Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

EZÜSTTEL INDULT A SZLOVÁK SZEZON

Egy büntetőre és egy rúgásra az aranytól! Lucia Čermáková & Flink János ezüstjével indult a Szlovák footgolf szezon!

SFGA - FIFG 100 - TOUR '23 

25.03. - 1. kolo - ŠURANY

Szlovákiában is elkezdődött... A surányi reptér mellett kialakított footgolf pályán próbáltak szerencsét játékosaink a szombati napon. Hét játékosunk regisztrált a versenyre, sajnos Zsupi megsérült, így hatan vállalták a megmérettetést. Közöttük a FOB_1 open kategóriájának győztese, Frech Attila, akit győzelme után azonnal leigazoltunk, nagy reményeket fűzünk hozzá. 

A nagy szél rányomta bélyegét a versenyre, hiszen nem a megszokott eredmények születtek, de persze hellyel-közzel hasonló körülmények között mérettettek meg a játékosok, így a várt csaták nem maradtak el.

A női kategória a várt izgalmakat hozta. Kiválóságunk, Lucia Čermáková és szlovák ellenlábasa egyaránt plusz hármas eredménnyel zárt, így rájátszásban döntötték el az elsőség sorsát. Ez esetben nem pártolt mellénk a szerencse, hiszen a rájátszásban Lusy ellenlábasa egy elképesztően távoli put-tal sikerrel vette az akadályt és a maga javára döntötte el a verseny sorsát.

Abszolút kategóriában Flink János a hatodik helyen zárt, sajnos további említésre méltó eredmény ebben a kategóriában már nem született.

Szenior kategóriában elért eredményünkre, vagyis Flink János eredményére viszont joggal lehetünk büszkék. Külön öröm, hogy a helyiek szinte verhetetlen szenior versenyzőjét maga mögé utasítva a második helyen zárt, csak egy magyar játékos végzett előtte egy rúgással. Ebben a kategóriában említésre méltó még Juhár Tamás kilencedik és Csőre Csaba tizenharmadik helye. Végül is három UTE játékos a TOP20-ban, igazán megsüvegelendő nyitás.

Lucia Čermáková nyilatkozata:

“Szombaton lezajlott a szlovák bajnokság első fordulója, melyen második helyezést értem el.

 Ezen a pályán, ahogy az lenni szokott, ismét volt lehetőségünk a széllel küzdeni.  De nem volt olyan rossz, mint például a spanyolországi tornán.

 Az első lyukat plusz egynél kezdtem, amivel számoltam, mert a 4. passzomat túl messziről rúgtam a lyuktól, így nem volt tökéletes a közelítő, ez által a távolság miatt a nem tudtam ötödikre befejezni a szakaszt. A következő lyukakat jól játszottam, de nem voltam túl jó a befejezőkben. Elégedett voltam a játékommal, hiszen 2 év után először használtam a tee-t és nagyon rúgtam. Eddig nem használtam, mert féltem, hogy kiújul a sérülésem, ami 2 éve Olaszországban történt.  Nagyon jól játszottam, amikor átmentem a pálya másik felére, nem hibáztam feleslegesen és élveztem a játékot. Jött egy lyuk, ahol azt hittem, hogy part kell játszanom, mert széllel szemben játszottunk, de sajnos nem sikerült a par, double bogeyt rúgtamcsináltam ami kivett a koncentrációból.  A következő szakaszt sikerült par-ra játszanom, így visszajött az önbizalmam. Jött az utolsó 2 lyuk, és tudtam, hogy ha nyerni akarok, nem hibázhatok többet. Így is lett, biztonságosan és pontosan úgy játszottam, ahogy szerettem volna. Ennek az lett az eredménye, hogy Rebivel egyenlő eredménnyel zártam. A 7-es szakaszon volt a szétrúgás. Mindketten szépen passzoltunk a greenre, de Rebinek volt jobb helyzete a put-nál, nekem sajnos egy domb volt az útban. A put-om a lyuk szélén csinált egy “fagyit”, Rebin így nem volt nyomás és szépen befejezte a lyukat, ez által meg kellett elégednem a második hellyel. Nagyon elégedett vagyok ezzel a tornával, mert 3 gyengébb verseny után végre jól játszottam és jól éreztem magam a pályán. Az ilyen kiélezett versenyek jobbá tesznek és megtanítanak kezelni a nehéz helyzeteket.”

 

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

Atlétika sportnap az UTE-ben! című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41