Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

FOOTGOLF OB

Footgolf Országos Bajnokság 2020
2020.09.06. 6. forduló / Lakitelek

A nemzetközi verseny után a 6. fordulóval folytatódott a footgolf bajnokság, a footballgolf versenyeken már megismert Lakiteleki pályán. A pálya rövidsége miatt kétszer 18 lyukat teljesítettek a játékosok, ugyanazon flight beosztással.

Legnagyobb bánatunkra, ezúttal a nemzetközi játékosok a kormány intézkedései miatt távol maradásra kényszerültek a versenyről. Ez bennünket mélyen érintett, hiszen így Lucia Čermáková nem tudott az elrúgóhoz állni, így ebben a fordulóban eredmény nélkül maradt.

A 18 szakaszos pálya egyszerre nem bírta el a nagyszámú indulót, ez által a kétszer 18 lyuk közben minimális regenerálódási idő is jutott a játékosoknak, melyet ki így, ki úgy használt ki. Legtöbben igyekeztek ellesni egy kis tudást másoktól, vagy az eredményüket tárgyalták ki a társaikkal.

Természetesen a pihenő előtt még el is kellett indulniuk a versenyzőknek a versenyen. Az UTE első indulója a versenyen a tősgyökeres Füzesi Zsolt volt, akinek flight társa lett volna Sütő Krisztián, ám Krisztián sajnálatos módon nem érkezett meg a versenyre.
Füzesi Zsolt így segítő- és egyben vetélytárs nélkül is maradt a flightban – mivel egy junior és egy hölgyversenyzővel alkottak flightot. Természetesen nem megbántani szeretnénk a két flight társat, de az tény, hogy Fűző kicsit más kalibert képvisel. Azt érdemes tudni, egyedül nagyon nehéz a versenyzés, hiszen mindenre neki kell „rájönnie”, még alkalmanként sincs előrúgó. Ezen adatok birtokában kicsit féltettük is versenyzőnket, vajon, hogyan tudja fent tartani a motivációját. Nos, kijelenthetjük, a kilences lyukig nem volt gond, hiszen nyolc lyuk teljesítése után -3 állt a score kártyán. Sajnálatos módon a kilencesen, ami mínuszos pálya a megtermelt mínuszok egyike áldozatul esett, így -2 lett az első kilenc. A második kilencen egy -6 eredmény született, összességében -8 az első 18 lyuk. A második körben az első kilenc lyuk nem igazán sikerült, +1 lett, viszont a második kilencre felébredt, és -7-et sikerült összefociznia. A második 18 lyuk eredménye így -6, a két kör eredménye -14. Ez az eredmény az abszolút 15. és a szenior kategória 6. helyére volt elegendő. Sajnálatos és érthetetlen hiba a második kör első felében, így oda lett a dobogó.

Kocsis Sándor volt a következő indulónk, aki mivel nem fejezte be a nemzetközi versenyt, nem számíthatott elit flightra – a flight beosztás elég sokat tud hozzá tenni egy játékos teljesítményéhez és sajnos ez fordítva is igaz, mint ahogy erről már említést tettünk. Vannak olyanok, akik nehezen viselnek el bizonyos dolgokat. Rögtön kezdésként láthattunk egy igazi „klasszikust” Sándorunktól, aki így nem sok jóban reménykedhetett a későbbiekben, hiszen az egyes lyuk szaldója +3 lett. Ezek után hiába volt minden 9-es köre mínuszos, az a klasszikus megpecsételte sorsát. Az általa elért -5 eredmény a 36 lyukon nem nevezhető jónak, a képességei/tudása alapján körönként lett volna elvárható tőle a -5. Helyezései, abszolút 39, szenior 18.

Visszatérvén az ocsúdásból, azt láthattuk, hogy harmadik versenyzőnk Nagy István kezdi meg a játékot. Óriási talány számunkra a legény, hiszen mindenre (is) képes, ezúttal az első kilenc lyukon 1 mínusz mellett 5 pluszt is rúgott, így az első összeszámlálás kilenc lyuk után nem mondható sikeresnek: +4. Ekkor azt gondoltuk, van még 27 lyuk, lehet javítani... Úgy is indult, a második kilenc lyukon -7, majd úgy is folytatódott, harmadik kilenc lyukon -2, mígnem jött a feketeleves az utolsó etap +7. Szinte érthetetlen, hogyan lehet ugyanazon a kilenc lyukon -7 és +7 eredményt elérni, amikor semmi zavaró körülmény (eső, szél, vihar) nem volt. Összeredmény +2, ez az abszolút kategória 58. és a „man” kategória 30. helyét jelentette számára.

