Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

FOOTGOLF MATCH PLAY EGYÉNI ÉS PÁROS

Footgolf Match Play Páros Open 2021/2022

Footgolf Match Play Egyéni Open 2021/2022

Egy kis bevezető...

Az egyéni játékosok és a párok négy fős csoportokba kerültek beosztásra, amely csoportokon belül oda-vissza vágós rendszerben alakulnak ki a csoporthelyezések. A csoportkörök befejezése után pedig következik a rájátszás.

A „mérkőzések” beszámolói a szövetség által közzétettek szerint került átemelésre cikkünkbe (saját kommentárunk dőlt betűkkel), csak azon csoportok eredményeiről számolunk be, amelyben játékosaink szerepelnek, vastaggal kiemelve a nevük.

A hat fordulóból már csak két forduló van hátra az egyéni és páros match play sorozat csoportköréből, így túl vagyunk a csoportkör kétharmadán. Van, aki már páholyból figyelheti az ötödik és hatodik fordulót, miután bebiztosította helyét a tavaszi rájátszásban, de a többségnek most jön még csak a neheze.

Az EGYÉNI sorozat csoportköréből a csoportelsők, valamint az öt legjobb csoportmásodik (14 játékos) automatikusan bejut a nyolcaddöntőbe. A négy legrosszabb csoportmásodik pedig bemérkőzik majd a legjobb tizenhat közé 2022 elején.

Egyéni FMPO - csoportkör

C csoport

Palásti László vs. Nagy Balázs UTE 7 - 8

A harmadik fordulóbeli mérkőzés rájátszását később játszották le a felek a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt. A 7-7-es végeredmény után a háromszakaszos playoff második szakaszán Nagy volt jobb és lett így övé a három pont.

A félbeszakadt mérkőzés eldöntetlen állásnál szakadt félbe, így a play off-ért utaztak ki a játékosok a pályára. Balázsnak nagyon fontos volt, hogy győzelemmel zárjon, hiszen mindenképp szeretne továbbjutni csoportjából.

Nagy István UTE vs. Nagy Balázs UTE 2 - 8

3-0-s szériával nyitott Nagy Balázs a Nagyok összecsapásán. Nagy István még idejében kapcsolt, szépített (1-3), de a meccs felénél már négypontos hátrányban volt (1-5). A tizenhármas után (1-7) már csak a különbség volt a kérdéses, ám a végére maradt az ekkorra kialakult hat pont különbség.

Az UTE házirangadón a „Nagyok” csatáját a jobb pozícióban lévő Nagy Balázs nyerte, aki az első egymás elleni csatájukat is nyerte, István ezúttal sem tudta szorossá tenni a mérkőzést így elmaradt a nagy csata, és tovább várat magára István első győzelme.

Nagy Balázs kiváló pozícióból folytathatja a küzdelemsorozatot, szinte biztos továbbjutónak tűnik. István már csak halvány reményekkel rendelkezik a továbbjutást illetően. Természetesen még nem kell lemondania a továbbjutásról, hiszen egy „nagy” hajrával meglehet a továbbjutás.

D csoport

Biró László UTE vs. Gubán Tamás 4 - 5

A csoport rangadóját Gubán Tamás nyerte és ezzel meg is előzte Biró Lászlót. Gubán már három lyuk után 2-0-ra vezetett, de hat szakaszt követően már 2-2-re álltak. Újra Gubán következett és szerezte meg megint a vezetést és a tizenkettes után újra kettővel ment (4-2). Biró azonnal visszajött egyre, hogy aztán újfent Gubán szerezzen pontot és a tizenhetesen elért iksz (5-3-nál) már az ő győzelmét jelentette.

Nem jött jókor Laci veresége - de hát mikor is jöhetne jól egy vereség – mert így elveszítette vezető pozícióját a csoportban. Az első fordulóban Laci már öt lyukkal a vége előtt eldöntötte a párharcot, ezúttal viszont az utolsó lyukig kiélezett volt a küzdelem, amely ezúttal az ellenfele javára dőlt el. Minden esetre Lacinak még két fordulója van, hogy megszerezze az első helyet, viszont sorsa már nem a saját kezében van, hiszen az egymás elleni csaták már véget értek.

 Lacinak kötelező megnyernie a hátralévő két mérkőzését, ha még igényt tart az első helyre (amely könnyebb sorsolást ígér), márpedig ő mindig győzelemben gondolkodik. Mit is tehetnénk hozzá: Hajrá Laci!

A PÁROS sorozatban a csoportelsők- és másodikok mellett a két legjobb csoportharmadik is bejut a nyolcaddöntőbe.

