Dátum: 2020 augusztus 5. (szerda) | Krisztina

hírek

FOOTGOLF OB 2020.

Footgolf Országos Bajnokság 2020
2020.07.18-19. 3. forduló / Zirc

A footgolf bajnokság harmadik fordulójára Zircen került sor. Ez volt az első kétnapos és az első FIFG 250-es verseny ebben az esztendőben.

Egyletünk sajnálatos módon elég foghíjasan lépett az elrúgókhoz (10 játékos), viszont a kisebb létszám hozadéka volt, hogy sikerült egy apartmant kibérelni erre a hétvégére Eplényben, így volt egy kis csapatépítő jellege is a versenynek – szombat esti közös vacsorával fűszerezve.

Az biztos volt, a női mezőnyben friss győztes lesz, hiszen az eddig minden forduló első helyét begyűjtő Lucia Čermáková nem indult a versenyen bokros teendői miatt (nyaralt) 

Szombaton két tömbben indultak játékosaink a második fordulóban elért helyezéseik alapján, a flightok első harmadában és az utolsó (legerősebb) flightokban találtunk UTE játékosokat.

Az első nap eredményei nem voltak túl rózsásak, nem ostromoltuk a dobogó fokait, így a javítás, felzárkózás a vasárnapi másnapra maradt. Nem szaladunk előre a történtekben, így aki tudni akarja sikerült-e a felzárkózás néhány játékosnak, az kénytelen végigolvasni a cikket 

A szeszélyes időjárás megkönyörült a mezőnyön, így szinte ideálisnak mondható időben teljesítették a két napot a versenyzők. Zircen, ahol szinte állandó jelleggel fúj a szél, most meglepően szélcsendes idő volt egész hétvégén. Ez fantasztikus, hiszen az ideális idő ideális játékhelyzeteket teremt, ki-ki tudásához mérten tudja megtervezni és teljesíteni a pályát. Más szempontból viszont nem annyira jó, a bakizó játékosoknak nincs mire fogni a hibákat. 

Térjünk vissza a játékosokhoz és a játékhoz, lássuk hogyan teljesítettek az első napon egyletünk játékosai.

Első játékosunk, aki rajthoz állt volna Sütő Krisztián volt, ám sajnos reggelre beteget kellett jelentenie, így nem tudott elindulni a versenyen, ez annál is sajnálatosabb, mert legutóbbi eredménye alapján már egész jó kis flightba került, ami jó hatással lehetett volna játékára. Mivel nem indult, a következő versenyen újra a nulláról kell kezdenie mindent. Reménykedünk, hogy azért megoldja majd a felzárkózást.

Egyel későbbi flightban szólították az elrúgóhoz Bíró Lászlót és Emmer Tamást. Bíró László dereka nem bírta a heti igénybevételt, így a többszörös bajnok is Krisztiánhoz hasonlóan szintén kénytelen volt kihagyni ezt a fordulót. Reménykedünk, hogy mielőbb következik a teljes felépülés Laci esetében, mert így igencsak eredmény foghíjas ez a szezonja, húzó ember lévén a csapatból is nagyon hiányoznak eredményei. Végre sikerült egy játékosunknak fellépni az elrúgóhoz, és Emmer Tamás révén, megszületett az első UTE rúgás a versenyen. Később jött a fekete leves... Tamás nagyon jól kezdte a játékot, az első szakasz PAR eredményt hozott, a második viszont mínuszt, ami azon a szakaszon csak igen keveseknek sikerült a két nap alatt. Szépen csordogált a játéka, mígnem baj történt a labdájával, folyamatosan leeresztett, amit a szabályok szerint a csak a két szakasz között lehet felfújni, szakaszon belül, nem változtatható a labda nyomása. Rutintalanságára jellemző, hogy ezzel a labdával játszotta végig a pályát, pedig a szabályok szerint lehetősége lett volna labdacserére, de mivel a játékosok többsége nincs teljesen tudatában a szabályoknak, nem tudják bizonyos esetekben számukra kedvező irányba alkalmazni. Sérült labda ugyanis cserélhető, még úgy is, hogy közben maguk elé engedik a következő flightot, erre 5 perce van, de sérülésre is hivatkozhat, ami negyedóra időt jelent számára. Ezen intermezzo következményeképp gyakorlatilag szenvedés volt a játék, nem öröm, ami meg is látszott az aznapi eredményén +6 (78).

