Dátum: 2021 november 30. (kedd) | András, Andor

hírek

FOOTGOLF MATCH PLAY EGYÉNI ÉS PÁROS EREDMÉNYEK

Footgolf Match Play Páros Open 2021/2022

Footgolf Match Play Egyéni Open 2021/2022

Épp, hogy véget ért a Footgolf Match Play Liga - ahol Újpesti ezüstérem született Füzesi Zsolt és Karakas Attila révén, egyéniben pedig Zsuppán Péter megnyerte a ligáját – máris megkezdődött az újabb match play megmérettetés a Footgolf Match Play Open 2021/2022-es szezonja. 

Az egyéni játékosok és a párok négy fős csoportokba kerültek beosztásra, amely csoportokon belül oda-vissza vágós rendszerben alakulnak ki a csoporthelyezések. A csoportkörök befejezése után pedig következik a rájátszás.

Ez idáig három forduló került lebonyolításra, így félidejéhez érkezett a csoportkör. Most egy kis összefoglalóban megmutatjuk, hogy is állnak egyéni versenyzőink és párosaink. 

A „mérkőzések” beszámolói a szövetség által közzétettek szerint került átemelésre cikkünkbe. csak azon csoportok eredményeiről számolunk be, amelyben játékosaink szerepelnek, vastaggal kiemelve játékosaink.

I. forduló

Egyéni FMPO - csoportkör

C csoport

Nagy Balázs UTE vs. Nagy István UTE 7 - 3

Szó szerint Nagy meccsel rajtolt a C csoport, ahol Nagy Balázs és Nagy István nézett farkasszemet egymással. István kezdeti kétpontos előnyét még a táv feléig Balázs ledolgozta és fordított is (4-3). A második kilencen aztán hosszasan nem találtak fogást egymáson, de az utolsó három lyukon Balázs volt jobb, így négypontos győzelemmel rajtolt.

D csoport

Gubán Tamás vs. Biró László UTE 7 - 8

Biró László két lyuk után 2-0-ra vezetett, de Gubán Tamás a hármason máris egyre zárkózott. Az ötös után is egy egység volt a különbség (2-3), de ezt követően Biró alaposan meglógott és a tizenegyest követően már hattal ment (2-8). Az utolsó öt lyuk egytől egyig Gubáné lett, de a későn jött hajrával már csak minimalizálni tudta a hátrányát.

Páros FMPO - csoportkör

A csoport

Füzesi Zsolt & Karakas Attila UTE vs. Palásti László & Palásti Dávid 8 - 3

Az apa-fiú páros szakaszgyőzelemmel debütált a sorozatban, de a rutinosabb Füzesiék hamar fordítottak és féltávnál már ők vezettek 5-1-re. Palástiék kétszer is felkapaszkodtak -3-ra, de nem tudtak közelebb férkőzni az újpestiekhez, akik így győzelemmel nyitottak az FMPO-ban.

B csoport

Balán Gábor & Biró László jr. vs. Hegyi Zoltán &Weiszenberger Dénes UTE 8 - 2

1-1 részsikerrel indult a találkozó, ahonnan Balánék egy 3-0-s sorozattal elléptek, majd ezt eggyel megtoldva 5-1-gyel fordultak a második kilencre. A mostani sorozatra összeálló Hegyiék a tízesen jelezték, még nem lefutott a meccs. És ugyan már csak három szakaszt engedtek át Biróéknak, ők több lyukat nem tudtak kevesebb rúgásból befejezni.

E csoport

Ferencz Róbert & Hinora Ferenc vs. Csőre Csaba & Ranga László UTE 5 - 2

"Sportszerűség, hangulat: 5, résztvevők száma: 4, mi játékunk minősége: 3, a győztesek (ezek Ti vagytok és ezúton is gratulálunk): 2, hole in 1." - írta a meccsről Csőre Csaba jól és szellemesen jellemezve a mérkőzést. Hinoráék a hármason jutottak előnyhöz, amit Rangáék egy hole in one-nal egalizáltak. A meccs feléig a fordítás is összejött (1-2), de a második kilencen csak Ferenczék szereztek pontot, az a négy szakaszgyőzelem pedig elég is volt, hogy három ponttal rajtoljon a mostani kiírásra összeállt páros.

