Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

FOB 2021

FOB 2021

2021.03.27. 1. forduló / Kisoroszi Albert pálya

A footballgolf szezon kezdete után a footgolf szezon is elindult. Egy kis változás az eddigiekhez képest, hogy az idei szezonban jellemzően szombati napon kerülnek megrendezésre a fordulók. 

Az első fordulóra kitűnő időben került sor, az idő élvezeti értéke normál halandó részére az eget verdeste. Nem így voltak ezzel a játékosok, hiszen a kavargó szél talán az egyik legnehezebben megoldható feladatot jelenti a versenyzők számára.

Ezúttal is tee time-os indulást választottak a szervezők, így az első flight már tíz órakor a pályán szorgoskodott. 

A negyedik flightban állt az elrúgóhoz újonc játékosunk Nagy Vivien, aki fiatal kora ellenére már rutinos versenyzőnek vallhatja magát. Nem is volt baj az összesített eredményével, hiszen a körülményekhez képest jól teljesítette a 18 lyukat. Az indulásnál viszont akadtak gondok, az első lyukon plusz hatos teljesítménnyel zárt, a harmadik lyuk után pedig már plusz 10 szerepelt a score kártyáján. De az igazán jó versenyző ismérve, hogy a nehéz helyzetekből is képes felállni, márpedig Vivi igazán jó versenyző… A további tizenöt lyukon ennek megfelelően már szép teljesítményt láthattunk tőle, összesítésben 94 rúgással zárt, amely a női versenyág 4. helyére volt elegendő, egy rúgással lemaradva a dobogóról.

A huszadik flightban állt a tee mögé Csőre Csaba nagy reményekkel telve, mely nagy reményeket az első négy lyuk gyakorlatilag szerte foszlatta. Négy lyuk megtétele után plusz tizenkettő volt az eredménye - pedig a hármason par eredménnyel zárt. A következő hat lyukon három birdie és egy Eagle, ami javított kicsit a helyzeten, talán a közérzetén is… Ám sajnos a tizenötös és a tizennyolcas lyukon is plusz öt-öttel zárt, így esély sem mutatkozott egy elfogadható eredményre. Teljesítménye plusz 21, abszolút 85. szenior 32. hely.

A tizenötös flightban lépett az elrúgóhoz, újoncunk Nagy Balázs. Itt sem igazán volt sikeres a kezdés, két lyuk után plusz 6, nem kecsegtetett túl sok jóval. Balut viszont nem olyan fából faragták, 2 birdie és egy Eagle eredménnyel, kilenc lyuk után plusz három, már nem is olyan kellemetlen az eredmény. Hiába reménykedtünk jobb folytatásban, ez a nap nem az a nap volt. Egy double és két triple bogey, végeredményben plusz tizenkettő az abszolút 68. man kategória 39. hely.

Ranga László a tizenkettes flightban kezdte meg a játékot a többiekhez képest reménykeltően, két lyuk után plusz 5, nyolcason egy Eagle, kilencesen egy birdie, féltávnál plusz 4. A hátralévő lyukakon még két birdie-re futotta az erejéből. Mivel jöttek a bogey-k is, a táv második fele az első felével megegyező eredményt hozott, így összesítésben plusz 8-as eredménnyel zárt az abszolút kategória 44. szenior kategória 18. helyén.

Holland légiósunk Frank van Maurik a tizenegyedik flightban kezdte meg a játékot. Pechjére a legnagyobb ellenszélben indultak, az első lyukon par rúgásszámmal értek el egyáltalán a befejező rúgáshoz. A korábbi indulókhoz képest már-már briliáns kezdéssel, az első két lyukon plusz 3, melyet kompenzált a versenyben elért 3 birdie. A szél kezelése a továbbiakban neki is gondot okozott, így tőle szokatlanul sok pályát – hatot - teljesített par fölött. Az összesített eredménye plusz 8, abszolút 44. man 27. hely.

Eredménysorban következő játékosunk Emmer Tamás a nyolcadik flight indulója volt, jónak mondható kezdéssel indult neki a 18 szakasznak, szép kiegyensúlyozott játékot nyújtva. A kettesen és a tizennégyesen vétett két double bogey-t, amely ezen a napon teljesen vállalható teljesítmény volt ezeken a szakaszokon. Hiányosságképp talán a könnyű pályákon otthagyott birdie-ket róhatjuk fel neki, de ahhoz képest mióta foglalkozik a sportággal, szép eredménnyel zárt. A plusz ötös eredmény nem hinnénk, hogy csalódást keltő számára, hiszen abszolút 35. és man 23. helyet ért.

Közeledvén az egyre jobb eredményekhez, elérkeztünk Nagy István versenyzőnkhöz, aki a tizennégyes flight második játékosaként rajtolt el a mezőnyben. Az első három lyukon plusz ötös teljesítménnyel, melyet a táv felére lefaragott plusz kettőre. A táv második fele, nagyon jól sikerült, szinte mindegyik szakaszt par eredménnyel zárta – tizenhetesen birdie, tizennyolcason bogey, ez által az első felében összeszedett plusz kettes eredménnyel zárt az abszolút kategória 16. man kategória TOP 10. helyén.

Ugyanezzel az eredménnyel (74) és abszolút helyezéssel (16) zárt három szenior játékosunk is (Füzesi Zsolt, Kocsis Sándor, Karakas Attila), annyi különbséggel, hogy számukra a plusz kettes eredmény a szenior kategória 7. helyét jelentette.

Füzesi Zsolt mínusz hármas első kilenc lyukkal - két Eagle-t rúgva - úgy tűnt még az érmekért folyó versenybe is bele tud szólni, de a második kilencre elfogyott a koncentrációja.

