Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

FOOTGOLF OB 7. FORDULÓ

Kuchta Dóra és Flink János a dobogó legfelső fokán, két arany, két ezüst, két bronzérem a bajnokság hetedik fordulójának termése!

Footgolf Országos Bajnokság - FIFG100 - 7. forduló

2022.07.10. Balaton Golf – Bogey pálya - Balatonudvari

A nemzetközi versenyek miatt, picit hosszabb szünet után folytatódott a Magyar Footgolf Bajnokság, melynek hetedik fordulója vasárnap került megrendezésre Balatonudvariban a Balaton Golf Bogey footgolf pályáján.

Egy héttel korábban érkezett a szél a Balaton partra, melynek a kékszalag indulói bizonyosan örültek volna, nem úgy a footgolf mezőny, amely cseppet sem örült a játékot jelentősen befolyásoló kavargó szélnek. Mindazonáltal ez egy szabadtéri sport, ahol időnként meg kell küzdeni az elemekkel is.

A hölgyekkel kezdjük diadalittas beszámolónkat, hiszen kiváló eredményeket értek el, mindkét hölgyversenyzőnk a dobogón végzett. Dreilinger Andrea nem lassít, fordulóról-fordulóra bebizonyítja, az abszolút élmezőnyben a helye, szinte letaszíthatatlan a dobogóról. Ezúttal a harmadik helyet sikerült elérnie és ez a harmadik hely a bronzszín ellenére szépen csillog. A felsőbb fokokra ezúttal nem volt esély, mert az arany és az ezüstérmes ezen a napon „nagyot ment”. Holtverseny született, melyet természetesen a szabályoknak megfelelően nem lehetett kihirdetni, így rájátszásban döntötték el a helyezések sorrendjét. A nagymenők között ott volt egyletünk játékosa Kuchta Dóra, aki ellenfelénél jelentősen korábban végzett a saját szakaszaival. A teljesítménye okán kényelmesen ücsöröghetett a klubházban, ám közvetlen riválisa nem hagyta magát és a tizenhetesen bravúros rúgással egálra hozta a versenyt. A rájátszás a tizennyolcason került lebonyolításra, ahol nem jutottak dűlőre a felek, így következtek a büntetőrúgások. Mindkét hölgy 5 kísérletet hajthatott végre a különböző pin pozíciókból. Dóri rögtön az első put-ját a lyukba juttatta, így előnyre tett szert, ekkor még nem gondoltuk, hogy a tíz put-ból mindössze ez az egy kerül a lyukba. Ami viszont azt jelentette, hogy Dóri nyerte a versenyt, az Ő nyakába került az aranyérem.

Folytassuk az abszolút kategóriával, ahol szintén jeleskedtek játékosaink. Flink János révén dobogós helyezést sikerült elérnünk, Jani a dobogó harmadik fokára elegendő mínuszokat termelt a versenyen. Ezen kívül további három játékosunk Nagy István (pályafutása legjobb helyezése), Nagy Balázs és Bíró László végzett a dobogó legalsó fokához közeli helyen, hiszen holtversenyben mindhárman a negyedik helyen végeztek és ez így is maradt, hiszen a szétrúgás csak a dobogós helyekről dönt.

Áttérve a szenior kategóriára, itt Flink János érme tovább fényesedett, a bronz aranyra változott! Bíró László az abszolút negyedik helyről, pedig felugrott a dobogó második fokára, ez által az UTE szinte teljesen kisajátította a dobogót. Ebben a kategóriában a TOP10-ben végzett még Füzesi Zsolt ötödik és Zsuppán Péter nyolcadik helyen.

És még mindig nem volt vége! A csapatversenyben, egyletünk a kiváló egyéni eredményeknek köszönhetően a dobogó második fokán végzett, a csapat a következő összetételben érte el a kiemelkedő eredményt – Flink János, Nagy István, Nagy Balázs, Bíró László.

Nyilatkozatok:

Kuchta Dóra (női első helyezett): Az elmúlt hónapban több FIFG 1000-es és FIFG500-as rangsorolású versenyen vettem részt, ezért nagyon felkészültem vártam a magyar bajnokság hetedik fordulóját. Vasárnap a pálya rendkívül szeles volt, ami miatt megfontoltan játszottam. A verseny elején két szakaszt is elrontottam, de ezeket leszámítva stabilan játszottam. Ez azt eredményezte, hogy az első helyért play-off keretein belül kellett megküzdenem, ami put versenyben a javamra dőlt el. Örülök, hogy végig összeszedetten játszottam és hosszú idő után újra a dobogó legfelső fokán végeztem.

Hajrá Lilák!

 

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41