Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

FOOTGOLF OB 2020

Footgolf Országos Bajnokság 2020
2020.10.11. 8. záró forduló / Kisoroszi

2020.10.11. ezen a napon zárult a footgolf bajnokság és - ha minden jól megy - hamarosan zárul majd a footballgolf bajnokság is. Őszintén szólva, nem gondoltuk volna a vírus kitörésekor hozott intézkedések megismerésekor, hogy ezek a bajnokságok végig tudnak futni ebben az esztendőben.

Szerencsére a füvön lyukakra játszó sportágak versenyzőit nem tizedelte meg jelentősen a vírus (kop, kop, kop), így a pályán elért eredmények a valós képet mutatják, mutathatják.

Nagy kár, hogy bár a vírus nem, de a footgolf versenyt szervezők kétszer is belenyúltak a végeredménybe és a rangsorba. Egyszer úgy, hogy belenyúltak a versenybe, egyszer úgy, hogy nem nyúltak bele…
Most ezt nem fejtenénk ki bővebben, de sajnos tény, hogy nem a pályán elért eredményeket látjuk a bajnokság végeredményében, ez által a ranglistán sem.

Ezzel természetesen nem akarjuk csökkenteni a győztesek eredményeit, hiszen egy ilyen hosszú sorozatban az élmezőnyben lenni is szép teljesítmény, a helyezés, a győzelem már csak hab a tortán.
Ezért itt ragadjuk meg az alkalmat, hogy az UTE sportolói nevében, minden egyes dobogós helyezettnek gratuláljunk a 2020-ban elért eredményéhez!

Most térjünk át játékosaink egyéni teljesítményére.
A második flightban kellett volna indulnia Sütő Krisztiánnak és Emmer Tamásnak, sajnálatos módon Tamás nem tudta vállalni a játékot, így Krisztiánra maradt a mundér becsület megvédése a flighton belül. Krisztián ezen a napon kitűnőnek mondható 7 rúgással kezdett az egyes szakaszon, majd eléggé kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva az első kilenc lyukat plusz kettővel zárta. A második kilenc lyukon is plusz kettő lett az eredmény, így a 18 lyuk plusz 4-es eredménye a 32. helyet jelentette számára. Ez Krisztián eddigi legjobb eredménye volt ebben a sportágban (óriási gratuláció!), reméljük ennél még azért ér el jobb eredményeket is.

5 flight-tal később indította útjára labdáját Nagy István, aki 10-zel (+5) kezdte az első szakaszt, kilenc lyuk után pedig plusz 7-ben (43) állt. A második kilenc már jobb eredményt hozott (38), mely a 81-es végeredményhez volt elegendő, ez az 56. helyre rangsorolta.

Rögtön a következő négyesben Kocsis Sándor kezdte meg a játékot, 8/42/37/79 a kulcsszámok. 8-ból teljesítette az egyes szakaszt, ezen a napon ez volt az átlag az egyes lyukon, mivel az egyes pályaszakasz ezen a napon gyakorlatilag játszhatatlan volt. Az elrúgó életveszélyes (de, legalább is balesetveszélyes) volt, itt életbe kellett volna léptetni a „veszélyes rúgás” szabályt, mely kötelezte volna a játékosokat a rúgás helyből történő elvégzésére. A 42-es szám, az első körös eredményét mutatja Sankának, míg a 79 a végeredményt mutatja. Ezek a számok a 46. helyre rangsorolták játékosunkat.

Rajtsorrendben a következő játékos, holland légiósunk Frank van Maurik lett volna, ám ezen a napon nem tudta vállalni a játékot.

Így, következő indulónk Füzesi Zsolt volt, aki végre kezdi elhinni, hogy ebben a sportágban is sikeres lehet. Rajta az egyes lyuk nem tudott nagy mértékben kifogni (+1), és mivel helyből is kifejezetten nagyot rúg, nem kellett attól félnie, hogy a kezdőrúgásba beletörik a bicskája. Az egyes szakaszon begyűjtött plusz egy rúgás féltávnál is megmaradt, nem nőtt, viszont nem is fogyott. A pálya második felén két mínusszal kezdett, ebből egyet meg is őrzött a végére, ez által a plusz egy-mínusz egy kioltotta egymást. Zsolt par eredménnyel zárt, abszolút 13., szenior negyedik hely, pontszámával a negyedik helyen zárt csapatnak is tagja tudott lenni.

Egy órával később lépett „szorítóba” Bíró László, Ő az egyesen plusz két rúgással az első kilencen pedig plusz hárommal zárt, a második kilencen viszont már estek a labdái, így mínusz hármat produkálva, Zsolthoz hasonlóan par eredménnyel zárt, ez által az eredménylistája Zsoltéval megegyező lett - abszolút 13., szenior negyedik hely, a negyedik helyen zárt csapatnak tagja.