Páros FMPO - csoportkör

A csoport

Palásti László & Palásti Dávid vs. Füzesi Zsolt & Karakas Attila UTE 5 - 8

A Palásti fiúk szerezték az első pontokat, és kettővel vezettek két szakasz után. Karakasék azonnal egalizáltak, de féltávnál ismét kettővel volt jobb az apa-fiú páros. A papírformát úgysem tudták borítani, hogy a tizenkettes után már hárommal mentek (5-2). Innentől ugyanis a hátralévő hat szakaszt egytől egyig Füzesiék nyerték és megőrizték veretlenségüket.

 Párosunk megőrizte veretlenségét, pedig sokáig úgy tűnt ezúttal elmarad a lila-fehér siker. Szerencsére a hajrára „megérkeztek” a mérkőzésre, és nagy csata árán makulátlan maradt a mérlegük. Bár még matematikailg ki lehet esni, de szinte biztosra vehető, hogy ez a párosunk tovább megy a csoportból. 

B csoport

Hegyi Zoltán & Weiszenberger Dénes UTE vs. Balán Gábor & Biró László jr. 5 - 4

Weiszenbergerék borították a papírformát. Pedig nem úgy indult a meccs, hogy meglepetés lesz a vége, Biróék három lyuk után kettővel vezettek. A meccs felénél ugyan 2-2-re álltak, de innen megint Balánék léptek el kettővel és öttel a vége előtt 4-2-re vezettek. A következő négyből hármat nyerő Hegyiék viszont fordítottak és az utolsó lyukon már egy iksz is elég volt második győzelmük megszerzéséhez.

Az eddig 100%-os mérleggel büszkélkedő páros várt vegyes párosunkra, akik felborították a papírformát és összerázták a mezőnyt. 

Az utolsó két fordulóra fordulva az a helyzet állt elő, hogy Dénesék esélyt teremtettek maguknak egy szép eredmény elérésére, a továbbjutás megszerzésére. Természetesen ehhez még szükség van egy nagy bravúrra, de ha egyszer sikerült, miért ne sikerülhetne újra?

E csoport

Csőre Csaba & Ranga László UTE vs. Ferencz Róbert & Hinora Ferenc 4 - 8

Csak a hajrá döntött a továbbjutás szempontjából fontos találkozón. Sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, 1-1 volt három lyuk után, 3-4 hét szakaszt követően és 4-5 néggyel a vége előtt. Rangáék innen viszont már nem szereztek pontot, Hinoráék pedig hármat is behúztak a hátralévő szakaszokból.

Sokáig úgy tűnt bármi lehet, de sajnos a végére elfogyott a koncentráció. Pedig az utolsó négy szakasz inkább technikásnak mondható, mint erő-footgolfnak. Joggal reménykedhettünk, ha a vége előtt szoros, akkor párosunknak lehet esélye. sajnos ezt az esélyt nem sikerült megragadniuk, mert ellenfelük fantasztikusan teljesített az utolsó szakaszokon.

A visszalépések miatt Csőre/Ranga párosunknak már csak egy mérkőzése maradt, azt mindenképp győzelemmel kellene abszolválniuk, mert csak úgy lehet esélyük esetlegesen legjobb harmadikként továbbjutni.

G csoport

Czirbus Tamás & Simonyi Gábor & Flink János & Zsuppán Péter UTE 6 - 5

Parádésan kezdték a meccset Zsuppánék, hárommal vezettek négy szakasz után. Simonyiék a hetesen szerezték első pontjukat, majd a tizenhármason érték utol az újpestieket. Flinkék még kétszer vezettek (a tizenhetes után is 4-5-re), de mindkétszer jött az egalizálás, ami play-offot eredményezett. A háromszakaszos rájátszás első lyukát nyerő Czirbusék ezt a minimális előnyt már megőrizték, és egyszer vezetve a meccsen, megszerezték első győzelmüket.

Elhúzták a felek, ameddig csak lehetett, a 18 szakaszon szinte végig vezetett párosunk, a rendkívül kiélezett meccsen, ám nem tudták feltenni az i-re a pontot, mivel szívósan tapadt az ellenfél. Nekik kötelező volt, hiszen ez volt az utolsó esélyük, hogy versenyben maradjanak. És ahogy ilyenkor lenni szokott: az ellenfél párosa egyszer vezetett (a play off-ban) a végén. 

Olybá tűnik, bár párosunk elvesztette veretlenségét, ez még beleférhet, mondjuk több már nem, így szinte kényszerítették magukat, hogy a következő két fordulóban győztesként hagyják el a pályát. Kár, hogy a csoportban újra élesztették a tüzet, és biztosnak látszó továbbjutásuk most pengeélen látszik táncolni.

 

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

2014. december 4. - Mikulás ünnepség című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41