Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

FMPL 2021

FMPL 2021_1. forduló

Ebben az évben megpróbálunk tudósítani a Footgolf Match Play Ligáról, amely bár már néhány éve tartó sorozat, ám ez idáig nem igazán volt rendszerbe szedve a kommunikáció. 

A szövetség ígérete szerint ebben az évben nagyobb hangsúlyt fektetnek a kommunikációra, így hát megpróbáljuk mi is tájékoztatni olvasóinkat. Az elején, „vágatlanul” adjuk közre a szövetségi tudósítást, később kiegészítjük, ha nem találjuk elegendőnek a beszámolókat. A fordulók lezárása után a későbbiekben latolgatjuk az esélyeket is.

A match play játék, jelentősen különbözik a stroke play játéktól. Míg a stroke play a 18 lyukon elért összesített rúgásszám alapján rangsorolja a mezőnyt, addig a match play esetében más a számítás. Ugyanúgy 18 szakaszra játszák, viszont az összesített rúgásszám helyett a megnyert szakaszok aránya dönt a nyertes kilétéről. Fontos hangsúlyozni, hogy itt két egyéni, vagy két páros játékos között dőlnek el a pontok. A 18 szakasz lezárásakor döntetlen esetén nem hirdetnek győztest, három lyukon tovább játszást rendel el a szabályzat. Amennyiben itt is döntetlen állás alakul ki, abban az esetben következik a „hirtelen halál”.

Az első körön jelenleg már túl van a mezőny - egy kör lejátszására általában két hét áll rendelkezésére a feleknek. A játékosok/párok csoportokba vannak sorolva (körmérkőzés), minden csoportból az első és a második helyezett jut a rájátszásba, ahol már egyenes kieséses alapon folytatódik a verseny. 

Lássuk a beszámolót az első fordulóról az UTE játékosok szemszögéből.

Egyéni liga:

„Renczés Gábor - Nagy Balázs UTE 5-4

Egy-egy részsiker után (1-1 két lyukat követően) Renczés Gábor tudta maga felé billenteni a mérleg nyelvét, legalábbis egy darabig úgy tűnt... (4-1 a tizenegyedik szakasz befejezésekor). Két jól sikerült etappal Nagy Balázs feljött 4-3-ra. A tizennégyes lyuk Renczésé lett (5-3) és mivel Nagy már csak az utolsó szakaszt tudta bezsákolni, Renczésé lett a három pont.”

„Zsuppán Péter UTE – Bendly András 9-5

Zsuppán Péter 3-0-s rohammal indított, nyomatékosan jelezve győzelmi szándékát. Bendly András még időben kapcsolt és zárkózott 3-2-re, de 10 szakasz után már 6-2 volt az állás. A vége előtt még lett volna esélye Bendlynek egyenlíteni, ugyanis 7-4 volt az állás hárommal a vége előtt, de a tizenhatoson jobbnak bizonyuló Zsuppán nem hagyott nyitott kérdőjeleket az utolsó két lyukra.”

„László Barnabás - Nagy István UTE 6-4

A match play-újonc László Barnabás 4-0-s rohammal jelezte, komoly célokkal érkezett a ligába. A meccs felénél 4-1-re vezetett, de a rutinosabb Nagy István a tizennégyesen utolérte (4-4). Ez sem törte meg a debütánst és a következőt, majd a tizenhetest is nyerve rögtön három ponttal rajtolt.”

Páros liga:

„Csőre Csaba / Ranga László UTE – Hajdara Csaba / Sipőcz Béla 7-6

Hajdaráék kezdték jobban a meccset, három szakasz után 2-0-ra vezettek, de a "félidőre" már Csőréék álltak jobban (5-2). Hárompontos fórjukat a végjátékig őrizték, majd a tizenötösön zárták le a mérkőzés leglényegesebb kérdését, mikor már 7-4-re vezettek.”

„Füzesi Zsolt / Karakas Attila UTE – Kun Gábor / Papp Krisztián 17-0

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy nem kedvezett a sorsolás a Kun-Papp kettősnek, akik a match play sorozatban szintén debütánsnak számító, ám jóval rutinosabb footgolfos múlttal rendelkező Füzesi-Karakas duót kapták ellenfélnek a nyitó fordulóban. Csupán az ötödik szakaszt tudták döntetlenre hozni, a többi 17(!) alkalommal Füzesiék voltak jobbak és arattak rekordgyőzelmet.”

Hajrá Lilák!

 

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

UTE Karate Szakosztály képei című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41