G csoport

Flink János & Zsuppán Péter UTE vs. Czirbus tamás & Simonyi Gábor 7 - 4

Flinkék repülőrajtot vettek, két lyuk után kettővel vezettek, és csak egy részsikert engedtek az első kilencen Czirbuséknak, míg ők ötig jutottak. A játék képe ezt követően sem változott, a négy-öt pontos különbség sokáig megmaradt. Hárommal a vége előtt még felcsillant az esély (6-3), de Zsuppánék végül a tizenhatoson bebiztosították sikerüket.

II. forduló

A második fordulóval folytatódott a Footgolf Match Play Open 2021/2022-es kiírása. A második forduló után már kezdenek kirajzolódni az erőviszonyok mind az egyéni, mind a páros versenyben. Igazán majd a harmadik forduló végén, féltávnál tisztulhat ki a kép.

Egyéni FMPO - csoportkör

C csoport

Szabó László vs. Nagy Balázs UTE 12 - 3

Bár Nagy Balázs szerezte a meccs első pontját, Szabó László azonnal egyenlített, majd fordított és kilenc lyuk után 7-1-re vezetett. A tizenkettesen, 9-1-nél ért véget a meccs érdemi része, Szabó még növelni is tudta előnyét a végjátékban.

Nagy István UTE vs. Palásti László 0 - 5

Nagy István betegsége miatt Palásti László játék nélkül kapta meg a három pontot.

D csoport

Biró László UTE vs. Bendly András 10 - 1

Biró László kezdett jobban és 4-0-ra ellépett. Bendly András a kilencesen szerezte első pontját, és mint később kiderült, az utolsót is. Ez pedig értelemszerűen Biró-győzelemhez vezetett, ráadásul még hatot rápakolt a korábbi szakaszgyőzelmei számára.

Páros FMPO - csoportkör

A csoport

Bogár Krisztián & Rigó Zsolt vs. Füzesi Zsolt & Karakas Attila UTE 5 - 7

Megszerezték második győzelmüket is Füzesiék. Jobban kapták el a rajtot, 0-2, 1-3, majd 2-5 is volt az állás az első kilencen. Bogárék viszont nem szerették volna második meccsüket is elbukni, egy 3-0-s rohammal egyenlítettek és 5-5-ről várták az utolsó három szakaszt. A végén viszont a tizenhetest és a tizennyolcast Karakasék nyerték, ezzel már hat pontot számlálnak két fordulót követően.

B csoport

Hegyi Zoltán & Weiszenberger Dénes UTE vs. Bölcsföldi Ágnes & Kuts Zoltán 9 - 3

Négyszakasznyi döntetlen után Hegyiék szerezték az első pontokat (rögtön hármat egymás után), és hárompontos előnyüket a meccs feléig meg is tartották (4-1). Bölcsföldi Ágiék vegyespárosa sokáig meccsben volt, mert néggyel a vége előtt is még csak három volt a hátrányuk. Weiszenbergeréké lett a hajrá egyértelműen és az ezzel járó három pont is.

E csoport

Csőre Csaba & Ranga László UTE vs. Dibusz & Gáll Viktor 5 - 0

Dibusz és Gáll másodszor sem állt ki a sorozatban, a szabályok értelmében ez kizárást von maga után, minden mérkőzésüket az ellenfeleknek írják jóvá 5-0-s pontkülönbséggel.

G csoport

Hajdara Csaba & Sipőcz Béla vs. Flink János & Zsuppán Péter UTE 5 - 6

Hajdaráék remekül kezdtek és vezettek 2-0-ra három etapot követően. Ezt öt újpesti pont követte, és Flinkék a meccs felén valamivel túl már jobban álltak (2-5). Sipőczék következtek és 3-0-s menetelésüknek hála egyenlítettek. 5-5-ről jöhetett az utolsó három lyuk. A 16-ost Zsuppánék nyerték és mivel a többin ikszeltek, a három pont is hozzájuk vándorolt.

