Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

ELRAJTOLT A MAGYAR FOOTBALLGOLF BAJNOKSÁG

MAGYAR FOOTBALLGOLF BAJNOKSÁG 2021

2021.03.13_1. forduló / Lakitelek – Hungarikum Liget

Sokat kellett várni, de végre elindulhatott a Magyar Footballgolf Bajnokság 2021. évi szezonja. Az idei esztendő első fordulói a VB jegyében kerülnek megrendezésre. A versenynapokon csak egyéni köröket teljesítenek a játékosok, a párosok ezúttal egy külön versenynapon fogják eldönteni, melyik páros a legjobb Magyarországon. Minden egyes versenynapon két forduló kerül megrendezésre, így minden egyes versenynapon két győztest avat a szövetség, abszolút és női kategóriában. A verseny 12 fordulóból áll, viszont ebben az esztendőben csak a nyolc legjobb eredmény rangsorol, mivel a Covid19 vírushelyzet még mindig nem mutat egyértelmű jeleket a befejezésre. Így minden játékos tud taktikázni a versenyeken való részvételét illetően. 

Az első fordulóban szép számú játékos állt oda az elrúgókhoz, hogy megkezdje harcát az elemekkel, vagyis jobban mondva a pálya és a pályán elhelyezett akadályok okozta nehézségekkel. 

Az idei évben inkább az eredményességről szeretnénk írni, ezzel is motiválva játékosainkat a minél jobb szereplésre. 

Az első fordulóban mindössze három játékos teljesített par eredmény alatt, ezek között volt újonc versenyzőnk Zsámboki Sándor. Négy játékosunk végzett az első tízben, a kilencedik helyen Füzesi Zsolt és Bíró László, a hatodik helyen Flink János. A dobogó második fokára állhatott fel élete első UTE játékosként abszolvált versenyén a már említett Zsámboki Sándor, ráadásul az ezüst értékét növeli az a tény, hogy úgynevezett szétrúgásban kaparintotta el a vele azonos teljesítménnyel végzett riválisától.

TOP 10 eredményeink:

MAGYAR FOOTBALLGOLF BAJNOKSÁG 2020

1. forduló / ABSZOLÚT

2. Zsámboki Sándor (71) UTE

6. Flink János (73) UTE

9. Bíró László (75) UTE

9. Füzesi Zsolt (76) UTE

Nyilatkozatok:

Zsámboki Sándor UTE (2. hely) Nagyon örültem, hogy végre magamra ölthettem az UTE szerelését. Azt gondolom, tudat alatt ez is közrejátszhatott abban, hogy jó teljesítményt érjek el. Fontos volt számomra, hogy megpróbáljak jól teljesíteni, szerencsére ez nagyszerűen sikerült. Egy igazán jó flightba kerültem, a flight tagjainak teljesítménye plusz energiákat mozgósított bennem (köszönöm nekik), tudtam velük tartani a lépést, sőt a flight győztese is lettem. Ez már önmagában is kitűnő teljesítmény, hát még a hozadéka, a második helyezés! A pálya talaja kitűnő volt, az akadályok kellően nehezek voltak. Szeretném, ha nem csak egy egyszeri kiugró eredmény lenne. Várom a folytatást!

2021.03.13_2. forduló / Lakitelek – Hungarikum Liget

Érdekes módon, bár a második forduló ugyanolyan körülmények között - pályamódosítás nélkül - került megrendezésre, mégsem sikerült egyik játékosunknak sem megismételni az első fordulóbeli top tízes eredményét. Szerencsére azért voltak javuló teljesítmények, amelyek alapján nem maradtunk top tízes eredmény nélkül, sőt sikerült újabb érmes helyezést/helyezéseket elérnünk. És bár feljebb nem jutottunk a dobogón, azért a második foka újfent egyletünk játékosának birtokába került. Ezúttal három játékosunk végzett az élmezőnyben, a hetedik helyen Nagy István, és innen egy nagy ugrással a harmadik helyen Karakas Attila, míg a legmagasabbra ezúttal Ranga László jutott, aki a dobogó második fokán zárt.

TOP 10 eredményeink:

MAGYAR FOOTBALLGOLF BAJNOKSÁG 2020

2. forduló / ABSZOLÚT

2. Ranga László (70) UTE

3. Karakas Attila (71) UTE

7. Nagy István (74) UTE

Nyilatkozatok:

Ranga László UTE (2. hely) Nagyon vártuk már a footballgolf bajnokság első fordulóit, hiszen egy remek közösség jár versenyről versenyre megmérettetni magát. Mivel idén nincs páros verseny, amin korábban "begyakoroltuk" a pályát (persze ez mindenkinek egy külön csata volt), rögtön az egyéni első fordulóban élesben kellett minél jobb eredményt elérni. Az első forduló nem sikerült túl jól (77), plusz 5. A második fordulóban - bár ugyanúgy fújt a szél -, de itt sikerült a magam javára fordítani. Amit az első fordulóban elrontottam, itt sikerült mínuszban zárni. A végelszámolásban mínusz kettő. A szél miatt nehéz volt a pálya, ezért bizakodtam, hogy a dobogóra elég lehet, azt feltételezve, hogy a mezőnyben többen is javultak. A végén ezüstérem! Nagyon örültem, különösen azért, mert szombaton nagyon erős mezőny gyűlt össze. Így még nagyobb értéke van egy ilyen dobogónak és ilyenkor az ezüst is szépen csillog.

Karakas Attila UTE (3. hely) Nagyon vártam már, hogy elkezdődjenek a versenyek és egy kicsit kimozduljunk a vírusos hétköznapokból. A nagy akarásnak persze nyögés lett a vége, az első fordulót túlizgultam, gyermeteg hibákat vétettem. A második fordulóra az volt a terv, hogy csak a biztosat játszani, nem hibázni, vagy legalább is minél kevesebbet. Az első fordulóhoz képest hat rúgással javult a teljesítményem, ami már önmagában is jó érzéssel töltött el, az pedig, hogy a teljesítmény dobogót is ért, külön öröm számomra. Ezzel a két fordulóval megkezdtük az utat, amely remélem a VB-re vezet.

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

baki I. Európai Játékok - csapatgyűlés című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41