Dátum: 2024 április 16. (kedd) | Csongor

hírek

EZÜSTÖS HÉTVÉGE

Ezüstös Major hétvége! Lucia Čermáková fantasztikus teljesítménnyel második, Karakas Attila a Super Senior mezőnyben harmadik, míg Kuchta Dóra a hatodik helyen végzett a hihetetlenül erős mezőnyben!

ITALIAN FOOTGOLF OPEN 2022

MAJOR - FIFG 1000

ASOLO GOLF CLUB 2022.07.01-03. 

Európa utolsó Major (FIFG 1000) versenyén, az Olasz Major versenyen álltak rajthoz játékosaink. A három napos kétszer tizennyolc lyukas pálya igazi kihívás volt a játékosok részére, nem beszélve a hatalmas hőségről, mely delelőn 39 fokot jelentett.

Egyletünket két hölgy és öt férfi versenyző képviselte a kiváló mezőnyt felvonultató versenyen.

Hihetetlen izgalmak között zajlott a verseny a különböző kategóriákban, szerencsére a szoros verseny ellenére a rájátszást megúszták a versenyzők. 

Női kategóriában, két játékosunk Lucia Čermáková és Kuchta Dóra képviselte egyletünket. Kuchta Dóra harmadik igazán jelentős nemzetközi versenyén az előkelő hatodik helyet szerezte meg, bár a mutatott játék alapján előkelőbb is lehetett volna a helyezése. Ám a döntő napon, néhány helyen egyszerűen elvitte az egója, nem rendelte alá az eredménynek. Jól kezdett, de sajnos a döntő napra már nem maradt elegendő koncentrációja, eredménye így is több mint biztatónak mondható! 

Lucia Čermáková az utóbbi időben (is) sikert sikerre halmoz, bár ezúttal akadt egy nála jobb is (bár inkább kiegyensúlyozottabbnak nevezném). Az első napon kiválóan teljesített, míg a második napon leoltották a villanyt, egyszerűen nem találta a játékát. Kiváló versenyzői kvalitásának köszönhetően a harmadik döntő napon sikerült extrát mennie, mely elegendő volt a második hely megszerzéséhez.

Abszolút és szenior kategóriában ezúttal nem alkottunk maradandót. Abszolút kategóriában önmagához képest Nagy István kiválóan teljesített, de sajnos még kicsit hosszúak számára a három napos versenyek. Egy-egy napon már képes megmutatni kvalitásait, de a fonódó napokon még akadnak problémái.

Szenior kategóriában (az abszolút kategória mellett) több játékosunk is az elrúgókhoz lépett, ahol sajnos igazán kiemelkedő teljesítményre ezúttal nem futotta. Zsuppán Péter az első nap után kénytelen volt feladni a versenyt sérülés miatt. Csőre Csaba átlagos eredménye, itt nem ért diadalt, mint ahogy Flink János az első kétnapi botlás után a harmadik napi sziporkázásával sem alkotott maradandót. Karakas Attila az első két napon még termelte a mínuszokat, ám a harmadik napon - sérülten játszva -  már csak kármentésre volt képes, mely a Szuper szenior kategóriában harmadik helyezést jelentett számára.

Lucia Čermáková (női második helyezett nyilatkozata): Hosszú idő után vettem részt az olaszországi Major tornán. Elszakadt egy izmom a legutóbbi itteni versenyen és sokat kihagytam miatta. Most is aggódtam az egészségem miatt, mert nemrégiben problémám volt a bokámmal. Csütörtökön edzés közben a bokám erős fájdalma miatt nem tudtam teljes erőbedobással edzeni, így az egyik pályán edzettem a bal lábamat, a másikat pedig csak megnéztem. Nemcsak a csodálatos pizza miatt szeretem Olaszországot, hanem különösen a kedves emberek miatt. Ezt ezen a tornán is megmutatták nekem. Az első nap átlagosan játszottam, de sok volt a hosszú put-om, ami a lyuktól számított 30 cm-en belül megállt. Szóval az eredményem lehetett volna ennél még sokkal jobb is. Az első kilenc lyukat +2-vel zártam, a további 9 lyukon pedig sikerült ezt az eredményt +1-re csökkentenem és ezzel biztosítottam a második helyet. Eljött a második nap, amit szeretnék kitörölni a fejemből. Az első 6 lyuk után +6 voltam. Homoktól homokig játszottam, sokat hibáztam, ideges voltam a játékom miatt. Szerencsére jött a 8. lyuk, ami kicsit javított a pontszámomon és 9 lyuk után már +4-nél jártam. Könnyebb lyukak következtek, de nem játszottam pontosan, és a rövid passzok sem vittek sokkal előrébb a rangsorban. A második nap után +6-on álltam. Az utolsó napon a megosztott második helyen indultam az angol Claire-rel és a francia Tiffany-val. Szerencsére a küzdőszellemem biztosította, hogy remek hangulatban teljen a játék. Persze voltak apró hibák is, de semmi szörnyű. Az első kilenc után -1 és a végeredmény -3. A játékommal az ellenfeleimet is nyomás alá helyeztem, és ez az ideges játékukon meg is látszott. Így az utolsó napon a nők közül a legjobbat játszottam, és ezzel a játékkal a második helyet szereztem meg, 5 rúgással megelőzve a harmadik helyezettet. Ez a verseny sok tapasztalatot adott nekem az ilyen típusú pályákkal kapcsolatban, ahol a lyukakat a green végén helyezték el. Így a szép második hely mellett sok hasznos tapasztalatot is magammal viszek.

Karakas Attila (szuper szenior harmadik helyezett nyilatkozata): Idén ez volt az első jelentősebb torna, amin a korábbi sérülésem után elindultam és be tudtam fejezni. Sajnos ezt sem sikerült sérülés nélkül abszolválnom. Az első napon kiválóan játszottam, de két nagyobb hiba elvitte a számszerű eredményt, minden esetre a játék képe és az eredmény reménykeltő volt. A második napon már a 14-es szakasz után „elfogyott” a lábam, így próbáltam minimalizálni a rúgástávolságokat, ez viszont az irgalmatlanul hosszú pályán hátrányt jelentett számomra. A harmadik napon a gondos ápolásnak köszönhetően el tudtam kezdeni a játékot és mivel féltávig sikerült aránylag kisebb fájdalmakkal kibírnom, úgy döntöttem mindenképp megpróbálom befejezni a versenyt. Sajnos a sérült lábam egyre jobban fájt a terheléstől, így a vége felé, már csak túl akartam lenni az egészen. Ezt végül is sikerült teljesítenem és még egy kisebb eredményt is sikerült elérnem.

 

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

Challenge day 2019 című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41