III. forduló

Három forduló után körvonalazódnak az erőviszonyok a 2021/2022-es Footgolf Match Play Open csoportjaiban. A harmadik játékhetekben többször is borult a papírforma.

Egyéni FMPO - csoportkör

C csoport

Palásti László vs. Nagy Balázs UTE félbeszakadt 7 - 7

Az időjárási körülmények miatt a playoffot a héten pótolják a játékosok, miután a tizennyolc szakasz lejátszását követően 7-7-re végeztek.

Nagy István UTE vs. Szabó László 2 - 8

Hárompontos rohammal jelezte Szabó László, hogy makulátlan mérlegét nem most kívánja elrontani. Erre gyorsan jött még a válasz Nagy Istvántól (1-3), de a mérkőzés feléig visszaállt a hárompontos különbség. A meccs a tizennégyes lyukon dőlt el, 6-1-es Szabó-előnyt már nem lehetett ezután ledolgozni.

D csoport

Rigó Zsolt vs. Biró László UTE 4 - 5

Rigó Zsolt kétszer is hátrányban volt az első kilencen, de így is 2-2-vel fordultak rá a második kilencre. Biró László harmadszor is megszerezte a vezetést, de innen már nem engedte ki kezéből a mérkőzést. Igaz, Rigó negyedik pontja még időben érkezett, de a 4-5-ös állás az utolsó két szakaszon már nem változott.

Páros FMPO - csoportkör

A csoport

Bacskai Anna & Pusztai Tamás vs. Füzesi Zsolt & Karakas Attila UTE 1 - 13

A két száz százalékos csatáját papírforma szerint Karakasék nyerték. Három lyuk után hárommal, kilenc után pedig már néggyel vezettek (1-5). A táv második fele is inkább róluk szólt és egy szakaszt leszámítva mindet behúzták az apa-lánya páros ellen és megszilárdították helyüket az élen.

B csoport

Hegyi Zoltán & Weiszenberger Dénes UTE vs. Németh Gábor & Németh Péter 4 - 6

Csupán nyolc szakasz dőlt el a tizennyolcból a rendkívül kiélezett, szoros mérkőzésen. Hegyiék szerezték az első pontot, a minimális előnyt sokáig meg is őrizték, de mégis 1-2-es eredménnyel vágtak neki a második kilencnek. A következő öt szakasz Weiszenbergerékről szólt, három pontot szerezve visszavették a vezetést (4-2). A két Németh a végén robbantott és az utolsó lyuknak már 4-4-gyel vágtak neki. Ott nem született döntés, jöhetett a playoff. A háromszakaszos rájátszásból kettőn is a Green Team játékosai voltak jobbak és ezzel fontos három pontot szereztek.

E csoport

Csőre Csaba & Ranga László UTE vs. Balázsi Csaba & Mayer Zoltán 1 - 10

Balázsiék "lesimázták" az első kilencet és már 0-6 állt a score kártyákon, mikor ráfordultak a táv második felére. A tizenhármason el is dőlt a találkozó, mikor már hetedik pontjukat szerezték Mayerék. Az újpesti kettős a tizennégyesen volt előszőr és ezen a napon utoljára eredményes.

G csoport

Flink János & Zsuppán Péter UTE vs. Badó Szilárd & Gelencsér Gábor 8 - 3

3-0-val indította a találkozót az újpesti duó, és ugyan volt szakaszgyőzelme Badóéknak az első kilencen, így is 5-1-gyel "fordultak". Úgy tűnt, Gelencsérék szorossá tehetik majd a végjátékot, mert feljöttek 5-3-ra, de innen már csak Flinkék szereztek pontot.

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

Taekwondo farsang - 2019.03.01. című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41