Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

Ezüstérmes lett footgolf csapatunk

Footgolf Országos Bajnokság - Csapatdöntő

(2019.10.20. Zirc)

A csapatdöntőre a bajnokság 10 fordulójában elért eredmények alapján a legjobb 8 csapat kvalifikálja magát.
Egyletünk a harmadik helyen - az ősi riválist elkerülve - érkezett a döntőbe.

A bajnokság kvalifikációs szisztémája a következő:
Minden egyes fordulóban a legjobb négy játékos eredménye alapján rangsorolják a csapatokat, mely sorrend bizonyos mennyiségű pontot jelent minden egyes csapatnak, így a 10 fordulóban elért pontszámok összessége alapján kialakul a kvalifikációs sorrend.

Mivel a csapatversenyben maximum 8 fő képviselhet egy csapatot, így arra kényszerültünk, hogy saját "házon belüli" kvalifikációt is meghirdessünk egyletünk játékosai számára.
A csapatba a következő játékosok tudták beverekedni magukat:
Bíró László
Zsuppán Péter
Flink János
Karakas Attila
Kocsis Sándor
Juhár Tamás
Füzesi Zsolt
Csőre Csaba

Sajnálatos módon Füzesi Zsolt nem tudta vállalni a részvételt a döntőben, így helyére az első számú tartalék Emmer Tamás lépett.

A csapatverseny lebonyolítási formája egyenes kieséses rendszerű, így hibázásra nincs lehetőség.
Két ágra osztják a párokat, melyek két mérkőzés megnyerésével juthatnak a döntőbe.
"A" ág:
1-8
4-5

"B" ág:
2-7
3-6

Az első mérkőzések győztesei az ágon belül mérkőznek meg a döntőbe jutásért, a vesztesekre pedig vár a bronz mérkőzés.

Az "A" ágon érvényesült a papírforma, az esélyesebb csapatok nyerték az első mérkőzést, majd ez történt a döntőbe jutásért folytatott harcban is.

A "B" ágon borult a papírforma (szerencsére nem a mi esetünkben), mivel a 7. helyezett "elkapta" az ezüst érmes társulatot, így rajtuk keresztül vezetett az út a döntőbe.

Nem várt hatalmas küzdelem alakult a párosításokban, a végsőkig kiélezett párharcoknak lehettünk tanúi, részesei.

A mérkőzéseken egy egyéni versenyző és két páros küzd egymás ellen, a verseny pontozásos rendszerű, minden egyes szakaszon pont érhető el, viszont azonos rúgásszám esetén döntetlen eredmény is kialakulhat, ez esetben pont nem kerül kiosztásra. Az egyéni és a párosok esetében is lehet folyamatosan cserélni, ez lehetőséget ad a taktikázásra, hiszen jól lehet használni a játékosok különböző adottságait, tudását. A verseny 18 szakaszon dől el, ám amennyiben az egyik behozhatatlan előnyt szerez, véget ér a játék.

Az első mérkőzést 2-0 arányban sikerült megnyernünk, ez egyest és az egyik párost húztuk be, a másik páros mérkőzésén döntetlen eredmény született.

A döntőbe jutásért folyó küzdelem viszont az utolsó utáni pillanatban dőlt csak el. Itt az egyénit nyertük, az egyik párost elbuktuk, a másik pároson múlt a létünk. Itt elég biztatóak voltak a kilátásaink, hiszen a 15. lyuk zárásakor előnyt mutatott az eredményjelző, ám elég volt egy-egy hiba a 16 és 17-es szakaszon és máris olyan helyzetben találtuk magunkat, hogy a döntetlenhez mindenképp be kellett húznunk a 18-as szakaszt. Nem volt egyszerű, de az ellenfél hibájának köszönhetően (elizgulták) sikerült nyernünk a 18-as szakaszt, így a vége iksz lett. Ez által a végeredmény 1-1 volt, következhetett a "szétrúgás" a döntőért és a fényesebb érem lehetőségéért.

A "szétrúgás" sajátossága, hogy mindhárom flight még egy lyukat halad egymás utáni indulással, az egyesek kezdik, majd követi őket a két páros flight. Kizárólag a győzelem esetén jár pont. Amennyiben ezen a "szétrúgáson" sem dőlt volna el a továbbjutó sorsa, abban az esetben mindkét csapat kijelölt volna egy-egy játékost, akik büntető rúgásokkal (11 méterről, 5 pozícióból történnek a rúgások) döntik el a továbbjutást.
Egyletünk maximálisan koncentrált a szétrúgásban, az egyéni és az első páros is megnyerte a maga flight-ját, így a második párosnak már el sem kellett indulnia.

Ezek után következett a döntő, melyben hatalmas harc dúlt a végső sikerért, ám ezt már nem tudta abszolválni egyletünk, ez által meg kellett elégednünk az ezüstéremmel!

Így viszont, van még lehetőségünk fejlődni és még jobb eredményt elérni a következő versenyeken.

A footgolf/footballgolf élet nem áll meg, hiszen szerdán a Magyar Footballgolf Bajnokság záró fordulója következik Monoron, majd vasárnap indul a téli footgolf szezon! Reményeink szerint sokáig kegyes lesz hozzánk az időjárás, így hosszúra nyúlhat a szezon!

Várjuk az újabb sikereket, melyekről tájékoztatjuk kedves szurkolóinkat, olvasóinkat.

Hajrá Lilák!

Gratulálunk!

EZÜSTÉRMES FOOTGOLF CSAPATA

Balról-jobbra álló sor: Csőre Csaba, Emmer Tamás, Juhár Tamás, Bíró László
Balról-jobbra térdelő sor: Zsuppán Péter, Kocsis Sándor, Karakas Attila, Flink János

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41