Dátum: 2022 december 5. (hétfő) | Vilma

hírek

EGY ARANY ÉS EGY EZÜST A FOOTGOLFOSOK ZSEBÉBEN

Újpesti ezüstérem Füzesi Zsolt és Karakas Attila révén a Footgolf Páros Match Play ligában, egyéniben Zsuppán Péter megnyerte a ligáját!

A rendezők által közzétett cikket osztjuk meg olvasóinkkal, kiegészítve az UTE játékosok nyilatkozataival.

„Hihetetlen izgalmakat hozott a végjáték az egyéni ligákban, nem beszélve a páros verseny final fourjáról. 

Az egyéni FMPL-ben idén már öt ligában versengenek a játékosok a bajnoki címekért és a feljutó helyekért. Íme, az összefoglaló:

9. forduló

B Liga

Nagy Balázs UTE vs. Dreilinger Nándor 9 - 2 

Dreilinger Nándor már korábban búcsúzott, viszont Nagy Balázs a dobogóért harcolt a fordulót megelőzően. Nem is csoda, hogy utóbbi kezdett jobban, öt lyuk után 3-0 állt a score kártyákon, tíz szakasz után pedig már 6-1-re vezetett. Dreilinger utolsó pontját a tizenhármason szerezte (6-2), de innen már csak Nagynak termett babér.

D Liga

Nagy István UTE vs. Szinte András (8. fordulóból elhalasztott mérkőzés) 4 - 5

Szinte Andrásé lett az első szakasz, majd Nagy István fordított, de féltávnál már Szinte állt jobban (2-4). Nagy gyorsan minimalizálta a hátrányt, de a tizennégyesen visszaállt a kétpontos különbség (3-5). Mivel újabb etapot már csak a tizennyolcason húzott be Nagy, az egyenlítés vagy fordítás értelemszerűen elmaradt.

László Barnabás vs. Zsuppán Péter UTE 2 - 8

Zsuppán Péter az utolsó fordulóban is megőrizte makulátlan mérlegét. Öt szakasz után már néggyel vezetett és ugyan még időben jött László Barnabás nyitópontja, a folytatásban is Zsuppán dominált és a tizenhármas után, mikor hattal vezetett (1-7), már nem volt esélye az egyenlítésre Lászlónak.

Hegyi Zoltán vs. Nagy István UTE 0 - 0

Nem játszották le a mérkőzést a felek.

Páros FMPL, Final four

Elődöntő:

Füzesi Zsolt / Karakas Attila UTE vs. Czirbus tamás / Simonyi Gábor 6 - 5

Első páros szezonja igen jól sikerült az újpesti kettősnek. Ugyan azonnal hátrányba kerültek Czirbusékkal szemben, de a második szakaszon jött az egyenlítés, a hatoson pedig már ők vezettek. 3-2-es "félidei" állást követően Simonyiék hármat nyertek zsinórban (3-5). Erre ugyanígy egy 3-0-s széria volt a válasz (6-5). Kettő lyuk volt hátra, ahol ikszeltek egymással, így a lilák ünnepelhették a döntőbe jutást a meccs végén.

Döntő:

Balázsi Csaba / Mayer Zoltán vs. Füzesi Zsolt / Karakas Attila UTE 4 - 1

Mayerék hozták az első és a negyedik szakaszt, amire Karakasék a hatoson válaszoltak (2-1). A "szünetben" így is kettő volt a különbség (3-1). A mérkőzés súlyát mutatja a rengeteg eldöntetlen etap és az is, a nyolcastól a tizenhármasig végig ikszeltek. A tizennégyesen Balázsiék voltak jobbak. Innentől újra a döntetlenek domináltak, azaz a különbség nem csökkent és a Balázsi-Mayer duó lett a 2021-es kiírás győztese.”

Nyilatkozatok:

Zsuppán Péter: Párosban már több éve részt veszek a Match play ligában, de egyéniben ez volt az első szereplésem. Ennek megfelelően "alulról" kellett kezdenem, a D-ligába kaptam besorolást. Itt a korábbi D-ligás játékosokon kívül olyanok szerepeltek, akik szintén most kezdtek az egyéni Match Play ligában, így egyáltalán nem gyenge mezőnyben kellett helyt állnom. 

A minimális célom a feljutás, azaz az első két hely egyikének kiharcolása volt, de azért szerettem volna megnyerni a csoportot, lehetőleg 100%-os teljesítménnyel. Ez végül sikerült is, bár voltak rázós meccseim, ahol akár ki is kaphattam volna. 

A következő kiírásban a C-ligának is hasonló célokkal vágok neki.

Füzesi Zsolt: A páros match play liga egy nagyon jó versenysorozat, ami egyben edzéslehetőség és egy izgalmas bajnokság is. 

Párosban még nem játszottunk előtte soha együtt Atival, ezért én is izgatottan vártam mi fog kisülni belőle. A csoportkörben egy meccset leszámítva magabiztosan mentünk előre és egyre jobban kezdtük élvezni a játékot! 

A nyolcad-döntő megnyerése után pedig úgy voltunk vele, hogy akár még meg is nyerhetjük a bajnokságot. 

Sajnos a döntőben sokat hibáztam, amit a párom már nehezen tudott javítani ezért maradt a második hely. Ha a versenysorozat elején valaki azt mondja, hogy másodikok leszünk a végén, biztos elfogadtam volna, így utólag van bennem némi hiányérzet, de elsőre nem volt olyan rossz! Jövőre újra megpróbáljuk!

Karakas Attila: Nagyszerű próbálkozásnak bizonyult, hogy ebben az esztendőben elindultunk a footgolf páros match play ligában. Ennek a lebonyolításnak nagy előnye, hogy rögtön kiderül, milyen játékerőt képviselsz, mivel a csoportból való továbbjutás után az egyenes kieséses szakasz vár rád, melynek a végén akár lehetsz „ünnepelt hős”. 

Az egyéni versenyeknek nincs ilyen jellegű katarzisa, mivel egy most induló játékos 4-5 év alatt tud feljutni az a csoportba, ezt nem igazán vállalják, sőt egy idő után érdektelenné is válik a játék, ezért elég sok a „sérülés” melyek miatt elmaradnak a mérkőzések. 

Na, de vissza a páros ligához... Úgy érzem Fűzővel megfelelő kombót alkotunk, jól használjuk ki egymás erősségeit, a képességek összeadódtak, ezt az is mutatja, hogy első megmérettetésünkkor a döntőbe tudtuk verekedni magunkat. Ebben az esztendőben (vagyis amióta játszunk) két vereségünk volt mindkettőt a későbbi győztes párostól szenvedtük el, ez úton is gratulálok nekik. Sajnos a döntőt kicsit elizgultuk, nem volt megfelelő a koncentráció, így sok hibát vétettünk.

Még nem beszéltünk a folytatásról, de dőreség lenne nem folytatni, remélem Fűző is ezen az állásponton van és jövőre újra megpróbáljuk.

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

Atlétikáink őszi edzőtáborokban című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41