Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

FOOTGOLF OPEN 2020

Ptuj Footgolf Open 2020, FIFG 100 + 100
2020.08.01-02. / Ptuj / Szlovénia

Mint már jeleztük másik cikkünkben, ezen a hétvégén több helyen is egyszerre tartottak versenyeket szerte Európában.
Így egyletünk néhány játékosa a közeli Szlovénia felé vette az irányt, a festői szépségű Ptuj Golf Klub pályája adott otthont ugyanis két FIFG (Nemzetközi Footgolf Szövetség) 100-as fordulónak, szombaton és vasárnap.

Az „utazó keret”:
• Csőre Csaba
• Flink János
• Kocsis Sándor
• Nagy István
• Zsuppán Péter

Az első nap első UTE indulója Kocsis Sándor volt, aki a többiekhez hasonlóan többször szerepelt már ezen a pályán. Mínusz 4-es eredménye jó kezdetnek volt mondható, az addigi eredményekhez képest, mely végül a szenior második helyet jelentette egyletünk versenyzője számára. Igaz, mivel egy másik játékos is hasonlóan teljesítette a pályát, szét kellett rúgni ezért a második helyért. Sanyi megfelelő elszántsággal és koncentrációval állt elébe a feladatnak, melyet sikeresen teljesített.

Rögtön a következő flightban a sorsolás szeszélyének köszönhetően, három UTE játékos is elrúgóhoz állt. Kezdési sorrendben Csőre Csaba, Nagy István, Zsuppán Péter. Nagyon reménykedtünk, hogy „húzni” fogják egymást és igazán jó eredményekkel tudnak zárni. Nos hármójuk közül Csaba és Zsupi -3 eredménnyel zárt, míg István +5 eredményt produkált, vajon mi történhetett vele(?).  A két -3 eredmény (Csaba és Zsupi) a szenior kategória 4. helyére volt elegendő. Míg István +5 eredménye a férfi kategória 39. helyét jelentette számára.

Már csak egy játékosunk Flink János megmérettetésére vártunk, aki négy flight-tal később állt a tee-k közé, hogy megkezdje 18 lyukas küldetését. Sanyihoz hasonlóan -4 eredménnyel abszolválta a pályát, mely a férfi kategória 11. helyére sorolta őt.

Sajnos a szervezők, nem tették közzé a score kártyákat, így nincs információnk a lyukankénti eredmények analizálására, maradtak a száraz tények az összeredmények tekintetében.

Az első napot egy ezüstéremmel zártuk, bizakodtunk, hogy a második napon fényesednek az érmek és közelebb kerülünk az élmezőnyhöz.

És eljött a második nap...
A második napon - a szokásoknak megfelelően - az első nap erősorrendje alapján kerültek indításra a játékosok. Így első indulónk Nagy István volt, aki javított előző napi eredményéhez képest +3 és helyezésben is előre lépett a férfi kategória 24. helyére.

Egyforma eredményüknek köszönhetően ismét ugyanazon flightba került Csőre Csaba és Zsuppán Péter. Csaba megismételte előző napi eredményét -3, amely ismét a szenior kategória 4. helyét jelentette számára. Zsuppán Péter eredményben -4 és helyezésben is előrelépett a szenior kategória 3. helyére. Igaz lehetett volna fényesebb is az érem, mivel a „marker-feldobás” eredményezte számára a bronzérmet.

Az első napi legjobb és egyforma eredményt elérő UTE játékosok, Flink János és Kocsis Sándor is egy flightban próbáltak jobb eredményt és jobb helyezéseket elérni. Sanyi az első napi eredményét kopírozta -4, szenior kategória 2. hely, viszont újfent túlórára kényszerült. Ismét meg kellett védenie a második helyét. Amíg az első nap ez egy „szétrúgás” keretein belül történt, addig a második napon a szervezők úgy döntöttek, hogy inkább a szerencsére bízzák a helyezések sorrendjét. Mivel mindkét játékos Kocsis Sándor és Zsuppán Péter UTE színekben indult, egylet szinten nem volt izgulni valónk. Mindenesetre nemes küzdelemben a „marker-feldobást” Kocsis Sándor elsöprő fölénnyel – ő találta el melyik felére esik a marker (ami az övé volt – a cikkíró.) – nyerte meg. 

Flink János egyet javulni tudott előző napi teljesítményéhez képest -4, helyett -5, amely helyezésben is jelentősen előre tolta az abszolút és férfi kategória 6. helyére. Kiváltképp kitűnőnek számít az eredménye, mivel a nap harmadik legjobb eredménye volt a -5-ös rúgásszám.

A második napon egy ezüst és egy bronz, összességében két ezüstéremmel és egy bronzéremmel zárták egyletünk játékosai a Ptuj-i kiruccanást.

TOP 10 eredmények:

Ptuj Footgolf Open 2020
FIFG 100 1. nap/ SZENIOR
2. Kocsis Sándor (68) UTE
4. Csőre Csaba (69) UTE
4. Zsuppán Péter (69) UTE

Ptuj Footgolf Open 2020
FIFG 100 2. nap / SZENIOR
2. Kocsis Sándor (68) UTE
3. Zsuppán Péter (68) UTE
4. Csőre Csaba (69) UTE

Ptuj Footgolf Open 2020
FIFG 100 2. nap / ABSZOLÚT
6. Flink János (67) UTE

Ptuj Footgolf Open 2020
FIFG 100 2. nap / FÉRFI
6. Flink János (67) UTE

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

UTE Karate Szakosztály képei című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41