Következő indulónk Nagy István volt, aki az elmúlt heti szlovák versenyeket kénytelen volt kihagyni, bibis lett a lába az új cipőtől. Ahogy a kezdésnél néztük a mozgását még most sem volt őszinte a mosolya. De végül semmi nem tudta visszatartani az indulástól, igy annak rendje és módja szerint teljesítette az aznapi penzumot, nem is akármilyen eredménnyel -3 (69). Végre egy kis részsiker tőle.

A középmezőnyből indult Ranga László, aki 4 lyuk után +3-ban volt, ami az álmoskönyv szerint nem jelent jót. Szerencsére sikerült összekapnia magát és a hátralévő 14 lyukon +1-es eredménnyel zárt, így a végeredménye +4 lett.

Holland légiósunk Frank van Maurik következett, az első kilenc lyukon elért +2 eredménnyel még elégedett lehetett, viszont a második kilenc lyukon elért +6 - összességében +8 - már nem igazán előremutató eredmény. Abban bíztunk, másnapra kicsit összekapja magát.

Ezek után Kocsis Sándort szólították az elrúgóhoz, aki igen előkelő helyről (mint az utána következő UTE játékosok is) startolhatott legutóbbi eredményének köszönhetően. Nagyon bíztunk benne, hiszen ezen a pályán sok az igazi ballábas pálya, reméltük ezt ki tudja használni, nos nem így indult. Rögtön az első pályán +2 eredményt produkált, ami megadta az alaphangot a nem túl jó eredményhez. Így nem volt meglepő az első kilenc lyukon elért +3 eredmény, viszont a második kilenc lyuk már sikertörténet volt, hiszen ekkor -3 eredményt produkált, így végeredményben PAR eredménnyel zárt.

Füzesi Zsolt indulásával, már el is érkeztünk a közvetlen élmezőnyhöz. Zsolt a legutóbbi versenyen már mutogatta oroszlánkörmeit, így joggal reménykedtünk egy kiváló eredményben. Zsolt beragadt a rajtnál, az első két lyuk után már +4 állt a score kártyáján. Ezt az eredményt a fordulást követő kilences lyukig +3-ra dolgozta le, ami annyit tesz, hogy a 3-9 lyukakon -1 eredményt abszolvált. A 11-es lyukon +3, a 13-as lyukon +2, nem igazán dicséretes eredmény, utána jött 4 mínusz, de a második kör így is +1 lett, ami totál eredményként +4. Ez alapján hektikusnak tűnik a játéka, reméljük mielőbb megtalálja a stabilitást.

Hátulról a harmadik flightban indult Csőre Csaba, Karakas Attila párosunk, akiktől már joggal remélhettünk kiemelkedő eredményt. Lelövöm a poént, nem lett az. Csaba +1- gyel kezdte az első szakaszt, viszont a hármason következett egy Eagle, így az első kört sikerült -2-ben zárnia, nagyjából ez egy -10-es eredményt sejtetett, mivel a második kilenc lyukon lehet termelni a mínuszokat. Szépen játszott a második körben is, de az igazán nagy eredmény váratott magára, fogytak a lyukak, nem nőttek a mínuszok, így pedig a várt eredmény elmaradt, -4 eredménye arra volt jó, hogy másnap kockáztatnia kellett a jó eredmény eléréséhez.

Karakas Attila az első kilenc lyukat PAR, a második kilenc lyukat -3 eredménnyel zárta, így a nagykönyvekbe a -3 eredmény került, ennél azért sokkal többet vártunk, valami nagyon nincs rendben...
A végén a legjobb formában lévő éljátékosaink következtek, ráadásul egy flightban, nagyon reménykedtünk, hogy „húzni” fogják egymást. Zsuppán Péter egy Eagle-el kezdett az egyesen, ami megadta az alaphangot a kiváló eredményhez. Sajnálatos módon a kettes pályán egyet visszaadott a mínuszokból, viszont így is kitűnően zárta az első kilenc lyukat -4, ami űreredményre is elegendő lehet ezen a pályán. Nos, űreredmény nem lett, de a második kilenc lyukon elért -2, így is -6-ra növelte az eredményt, nem kiemelkedő, de versenyképes eredménynek gondoltuk.

Flink Jánosnak az első kilenc lyukon becsúszott egy pluszos pálya, ám így is -3 az első kör, melyet egy -4, követett -7 re növelve az eredményt. A nap legjobb UTE eredménye a másnapi folytatásra bizodalommal töltött el bennünket. Jani magabiztosan játszott, szerencsére kisebb hibákat vétett, ami nem jelentett pluszos pályákat, viszont a két-három pályán elérhető Eagle-ök fenn maradtak a fán.

