Dátum: 2024 április 18. (csütörtök) | Andrea, Ilma

hírek

FOOTGOLF OB 3. FORDULÓ

Ezúttal fiaink szállították a fényesebbnél-fényesebb érmeket!

Vasárnap két végén égettük a gyertyát, mivel a Magyar Footgolf Bajnokság mellett, északi szomszédunk Szlovákia is megrendezte a maga soron következő fordulóját, elöljáróban annyit, itt is-ott is volt izgalom és lila-fehér siker bőven.

Ebben a cikkünkben a magyar bajnokság történéseit vesszük górcső alá.

Footgolf Országos Bajnokság - FIFG100 - 3. forduló

2022.04.24. Nimród Footgolf Park – Lakitelek

Kezdjük is az ebben az évben eddigi legsikeresebb kategóriánkkal, a hölgyekkel. Ezúttal két hölgyversenyzőnk Dreilinger Andrea és Kuchta Dóra nevezett és vett részt a fordulóban.

Az eddigi ’aranyos’ hétvégék (fordulók) után be kellett érnünk egy kicsit - de tényleg csak egy kicsit -szerényebb eredményekkel. Dreilinger Andrea három rúgással lemaradva a dobogóról az ötödik helyen zárt, pedig az Ő stílusának maximálisan megfelel a Lakiteleki pálya. Viszont mivel az utóbbi időben az itt megrendezett Football-Golf versenyekről távol maradt, hiányzott a stabil pályaismeret. Kuchta Dóra szokásának megfelelően - mint eddig minden fordulóban - ezúttal is a dobogón, annak is a második fokán végzett. Itt a mondat folytatásra szorul, mivel a második helyhez túlóráznia kellett, ugyanis csak a play off-ban tudta megszerezni az ezüstöt. 

Tovább lépve a kategóriákban, kezdjük a „király” abszolút kategóriával, amelyben brillíroztak játékosaink. A dobogó három fokából kettőn UTE címeres (a hagyományos) mezben álltak a legényeink. Bíró László az első, míg Zsámboki Sándor a harmadik helyen végzett a fordulóban. Zsámboki Sándor élete első érmét szerezte footgolfban, szinte madarat lehetett vele fogatni. Már-már felállt a dobogó második fokára, de az utolsó flightban játszó „helyi menő” Mayer Zoltán letaszította onnan a dobogó harmadik fokára.

Tovább haladva a ’férfi’ kategória következik, ahol az abszolút helyezésekből kitalálható, újfent jutott érem. Mégpedig az abszolút kategória harmadik helyén végző Zsámboki Sándor lévén, aki itt az ezüstéremnek örülhetett. Fájdalmas volt (de, az örömöt nem nyomta el) mikor kiderült számára, hogy az abszolút második helye itt aranyat ért volna. Na, de ne legyünk telhetetlenek, hisz az ezüst is szépen csillog.

A szenior kategóriához érve érdemes megemlíteni, a ’men’ kategória beszámolóját úgy zártuk, „az ezüst is szépen csillog”. Na de az arany még szebben(!), Bíró Laci az „abszolút arany” mellé értelemszerűen a szeniorban is aranyat kapott. Két arany egy nap, nem kis teljesítmény, mi büszkén megsüvegeljük.

Beszámolónkban érdemes még megemlítenünk Csőre Csabát, aki abszolút és szenior kategóriában is a TOP10-ben zárt.

Sajnos a csapat kategóriáról továbbra sem rendelkezünk információval, mivel a szövetség nem tette közzé a fordulók eredményeit.

Nyilatkozatok:

Zsámboki Sándor (abszolút harmadik, men kategória második helyezett): Az esélytelenek nyugalmával vágtam neki a versenynek. Próbáltam kiegyensúlyozott, biztonsági játékot játszani, ami kifizetődött. Meglepő volt számomra, hogy ez a dobogóra elég lett. Nagyszerű flightba kerültem, köszönöm nekik a játékot és a biztatást. Ezúton szeretnék gratulálni Bíró Lászlónak és Kuchta Dórának ez elért sikereikhez. Hajrá LILÁK!

Bíró László (abszolút és szenior első helyezett): Idén ez volt a 3. forduló, és harmadszor is fortunát kellett hívni segítségül az erős szél miatt. A verseny alatt 1 - 1,5 órán át esett az eső, közben nagyon felerősödött a szél, ami mindig jelentős szerencse-faktor. Nekem most jól jött ki a lépés, legalábbis nem éreztem, hogy komolyabban gátolta volna a játékomat. Amikor befejeztem a versenyt, azt gondoltam, hogy aránylag jól ment a játék és az élmezőnyben végezhetek, de azt nem gondoltam, hogy a versenyt is megnyerhetem. Amikor megnéztem a többiek eredményét, nagyon meglepődtem, hogy a legjobb játékosok is 4-5 vagy akár sokkal több rúgással vannak mögöttem. Ami a játékomat illeti, az első 9 lyukon voltak gyenge rúgásaim, de azok nem jártak hátránnyal, a második 9-en viszont már hiba nélkül játszottam, és ha olyan szerencsés vagyok, mint az első 9-en, akkor még jobb eredmény lehetett volna. Az eredmény pályafutásom legjobb eredménye, eddig csak winter-tour fordulókat tudtam nyerni, ahol mindig szűkösebb mezőny jött csak össze, most viszont a teljes mezőnyben sikerült a legjobbnak lennem. Sajnos az edzettségi állapotom nem túl jó jelenleg, így hasonló folytatásra nem számítok, de azért remélem valamikor vissza tudom küzdeni magam az élmezőnyhöz.

 

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

"Kissrác voltam én, bámultam a csodát" című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41