Dátum: 2022 január 21. (péntek) | Ágnes

hírek

FOOTGOLF MATCH PLAY

Footgolf Match Play Páros Open 2021/2022

Footgolf Match Play Egyéni Open 2021/2022

Egy kis bevezető...

Az egyéni játékosok és a párok négy fős csoportokba kerültek beosztásra, amely csoportokon belül oda-vissza vágós rendszerben alakulnak ki a csoporthelyezések. A csoportkörök befejezése után pedig következik a rájátszás.

A „mérkőzések” beszámolói a szövetség által közzétettek szerint került átemelésre cikkünkbe (saját kommentárunk dőlt betűkkel), csak azon csoportok eredményeiről számolunk be, amelyben játékosaink szerepelnek, vastaggal kiemelve a nevük.

Az ötödik forduló után már többen hátra dőlhetnek és biztos továbbjutóként várhatják a match play sorozatok utolsó csoportkörét. Van, ahol viszont hárman is pályáznak még a rájátszásbeli helyekre egy csoporton belül, ami igazán kiélezett csatákat ígér.

Az egyéni sorozat csoportköréből a csoportelsők, valamint az öt legjobb csoportmásodik (14 játékos) automatikusan bejut a nyolcaddöntőbe. A négy legrosszabb csoportmásodik pedig bemérkőzik majd a legjobb tizenhat közé 2021 elején.

Egyéni FMPO - csoportkör

C csoport

Nagy Balázs UTE vs. Szabó László 4 - 8

Szabó László csoportelsőként jutott tovább a tavaszi rájátszásba. A négy szakasz után kialakult 1-1-ről Szabó tudott ellépni, és a meccs felénél hárommal vezetett (2-5). Egészen a meccs végéig szoros volt az összecsapás, de a hajrában 4-6-ról már csak Szabó szerzett pontot. Nagy Balázs a második mérkőzés eredményének számára kedvező alakulása miatt szintén továbbjutott.

Mivel a másik mérkőzés eredményétől függetlenül mindkét játékos továbbjutónak tudhatta magát, így felszabadultan nyomás nélkül küzdhettek meg egymással a felek. Az adok-kapokból az első mérkőzésükhöz hasonlóan, ezúttal sem Balu került ki győztesen, de azért ez a második hely szinte biztosan TOP16-ot ér.

Palásti László vs. Nagy István UTE 0 - 5

Palásti László ki nem állása miatt Nagy Istváné lett a három pont. 

Már egyikük sem csípheti el a második helyet.

István már fordulók óta hajszolja a győzelmet, mely most az ölébe hullott, természetesen nem így szerette volna megszerezni. Nem annyira édes a szőlő, de mégiscsak szőlő. Reményünket fejezzük ki az irányba, hogy az utolsó fordulóban a pályán is megjön a várva-várt siker.

D csoport

Bendly András vs. Biró László UTE 5 - 0

Biró László visszalépett a küzdelemsorozattól!

Játékosunk visszalépett a további küzdelmektől a kisorosziban fellépő anomáliák miatt. Sajnálatos és felettébb szomorú történet, ám amig a teljes történet nem ismert számunkra addig nem ejtenénk több szót az ügyről.

A páros sorozatban a csoportelsők és -másodikok mellett a két legjobb csoportharmadik is bejut a nyolcaddöntőbe.

Páros FMPO - csoportkör

A csoport

Füzesi Zsolt & Karakas Attila UTE vs. Bogár Krisztián & Rigó Zsolt 4 - 5

A továbbjutás szempontjából fontos derbit nyertek meg a "zöldek" a "lilák" ellen. Sokáig fej-fej mellett haladtak, rendre Rigóék szereztek vezetést, Karakasék pedig egyenlítettek. Ez így ment 3-3-ig, ahonnan Bogárék kettővel elléptek, és ugyan Füzesiéké lett a tizenhetes (4-5), az utolsón ikszeltek, ami a Green Team játékosainak győzelmét eredményezte.

A csoport másik mérkőzésén a Palásti család második ki nem állása kizárást vont maga után, a Bacskai Anna-Pusztai Tamás kettős még továbbjuthat Bogárék kárára, amennyiben legyőzik az utolsó játékhéten a már továbbjutó Karakasékat.

Párosunk már továbbjutóként érkezett meg a mérkőzésre, sajnos ez Atek teljesítményén meg is látszott. Így bár szoros volt a mérkőzés, nem igazán volt esély a győzelemre. A befejező rúgások valahol a szertárban maradtak...

B csoport

Bölcsföldi Ágnes & Kuts Zoltán vs. Hegyi Zoltán & Weiszenberger Dénes UTE 3 - 12

Nyolc megnyert szakasszal kezdtek Weiszenbergerék, jelezve győzelmi és továbbjutási szándékukat. A vegyespáros a kilencesen megrázta magát és szépített, de a tizenegyes után, 1-9-es állásnál már csak a végeredmény volt kérdéses, a győztes kiléte már nem. 

„Vegyespárosunknak” mindenképp győznie kellett, hogy legyen esélye az utolsó fordulóban kiharcolni a továbbjutást. Nos, elmondhatjuk az első feladat teljesítve, jöhet az utolsó forduló ki-ki meccse.

G csoport

Flink János & Zsuppán Péter UTE vs. Hajdara Csaba & Sipőcz Béla 7 - 4

Tovább menetelnek Zsuppánék, akik negyedszerre is győztesen hagyták el a pályát. Pedig Sipőczék szereztek vezetést, és hét lyuk után is 2-2-re álltak a felek, de a kilences és a tizenkettes szakasz között csak az újpestiek voltak eredményesek (6-2). Sőt, mivel a tizennégyest is megnyerték, már nem volt esélye a győzelemre Hajdaráéknak.

Flinkék első helyen továbbjutottak, a három hatpontos közül a biztos továbbjutó kiléte jelenleg megjósolhatatlan.

Párosunk rajt cél győzelmet aratott bár a versenysorozat előtt még a rajt is kérdéses volt. Szerencsére minden jól alakult és a pályán bizonyítják érdemes volt indulni a sorozatban. Ilyenkor még nem érdemes latolgatni, de nagyon jó esélyeik vannak akár a végső győzelemre is.

A hatodik forduló mérkőzései november 30-tól két héten át játszhatók.

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

2019.1.13 UTE - Csíkszereda című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41