Az első nap után mérleget vonva, igazán nagy esélyesünk nem maradt a végső győzelemre, Zsuppán Péter és Flink János eredménye ígért másnapra részsikert, dobogóban reménykedhettünk, a végső győzelemben már nem.

Második napon, az első nap eredményei alapján indították a flightokat, így biztos volt, hogy az elején és a középmezőnyben leszünk az indítóknál.

És eljött a második nap...

Első játékosunk az elrúgónál holland légiósunk Frank van Maurik volt, aki a javítás szándékával kezdte meg a napot. Erre minden esélye megvolt, hisz az első nap nem nyújtott kiemelkedőt (finoman szólva). Az első kilenc lyuk még a szombatinál is gyengébbre sikeredett, viszont a második kilencre (-1) igazán büszke lehet, még úgy is, hogy egy nagy hiba a 12-es lyukon +2 eredményt hozott, ahol a -2 is benne van a pályában. Összességében a két nap alatt +11-es eredménnyel zárt, ami erősen javításra szorul a legközelebbi versenyen.

Második játékosunk Emmer Tamás kölcsönlabdával vágott neki a 18 lyuknak, melyet az elején még kicsit szoknia kellett, ám az első kilenc lyuk -2-es eredményt hozott. Sőt a második kilenc lyuk elején újabb mínuszokat rúgva, már összesítésben -5-ben állt az utolsó négy lyuk előtt, amiből három az birdie gyanús. Sajnos, már további mínusz nem került a lőlapra, így az első naphoz képest 11 rúgást javulva -5 eredménnyel zárt, a két nap összesítésében pedig +1 került a neve mellé. Bánhatja az első napi labda mizériát, mert ebből egy igazán kiváló eredmény is lehetett volna.

Rögtön a következő flightban szólították elrúgóhoz Füzesi Zsoltot, és Ranga Lászlót. Füzesi Zsolt érthetetlen módon ott folytatta, ahol abbahagyta +3 az első kilenc lyukon. Szerencsére Ő is érezte, hogy ez nem méltó teljesítmény hozzá. Sikerült összekapnia magát és elkezdte a tudásához mérten rugdosni a labdát. Meg is lett az eredménye, egy igencsak megsüvegelendő -4 az utolsó kilenc lyukra, mely a végeredményét is javította kicsit +3-ra.

Ranga László a kettesen és a hetesen is hibázott (+2, +2) így az első kilenc nem sikerült túl jól, +5-öt mutatott a score kártya a kilencedik lyuk után. Ekkor viszont valamibe beleléphetett, mert a 10-18-as lyukakon a fűben gázolva 5 birdie is felreppent – értsd, 5 mínuszt rúgott. Apró szépséghiba, hogy a 16-oson egy újabb double bogey (+2) becsúszott, kicsit rontva a helyzeten, de azért a -3-as második kör szép eredmény. Sajnos a 3 double bogey felduzzasztotta a végeredményt, második nap +2, ám az első naphoz képest így is látható a fejlődés, kettővel jobb volt az eredmény. A két nap eredménye +16, ami a szenior 27. helyre volt elegendő.

Ezek után egy ideig nem kellett figyelnünk az elrúgóra, mert az UTE játékosok kicsit később következtek. Elsőként állandó titkos esélyesünk Kocsis Sándor, aki az első nap második körében igazán szépen rugdosta a mínuszokat. Ő a jobb eredmény érdekében hajlamos a kockáztatásra, most sem volt ez másképp. Sajnos a túl sok rizikós rúgás előbb-utóbb hibával jár, abban reménykedtünk ez minél később már egy jó eredmény birtokában következik be. Csalatkoznunk kellett, mivel az első négy pálya mindegyike bogey (+1) lett, onnan pedig már csak igen ritkán van visszaút. Ezúttal sem volt, hiszen az első kilenc lyuk eredménye +4, és hiába a második kilencen elért -1, sokat már nem segített a két napi összeredményen +3. Az Ő esetében azért sokkal jobb eredményben reménykedtünk.

A szünet előtt (a szervezők valamilyen okból 40 percig szüneteltették az indítást) szólították a kezdő tee-re Nagy Istvánt, aki kellemes meglepetés volt az első napon. Arra számítottunk, hogy a pályaismeret további birdie-ket repít a score kártyájára. Eddig minden körét (9 lyuk) mínuszra rúgó játékosunk, az első kilenc lyukon a páros számú lyukak (2, 4, 6) áldozata lett, a három lyukon +4 nem kecsegtetett újabb mínusz eredménnyel. Lehet, hogy a pályaismeret inkább könnyelművé tette, mint koncentráltabbá. Ezt Ő is érezhette, mert a második körben jól koncentrált, -4 eredménye az eddigi legjobb 9 lyukat eredményezte, talán a pályafutásában is.