Kezdtek sűrűsödni az események, a következő flight sem maradhatott lila-fehér szín nélkül, ennek a flightnak tagja volt mindjárt két versenyzőnk is, Flink János és Csőre Csaba. Jánostól sokat vártunk, mint ahogy egész évben. Jó esélyekkel vágott neki a versenynek, hisz az utóbbi eredményei egészen jónak voltak mondhatóak, legalább is ahogy köztünk mozgott, úgy éreztük, árad belőle a magabiztosság. Sajnálatos módon az egyesen neki is „elsült a lába”, de nem jó irányba (+2). A második lyukra, amely az előre helyezett tee-vel par 4-re amortizálódott nem tudott regenerálódni a sokkból, 6 rúgásból fejezte be. Ekkor félő volt, hogy szétesik a játéka, de nem így lett. A következő hét lyuk par-on megvolt, így Lacihoz hasonlóan plusz hárommal zárt az első kilencen. Abban reménykedtünk, hogy legalább Lacihoz hasonlóan Ő is feléled a második kilencre. El is kapta a fonalat, hiszen a mínusz/par/mínusz/mínusz/mínusz sorozattal már par eredménynél tartott. Ekkor úgy gondolhatta, hogy a következő lyukakkal új verseny kezdődik, ahol a megtermelt mínuszok már a helyezések javítására fognak szolgálni. Sajnos nem így lett, a tizenötösön plusz kettő, a tizennyolcason plusz három volt az eredmény, miközben már egy mínusz sem vésődött a score kártyára. Végeredményben plusz 4, abszolút helyezésben 32., míg a férfi kategóriában a 20. helyen zárt.

A Janival egy flightban induló Csőre Csaba, nagyszerűen kezdett a mezőnyhöz képest, hiszen hatból sikerült az egyes lyuk, probléma viszont, hogy a kettes is. Az első kilencen plusz három, ugyanúgy, mint Janinak. Itt a score egyeztetésnél megállhattak, szusszanhattak egyet és megbeszélhették, hogy vezet az út vissza a par és mínuszok irányába. Csabának még annyi visszaút sem volt, mint flight társának, valahogy nem akartak jönni azok a mínuszok, pedig az idő alkalmas lett volna rá. 3 birdie azért csak sikeredett, mely elég lehetett volna a par eredményhez, de nagy csalódásunkra 7 plusz borzolta a kedélyeket, végeredmény plusz 7, 46. hely, szenior 19.

Következett a közvetlen élmezőny, hátulról a harmadik flightban startolt Zsuppán Péter, aki nem túl sok motivációval kezdhette meg a versenyt, az összetettben ugyanis már nem harcolt az aranyéremért, márpedig Ő alább nem adja. Az első kilenc pályaszakaszon két plusz mellett, egy mínusz és 6 par eredmény született, az első kör 37. A második kilencre kanyarodva, így még élt a remény egy jó eredményre, a második kör sikerült is mínuszra, igaz csak egyre. Végeredményben par (mintha ezt írtuk volna már valahol), abszolút 13., szenior negyedik hely, pontszámával a negyedik helyen zárt csapatnak is tagja lett.

Ekkor már csak egy játékosunk várt sorára, Karakas Attila, aki annak rendje és módja szerint meg is kezdte a versenyzést, a folyamatos csúszások miatt kb. fél óra késéssel. A várakozás nem tett jót a játékosoknak, már az előző flightoknak is nehézséget okozott melegen tartani magukat. Ráadásul közvetlen az indulás előtt néhány perccel minden száraz ruha csurom víz lett az hirtelen jött heves záportól. Elég is ennyi az időjárásról, ami végül is a későbbiekben kegyes volt a pályán tartózkodó játékosokhoz.

Akkor kezdődjék a beszámoló. Az első lyukon, sikerült megduplázni a par számot, öt helyett 10! rúgásból teljesítette az egyes szakaszt. Ez aztán „varázslatos kezdés”, gyakorlatilag érdemes lett volna eltenni a labdát a zsákba és hazamenni. Az sem menti fel a játékost, hogy igencsak nehezek voltak a körülmények, a green-en pedig érthetetlenek voltak a szabályok. Úgy került kijelölésre az out vonal, hogy a gyakorlatilag a green-en megálló, kitűnő helyzetben lévő labda out helyen állt. No, de ennyit az egyesről, haladjunk tovább. Plusz öttel kezdeni egy versenyt, nem túl jó előjel, nem is igazán lehetett tudni, mi következik ezután. Szerencsére, nem lett komolyabb összpontosítási következménye a dolognak, hisz a kettesen már birdie került a score kártyára és az első kilencen még további három. Az első kilencen a tragikus kezdés ellenére, majdnem par-t mutatott az „eredményjelző”. A második kör is kitűnően kezdődött, három mínusz egymás után, így már par alatt kettővel kezdhette meg a hajrát. Ekkor jött egy bogey, ezek után újabb két birdie, így a 17-est kezdve mínusz három volt az eredmény. A legnagyobb rivális mínusz ötben állt, ezért szükség volt az utolsó két lyukon a bravúrra, ezzel együtt a kockáztatásra. Nem jött be, a tizenhetesen egy double bogey, a tizennyolcason egy par, végeredményben mínusz egy. Abszolút 9. és szenior 3. helyet ért ez az eredmény, valamint a negyedik helyezett csapat tagja is lett ezzel az eredménnyel.

Hajrá Lilák!

Következzenek a végeredmények (TOP 10):

Footgolf Országos Bajnokság 2020
8. forduló / CSAPAT
4. U T E Karakas Attila (71) Bíró László (72) Zsuppán Péter (72) Füzesi Zsolt (72)

Footgolf Országos Bajnokság 2020
8. forduló / SZENIOR
3. Karakas Attila (71) UTE
4. Bíró László (72) UTE / holtverseny
4. Füzesi Zsolt (72) UTE / holtverseny
4. Csőre Csaba (72) UTE / holtverseny

Footgolf Országos Bajnokság 2020
8. forduló / ABSZOLÚT
9. Karakas Attila (71) UTE / holtverseny

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41