Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

EGY ARANY, KÉT EZÜST, KÉT BRONZ

Egy arany két ezüst, két bronz a Footgolf Országos Bajnokság 4. fordulójában!

Footgolf Országos Bajnokság - FIFG100 - 4. forduló

2022.05.15. Forest Hills Hotel & Golf - Zirc

A mindig szeles zirci pálya ezúttal olyan arcát mutatta, amit még talán soha. Elfelejtett szeles lenni és ezt nagy örömmel vették tudomásul a játékosok. Az elején szinte hihetetlennek tűnt és mindenki azt várta, hogy a szokásoknak megfelelően beindul a szélgép, ám nem így lett, és ez nagyon jót tett a versenynek. Sajnos a pálya így sem volt tökéletes, több helyen sem kerültek kinyírásra az útvonalak a lyukakhoz, és a pályán hagyott levágott fű is nagy nehézségeket okozott a játékosoknak. Ez meg is látszott a score-okon.

Ennyi kitérő után csapjunk a közepébe és jöjjenek az eredmények! Az udvariasság és a kronológiai sorrend is azt kívánja, hogy a hölgyek versenyének beszámolója kerüljön először terítékre.

Három fővel képviseltettük magunkat a női kategóriában és nem kellett csalódnunk, kiváló eredményekkel örvendeztettek meg bennünket. Nagy Vivien napjai jelenleg leginkább a tanulással telnek, mindazonáltal nagyon örülünk, hogy időt tudott szakítani legalább egy verseny erejéig. Biztos, hogy gondolatai nem csak a pályára koncentrálódtak, hiszen közepes teljesítménnyel végzett a nyolcadik helyen. Dreilinger Andrea számára nem volt idegen a környezet, ismerős szakaszokon veselkedett neki a 18 lyuknak. Ez meg is látszott a teljesítményén, amely ezen a napon a bronzérmet hozta meg számára. Egyel jobb, a második helyen végzett - Andival egy flightban induló - Kuchta Dóra, aki számára még idegenek ezek a pályák (bár sikerült egy szombati edzésnapot beillesztenie). Women kategóriában így tehát egy bronz (Dreilinger Andrea) és egy ezüstérem (Kuchta Dóra) jutott egyletünknek a zirci versenyen.

Abszolút (Men) kategóriában három játékosunk végzett a 17. helyen holtversenyben, Zsuppán Péter, Bíró László és Kocsis Sándor személyében. Ami viszont még ennél is jobb hír, hogy Karakas Attila révén sikerült egy bronzérmet is bezsebelnünk.

Senior kategóriában a „hármas” (Zsuppán Péter, Bíró László és Kocsis Sándor) eredménye a kilencedik helyre volt elegendő, míg Karakas Attila eredménye itt már ezüstre változott. Volt még ezen kívül egy TOP20-as eredményünk, Juhár Tamás teljesítménye ugyanis a tizenkettedik helyre volt elegendő.

Karakas Attila játéka a Super Senior kategóriában már aranyat ért. Így alakult ki az egy arany, két ezüst és két bronzérem ezen a versenynapon.

A csapatverseny eredményei még nem kerültek publikálásra, így arról nem tudunk beszámolni, azt viszont tudjuk, hogy a harmadik forduló után a negyedik forduló megkezdése előtt egyletünk vezette a csapatversenyt.

Nyilatkozat:

Karakas Attila (super senior kategória első, senior kategória második, abszolút harmadik helyezett): Nagyon szép időben, igazi nyári versenyt tudhatunk magunk mögött. A pályán hagyott fű és a magas páratartalom, nehézzé tette a pályát, mindazonáltal nem lehetek elégedetlen a teljesítményemmel, hiszen mindhárom éremből jutott ezen a napon. A legnagyobb öröm viszont, hogy a kártyám szeplőtelen maradt, a kilenc birdie mellett, nem vétettem bogey-t sem, ami kellemes érzéssel tudja eltölteni az embert. Az utolsó két lyukon, sajnos két eagle put-ot is vétettem, így a söprés elmaradt, pedig ritkán van ilyen közel hozzá az ember ebben a hihetetlenül erős magyar mezőnyben.

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

Budapest Open című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41