Dátum: 2024 március 19. (kedd) | József, Bánk

hírek

FOB 2021

FOB 2021

2021.05.08. 3. forduló / Zirc

A FOB harmadik fordulójára kitűnő időben került sor Zircen, a Bakonyban található izgalmas fekvésű footgolfpályán (golfpályán). 

Lelőjük a poént, óriási (várva-várt) UTE (egyéni) sikerrel zárult a FOB 3. fordulója!

A második fordulóban elért eredmények alapján került kialakításra a rajtsorrend, így hasonló játékerőt képviselő játékosok alkották a flightokat, az egyre később induló flightok egyre erősebb flightnak számítottak. Természetesen ez nem teljesen fedi a valóságot, hiszen aki az előző fordulóban kicsit (nagyon) elszállt, vagy nem indult a fordulóban, annak korán kezdődött a verseny, még akkor is, ha nem ott lenne a helye a tudása alapján. Így alakult az első fordulóban sikeresen teljesítő Juhár Tamás számára is, aki az első forduló, abszolút második-, szenior első helye után, a második fordulóban kicsit visszavett a „tempóból” és egy nem túl sikeres versenyt zárt. 

Ennek fő oka, hogy az igazán nehéznek számító zsirai pályán teljesen „vakon”, pályaismeret nélkül próbált jó eredményt elérni. Ezúttal nem bízta a véletlenre és szűkös idejéből szakított egy keveset, hogy hétközben leugorhasson egy kis ismerkedésre a pályával. Az már eddig is kitűnt, hogy azokon a pályákon, ahol már járt, ugrásszerűen megnő a teljesítménye. Minden ismert, vagy valamennyire ismert pályán az élmezőnyben, vagy az élmezőny közelében végez. Ez főképp azért van, mert Tamás megtervezi a pályaszakaszokat és halálos precizitással végre is hajtja az általa kitalált tervet.   

Mi tudjuk (tudtuk) ezt, így okkal reménykedtünk játékosunk (és más játékosaink) jó teljesítményében. Természetesen nem megfeledkezve a többiekről sem, hiszen a legutóbbi zirci versenyen „söpörtek” játékosaink (abszolút első, második hely, csapat első hely). Mivel a csapatban óriási potenciál van, mindenhol úgy lépünk pályára, hogy az esetleges UTE siker nem számít meglepetésnek, bárkinek kijöhet a lépés. 

Nos, a konkrét eredményekre rátérve, két igazán örvendetes sikerről számolhatunk be. Juhár Tamás révbe ért, élete első abszolút kategóriás győzelmével elérte azt, amiért ezt a sportágat elkezdte. Reméljük ez óriási lökést ad (új) karrierjének és sorban jönnek majd a kiválóbbnál kiválóbb eredmények. 

A másik örvendetes dolog, hogy az igen fiatal Nagy Vivien, nagyon közel van az élmezőnyhöz, negyedik helye már csak egy lépésre van a dobogótól - melynek ízét a football-golfban már megízlelhette. Nagyon büszkék vagyunk teljesítményére, hiszen nagyobb megingás nélkül lineáris teljesítménnyel abszolválta a 18 lyukat.

És itt mintha elvágták volna... Érthetetlen módon minden „menőnk” betlizett, egyszerűen nem találták a fonalat és a lyukakhoz vezető vonalat. Sajnálatos módon további kiemelkedő teljesítmény nélkül zártuk a hétvégét, igazán örülni csak Tomi két aranyának (abszolút és szenior) tudtunk. Ez által a szokásos jó csapatteljesítmény is elmaradt, csak a harmadik helyre tudtunk odaérni, így az összetett csapatversenyben is utolértek bennünket, bár még az élen állunk, de már csak holtversenyben. 

Várjuk a következő versenyeket, mindjárt ezen a hétvégén a football-golf verseny 5-6. fordulóját, ahol reményeink szerint sportolóink visszatérnek a helyes útra.

Hajrá Lilák!

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

2019.1.13 UTE - Csíkszereda című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41