Szünet után Karakas Attila következett a sorban és a pályán, azzal az eltökélt szándékkal, hogy javítja az előző napi hibákat, ami nála a minél több mínusz score kártyára írását jelentette volna. Nos a mínuszokkal nem is volt különösen nagy probléma, 5 az első kilenc lyukon, apró szépséghiba, hogy ez csak -3 eredményt hozott, mert a második lyukon kockáztatott, aminek +2 lett az eredménye. Mindazonáltal a -3 - a második kör könnyebb szakaszait figyelembe véve - jó eredményt sejtetett. A tizenkettesen jött is a mínusz, aztán mintha elvágták volna, egészen a kilencedik lyukig csak PAR-okra futotta. Végeredményben a -5 jobb eredmény, mint az előző napi, de az összeredmény -8 még egy napra is kevés.

Ekkor már csak három játékosunk várakozott az egyes elrúgónál. Elsőként Csőre Csaba próbált szerencsét, aki az első nap kellemes meglepetése volt számunkra (nem hiába a sok gyakorlás). Nem kezdődött jól, az első két pályán +1, +1, utána mínusz és ez így folytatódott, az első kilenc lyukon egy PAR mellett 4 mínusz és 4 plusz eredményt abszolvált, ami a PAR eredményhez volt elegendő. A második – könnyebb – szakaszon jött egy -3-as eredmény, ami azt jelentette, hogy összeredménye -7 lett.

Utolsó előtti indulónk Zsuppán Péter volt, aki az egyike volt azoknak, akiknek az eredménye elfogadható kategóriába esett az első napon. Nagyon odatette magát, az első három lyuk mindegyike birdie-t hozott. Azután két PAR és sajnos egy bogey, de ezt a kilencesen korrigálta, így az első kilenc -3 lett. A másodikban, amit művelt az pedig szinte példa nélküli: 3 birdie mellett rúgott 2 Eagle-t, ami -7 egy körön, 18 lyukon -10 (Összeredménye: -16)! Ez a sok madárka és sas a szenior kategória 2. helyére repítette. Végre egy igazán jó (elvárt) eredménynek örülhettünk!

Utolsóként indította útjára labdáját Flink János, aki az első nap legjobb UTE eredményét produkálta. Nagyok voltak az elvárások, álomszerű volt a kezdés, 6 lyuk után -4, ebből sajnos a kilencesen eldobott egyet, mert bogey-val zárta a kilences szakaszt. Még nem volt veszve semmi, hiszen az első kilencet Zsuppán Péter is így zárta, és láttuk mi lett belőle. Így reményeink megmaradtak és izgulhattunk tovább játékosunkért. A 11, 12, 13 -as lyukakon jöttek is a mínuszok, így 6 lyukkal a vége előtt -6 volt a lőlapon. Tizennégyesen jött egy PAR, utána viszont két bogey, ami igazán nem hiányzott, oda is lettek a vérmes reményeink. Szépségtapaszként a 18-ason egy birdie, ami szép zárása a két napnak. Az első napi -7 és a második napi -5, összeredményként -12, az abszolút kategória 20. és a férfi kategória 10. helyére volt elegendő.

Igazán kiemelkedő eredményünk kevés akadt, amit a csapat (Zsuppán Péter/ Flink János / Karakas Attila / Csőre Csaba) is megsínylett, mivel sajnos csak az ötödik helyen zártunk.

Következzenek a végeredmények (TOP 10):

Footgolf Országos Bajnokság 2020
3. forduló / SZENIOR
2. Zsuppán Péter (128) UTE - holtverseny
9. Karakas Attila (136) UTE - holtverseny

Footgolf Országos Bajnokság 2020
3. forduló / CSAPAT
5. U T E - Zsuppán Péter (128) / Flink János (132) / Karakas Attila (136) / Csőre Csaba (137)

Footgolf Országos Bajnokság 2020
3. forduló / ABSZOLÚT
7. Zsuppán Péter UTE (128) – hármas holtverseny

Footgolf Országos Bajnokság 2020
3. forduló / FÉRFI
10. Flink János UTE (132) – hármas holtverseny

 

 

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

2019.1.11 Hokiklub - UTE című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41