Következő „párosunk” - lévén egy flightba sodorta őket a jószerencse -, Csőre Csaba és Flink János voltak. Csőre Csaba – aki nagyon kedveli ezt a pályát – Fűzőhöz hasonlóan nagyszerűen kezdte a versenyt, -3 az első kilencen (bár a hármason becsúszott egy hiba). -5-ös második kilenc lyuk következett, 18 lyuk után: -8. A második 18 lyuk nem sikerült igazán jól, nem sikerült a javítás, bár már a duplázás is nagy-nagy örömöt jelentett volna. A második 18 lyuk eredménye, kínkeserves -1/-4, összeredmény -13, így számára csak az abszolút 19. és a szenior kategória 8. helye jutott. Pedig reménykedtünk, mivel a második kör egyik legnehezebb szakaszán az egyesen mínusszal nyitott, sajnálatosan a kettesen pedig plusszal zárt.

Flink János ellentétben Csabával, nem igazán kedveli ezt a pályát, ritkán ér el itt jó eredményt, ez az első körben meg is látszott az eredményén, hiszen a 37/33 teljesítmény -2 zárással nem az Ő szintje. Viszont tudjuk róla, nagyszerűen tud alkalmazkodni a pályához és nagy küzdő. Ez meg is látszott a második 18 lyukon, hisz az első kilenc és a második kilenc lyukon is néggyel jobb eredményt 33/29 (-10) ért el, mint az első körben. Bárcsak meglett volna a koncentráció az első 18-on is, akkor most diadalról számolhatnánk be. Így viszont esetében az abszolút 21. és a man kategória 12. helyéről írhatunk. Reméljük a második kör eredménye végre elhiteti vele, hogy ezeken a szűk, technikás pályákon is az élmezőnyben a helye.

A következő flight indításakor a képzeletbeli UTE lobogó mellett a holland is feltűnt, mivel holland légiósunkat szólították a magasba az egyes elrúgóhoz. Ha azt írtuk, hogy Csaba kedveli ezt a pályát, akkor Frank egyenesen imádja, hiszen hazájában szinte mindegyik pálya hasonló adottságokkal bír. Imádat/pályaismeret/tudás nem elég, ha hiányzik a koncentráció, ez kiderült ezen a napon is. Dolgos iparosként tette a dolgát, ám ezen a szinten a jó eredményhez ez már kevés. Nem voltak nagy ingadozások stabilan teljesített 35/34/34/35, de ez nem az Ő szintje. Úgy látszik a vírus miatti bizonytalanság kicsit (nagyon) elvonja a figyelmét, nem megfelelő a koncentráció, pedig Ő ebben nagyon erős. Az általa elért -6 eredmény, az abszolút kategória 36. és a man kategória 18. helyére rangsorolta Őt ezen a napon.

Újra párosban léptünk az elrúgó toronyba a két László, Ranga és Bíró révén. Először vegyük górcső alá Ranga László teljesítményét. Ő is kiegyensúlyozott volt és ami örvendetes az eredményei is jobbak voltak, mint Frank eredményei. Átlagban körönként eggyel, a valóságban az első és az utolsó kilencen volt jobb két-két rúgással 33/34/34/33, ez -10-es eredmény. Az olvasható ki az eredményéből, hogy mindkét kör -5/-5 lett, ez által nem javult, de nem is rontott az első 18 lyukhoz képest. A -10 eredmény az abszolút rangsorban 26. pozíciót, míg a szenior rangsorban a 12. pozíciót jelentette számára.

