező fogadott mindenkit kisorosziban. Mindig izgulok verseny elött most sem volt másképp, de a szokottnál nyugodtabban játszottam, és próbáltam nem kockáztatva a biztosakat rúgni. Ehhez társult egy-két extra befejező put, ez jött ki a csövön. Nagy vágyam teljesült hiszen FOB versenyen nem voltam még dobogós. Nagyon örülök az első helynek, hiszen nagyon erős mezőnyben szereztem meg az aranyérmet. Remélem ez elegendő lökést ad számomra, bízom a jó folytatásban.

Hajrá Lilák!

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

Brandenburg, kajak-kenu Európa-bajnokság című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41