Kocsis Sándor öt birdie-t rúgva, megalapozta a jó eredményét, ám sajnos jöttek azok a fránya bogey-k is, így nem a magától elvárt eredménnyel zárta a versenyt.

Karakas Attila gyakorlatilag egy hullámvasúton ült. Az első három lyukon plusz 7(!), utána kilenc mínuszt rúgott, amely már-már visszahozta a versenybe. Egy rossz döntés a tizennyolcason és fuccs ennek a versenynek.

Flink János az élmezőnyből kezdhette meg a játékot, plusz ötös első három, majd mínusz ötös hat lyukkal féltávig, ez által par eredménnyel kezdhette meg a 10-es szakaszt. A verseny második felére nagyon kiegyensúlyozott lett a teljesítménye, a táv második fele, az elsővel megegyező par eredményt hozott, így az összteljesítménye is par (72), abszolút 9. szenior 4. hely.

Zsuppán Péter a ranglistán elfoglalt helyezésének köszönhetően szintén az élmezőnyből indult, három lyuk után plusz kettő, féltávnál már mínusz egy volt az eredmény. A második kilenc számára sem volt egy diadalmenet, bár ezen a napon a plusz egyes, második kör és az összesített par nem jelentett rossz eredményt, sőt TOP tízes eredményként kellett elkönyvelni. Főleg úgy, hogy a tizennyolcast összesen hárman tudták mínuszra teljesíteni. Abszolút kategória 9. szenior 4. hely a jutalma.

Közeledvén dobogósainkhoz, elérkeztünk Bíró László teljesítményének boncolgatásához. Laci ezen a napon szinte tökéletesen játszott, mindössze két bogey a lőlapon. A mínusz oldalon négy birdie, egy Eagle, így jött ki a mínusz négyes végeredmény, abszolút 5. szenior második hely!

Bíró László nyilatkozata: Már a hétközi gyakorláson is erőteljes formajavulást tapasztaltam, ami megmaradt a versenyre is. 1-2 hibától eltekintve nagyon jók voltak a befejező rúgásaim, ennek köszönhető a jó eredmény. A körülmények nem voltak ideálisak, össze-vissza fújó szél nehezítette a versenyt. Nagy volt a szerencse szerepe, mivel a hátszeles pályákon is volt, aki szembeszelet fogott ki, vagy fordítva. De a közelítő rúgások erősségét is nagyon nehéz volt emiatt kiszámolni, a 18-as lyuknál láttam, hogy mindenkinek gondot okozott ez.

A versenynap legsikeresebb UTE versenyzője Juhár Tamás mindannyiunk számára igazi példakép, hiszen egy másik sportágban már eljutott a legmagasabb szintre, ám ezzel nem elégedett meg. Jelenlegi életviteléhez egy új sportága(ka)t keresett. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy ez a footgolf és football-golf sportágak lettek, és külön szerencsénk, hogy ezeket a sportágakat korábbi csapatában, az UTE-ban kívánja űzni. Tudatosan készül erre a sportra is, mint ahogy a labdarúgás esetében is tette. És ami ezek után nem meglepő, a tudatos készülés már eredményekben is megmutatkozik. 

Ezen a napon egy játékos volt csak képes felülmúlni teljesítményét, a szenior kategóriában viszont egy sem. Az eleje a szél miatt kicsit nehezen indult, két pluszos lyukkal, de azután helyre álltak a dolgok, a hátralévő lyukakon hét birdie és egy Eagle volt a termés. A verseny felénél mínusz négy volt a lőlapon, mely egyértelműen az élmezőnyt jelentette számára. A második kilenc lyukon sem lehetett panasz a teljesítményére, mivel a második kilenc szakasz legjobb teljesítményével zárt. Mínusz ötös eredménye az abszolút kategória második és a szenior kategória első helyére volt elegendő.

Juhár Tamás nyilatkozata: nagyon készültem erre a versenyre, előre megírt taktikával érkeztem, ami külön öröm számomra, hogy ennek a nagy részét meg is tudtam valósítani. A győztes, Lengyel Béla eredményéhez gratulálok, azzal a rúgás számmal, nagyon nehezen lehetne lépést tartani. Alig várom a következő versenyt, a zsirait, bár ott eddig csak egyszer játszottam, így nehéz lesz a felkészülés. "

Bár két játékosunk kivételével nem teljesítettek kiemelkedően játékosaink, azért a kiegyensúlyozottság meghozta eredményét. Csapatversenyben egyletünk négyese az első helyezést érte el, soha rosszabb kezdést!

Hajrá Lilák!

Következzenek a végeredmények (TOP 10):

FOB-2021

1. forduló / CSAPAT

1. U T E / Juhár Tamás (950) / Bíró László (820) Zsuppán Péter (625) Flink János (625)

FOB-2021

1. forduló / SENIOR

1. Juhár Tamás (67) UTE

2. Bíró László (68) UTE

4. Flink János (72) UTE

4. Zsuppán Péter (72) UTE

7. Karakas Attila (74) UTE

7. Kocsis Sándor (74) UTE

7. Füzesi Zsolt (74) UTE

FOB-2021

1. forduló / ABSOLUT

2. Juhár Tamás (67) UTE

5. Bíró László (68) UTE

9. Flink János (72) UTE

9. Zsuppán Péter (72) UTE

FOB-2021

1. forduló / WOMEN

4. Nagy Vivien (94) UTE

FOB-2021

1. forduló / MAN

10. Nagy István (94) UTE

 

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

Atlétikáink őszi edzőtáborokban című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41