Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

BRONZÉREM A PÁROS MATCH LIGÁBAN

Ezt írtuk beharangozóként ...

„Biztos, hogy lesz Újpesti érem a Footgolf Páros Match Play ligában!

Jöhet a páros final four!

Két újpesti páros is a legjobb négy között a Páros Match Play Ligában, ráadásul még az egymás elleni játék is összejöhet, hiszen külön ágra kerültek párosaink.”

Nos, lett érem és összejött az egymás elleni játék is a final fourban, apró (nem is apró) szépséghiba, hogy ez a bronzmérkőzés keretein belül valósult meg. A két elődöntő teljes lefagyást hozott párosaink számára. 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy párosaink ellenfelei életük formájában játszottak, viszont ilyen esetben ahhoz, hogy esélyed legyen, neked is a legjobb formádat kell hoznod. Ez a „legjobb forma” a szerelészsákban maradt... Agyon nyomta a tét játékosainkat, akik pedig már megéltek néhány nagy csatát ebben a sportágban (is).

Nincs mit szépíteni, ez a final four teljes csalódás párosaink és egyletünk számára egyaránt!

Következzenek a beszámolók a mérkőzésekről:

Szombaton, a Kisorosziban található Magyar Golf Club Albert pályáján bonyolították a párosok számára első ízben kiírt Footgolf Match Play Open négyes döntőjét, amit a Bendly András-Török Tamás kettős nyert.

Elődöntő

Bőhm Zoltán & György János vs. Füzesi Zsolt & Karakas Attila UTE 4 - 3

Füzesiék kétszer is megszerezték a vezetést az első kilencen (0-1 és 1-2), de a 10. lyukhoz már 2-2-es állás tudatában készülődhettek a kezdőrúgások elvégzéséhez. György Jánoséké lett a tizenegyes és a tizenötös (4-2), de így is izgalmas lett a vége. A tizenhatost ugyanis Karakasék nyerték (4-3) és még két szakasz hátra volt. Ezeken azonban ikszeltek, ami Bőhmék továbbjutását jelentette. A tizennyolcason volt még egy utolsó lehetőség a döntetlen és ezzel a hosszabbítás kiharcolására, de kimaradt a put, így pedig az utolsó esély is elszállt.

Bendly András & Török Tamás vs. Flink János & Zsuppán Péter UTE 5 - 2

Az első kilencen nem tudott szakaszt nyerni az újpesti duó, amit a Bendly-Török kettős három pontra váltott ez idő alatt. A 10. lyuk után megszületett Flinkék első pontja (3-1), de jött is hamar a válasz (4-1), Törökék pedig kettőnél közelebb nem engedték ellenfelüket a folytatásban és a tizenhatoson kialakítva a végeredményt, bejutottak a döntőbe.

Döntő:

A fináléba jutottak: Bőhm Zoltán, György János, Bendly András és Török Tamás

Bendly András & Török Tamás vs. Bőhm Zoltán & György János 4 - 2

Gyors ütésváltással indult a finálé, három lyuk után 1-1-re álltak a döntősek. A nyolcast nyerő Bendly Andrásék fordultak rá minimális előnnyel a táv második felére. Bőhmék a tizenegyesen egyenlítettek és az utolsó öt etapra 2-2-vel vágtak neki a finalisták. A tizennégyesen előnybe kerülő Törökék (3-2) már nem engedtek át több szakaszt, a kiélezett aranycsata csak az utolsó szakaszon dőlt el, amit a Tungsramosok nyertek, ezzel történelmet írva, hiszen a sorozat első győzteseinek vallhatják magukat.

Bronzmérkőzés:

Füzesi Zsolt & Karakas Attila UTE vs. Flink János & Zsuppán Péter UTE 5 - 4 (hosszabbítás után)

Hat szakaszon át tartó remit követően Zsuppánék szereztek vezetést, sőt kettővel is mentek féltávnál (0-2). A “fordulás” után Füzesiék 3-0-s szériát produkálva fordítottak (3-2), de az utolsó három lyuknak 3-3-ról vágtak neki. Itt csak döntetlenek születtek, azaz jöhetett a playoff. A három szakaszból az elsőt Karakasék, a másodikat Flinkék nyerték, így az utolsó döntött az újpesti háziderbin, ahol Füzesiék egy rúgással jobbak voltak, így ők lettek a sorozat bronzérmesei.

A képen a final four-ba jutott párosok láthatóak. György János, Bőhm Zoltán, Füzesi Zsolt, Szabó Anita (golf klub képviseletében), Karakas Attila. Flink János, Zsuppán Péter, Bendly András, Török Tamás.

 

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

Sportnap az atlétáknál című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41