Bíró László minden pályán, minden körülmények között, mindenre (is) képes (leginkább persze a győzelemre :)), így nagyok voltak az elvárásaink. Természetesen ilyenkor, ahogy lenni szokott, hamar borul a papírforma, dobhatjuk a kútba az elvárásainkat. A kezdés nem az a kezdés volt, amire vágytunk, +1 az első kilencen. A folytatás már inkább kedvünkre való volt, -6 a második kilencen, így -5-tel zárva az első 18 lyuk. Tudtuk - mivel kiváló versenyző - a második 18 lyukon lesz még okunk az örömre. Nem is csalatkoztunk, az első kilenc lyukhoz képest 4, a második kilenc lyukhoz képest 2 volt a javulás, ezáltal a második 18 lyuk -11-es eredménnyel zárult. A számítási műveletek elvégzése után -16 volt az eredmény, amely az abszolút sorrend 6. és a szenior kategória 3. helyére volt elegendő. Később a szenior harmadik helyért szétrúgáson kellett részt vennie, ahol egyik ellenfelét legyőzve a 4. hely lett a jutalma.

Maradva a kronológiánál időben és sorban következett Zsuppán Péter, aki ezen a pályán megnyerte a három fordulós téli bajnokságot, és számtalan kiemelkedő footballgolf eredménye is van itt. Ilyen kezdést még nem látott a világ és ezt később még egyszer le fogjuk írni. Az első rúgás a toronyból egy pályatévesztést hozott, majd a drop zónából egy újabb pályatévesztés... Ekkor az ötödik rúgása következett és még nem volt a pályán, a vége sajnos 10 lett, ami ezen a szakaszon +5-öt jelent. Ezt az első kilenc lyukon cipelte is magával 41/+5, három birdie-vel megspékelve. A második kilenc lyuk 34-es mínusz kettes eredménnyel zárult, a 18 lyuk pedig +3. A második körben az elsőhöz hasonlóan az egyes elátkozott lyukon kezdődött a játék. „Ilyen kezdést még nem látott a világ”, ígértem, hogy leírjuk még egyszer. Ez esetben, viszont pozitív a felhang. Olyan kezdőrúgást produkált amilyet senki ezen a pályán, szinte másodikra már lyukra rúghatott! Meg is lett az eredménye, -1 az első lyukon, mely 6 rúgás javulás az első körhöz képest. Talán túlságosan is jól sikerült az egyes, megnőttek az igények, talán nagy lett a kockázatvállalás 39/35-ös kilencesek. Az összkép nem szép, +5 a vége, ez abszolút/szenior vonatkozásában 62/24. hely.

Utolsó indulónk az utolsó flightban Karakas Attila volt, aki három nagyszerű rúgással egy egyméteres put rúgással mínuszon zárhatta volna az egyes szakaszt, de sajnos hibázott. Igazán nem jó kezdett… Sőt a folytatás sem rózsás, 34/33 volt az első 18 lyuk (Bíró Laci teljesítményét kopírozva) -5-ös zárás. A második 18 lyukon 32/29 már boldogabbak lehettünk, -11 a vége, összesítésben -16, amely Bíró Laci eredményével és helyezéseivel teljesen megegyező volt, abszolút sorrend 6. és a szenior kategória 3. hely. Később a szenior harmadik helyért szintén szétrúgáson kellett részt vennie, ahol egyik ellenfelét sem tudta legyőzni.

Csapatunk (Bíró László/Karakas Attila/Füzesi Zsolt/Csőre Csaba) az előző fordulóhoz képest kicsit javítva a 3. helyen zárt!

Jól teljesítő játékosainknak gratulálunk, a kevésbé sikereseknek, jó felkészülést a következő versenyre.

Hajrá Lilák!


Következzenek a végeredmények (TOP 10):

Footgolf Országos Bajnokság 2020
6. forduló / CSAPAT
3. U T E Bíró László (128) Karakas Attila (128) Füzesi Zsolt (130) Csőre Csaba (131)

Footgolf Országos Bajnokság 2020
6. forduló / SZENIOR
3. Bíró László (128) UTE / holtverseny
3. Karakas Attila (128) UTE / holtverseny
6. Füzesi Zsolt (130) UTE / holtverseny
8. Csőre Csaba (131) UTE / holtverseny

Footgolf Országos Bajnokság 2020
6. forduló / ABSZOLÚT
6. Bíró László (128) UTE / holtverseny
6. Karakas Attila (128) UTE / holtverseny

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

2019.1.13 UTE - Csíkszereda című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41