Dátum: 2020 augusztus 5. (szerda) | Krisztina

hírek

FOOTGOLF ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2020

FOOTGOLF ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2020
2020.06.14. 1. forduló / Kisoroszi

Elöljáróban annyit: Lucia Čermáková megállíthatatlan! Nincsenek szavak a teljesítményére!

Újabb aranyéremmel örvendeztette meg egyesületünk szimpatizánsait! Ezidáig igazi sikertörténet az UTE igazolása!
Ismertük kvalitásait, tudtuk, hogy a világ élmezőnyébe tartozik, de ez a teljesítmény azért mégis elképesztő.
Pedig (elmondása szerint) nem játszott jól, voltak kisebb-nagyobb (ez tőle teljesen szokatlan) hibái, ám kiemelkedő kvalitását mutatja, hogy így is maga mögött tudta tartani riválisait.

E bevezető után vágjunk is bele mondanivalónkba...
Elindult a szezon a Footgolf Bajnokságban is, mégpedig rekordlétszámú nevezővel – ki vannak már éhezve a játékosok a mozgásra, hiányzik a versenyek hangulata. Márpedig ennek a versenynek megvolt a sajátos hangulata, kis túlzással, a verseny alatt a négy évszak éghajlatváltozásait megtapasztalhatták a játékosok.

Az első versenyzők indulási időpontjaiban hét ágra sütött a nap, az idő előrehaladtával, viszont egyre zordabbá vált az időjárás. Mígnem az élmezőny indulásakor már Onedin kapitány csúcsot futott volna fregattjával akkora szél volt, nem beszélve az esőről mely bizonyosan áztatta volna a vitorláit. De mivel ez egy szabadtéri sport, nem volt mit tenni, alkalmazkodni kellett a körülményekhez.

Egyletünk játékosainak teljesítményére nem lehet jobb szóösszetételt találni, mint a: teljes csőd! Van úgy, hogy egy-két játékosnak nem megy, de ami ezen a versenyen történt, az minden képzeletet felülmúl – természetesen a cikk elején „megénekelt” Luci kivételével.

Egyszerűen semmi sem sikerült és sajnos erre az sem magyarázat, hogy versenyzőink legjobbjai már igazán a „zord” pályán igyekeztek jó eredményeket elérni. Mivel a verseny ezen szakaszában is akadtak kiváló eredmények, így azonnal hessegessük el a gondolatot, hogy sújtott bennünket Poszeidon, a tenger istene időjárásával.

A mondhatni gyászos szereplésre egyszerűen azóta sem találjuk a választ, zárjuk le azzal, ez egy ilyen nap volt, túl vagyunk rajta, reméljük sohasem ismétlődik meg. Ami igazán szomorú még, hogy az egyéni eredmények olyan hatással voltak a csapateredményre, hogy soha nem látott mélységekbe taszította egyletünket. A csapatversenyt a kilencedik helyen zártuk, nem is él emlékeinkben olyan, hogy ne a dobogón végeztünk volna.

A borús hangulat után, azért keressünk néhány pozitív dolgot is, ami kicsit vidámabbá teheti ezt a cikket.

Örvendetes Tarpai Dani UTE bemutatkozása, aki első footgolf versenyén a mezőny első felében végzett – lehetett volna jobb is ez az eredmény, de kicsit elizgulta. Mindenesetre előtte a jövő, hisz nagyon fiatal versenyzőről van szó.

Említésre méltó még Ranga László UTE szenior 8. helyezése, Csőre Csaba UTE szenior 9. helyezése és ezzel le is zártuk a férfi mezőnyben legjobb tízbe jutott versenyzőink listázását.

Következzenek a végeredmények (TOP 10):

FOOTGOLF ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2020
1. forduló / NŐI
1. Lucia Čermáková (78) UTE

FOOTGOLF ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2020
1. forduló / Szenior
8. Ranga László (74) UTE
9. Csőre Csaba (75) UTE

Nyilatkozatok:

Lucia Čermáková UTE (női kategória 1. hely): Nem éreztem magam győztesnek a verseny után. Sok hibát követtem el, amit nagyon bánok, mint például azt, hogy a labdám a rózsabokorban végezte, ahonnan nehéz kivenni és büntetőrúgás is jár érte. Szóval nem voltam nagyon boldog az eredményemmel. Szerencsére amikor én játszottam, nagyon szép napos idő volt, de aztán jött az eső és a szél, ami a vége felé már az én játékomat is zavarta, így értelemszerűen az utánam induló többi női versenyző számára is nehézzé tette a pályát. Ettől függetlenül az járt a fejemben, hogy az első 3 helyezett között lehetek a végelszámolásnál, de nem számítottam első helyre.

Bámulatosan kezdted az évet, ezek nem könnyű győzelmek, mégis könnyednek tűnnek, nagyon meggyőzőek, honnan ez az erő, magabiztosság?

Hiszek magamban. De természetesen a szüleim és a barátaim, akik bíznak bennem, nagyon kedves, bátorító szavakkal bíztatnak a verseny előtt. A versenyen pedig a csapattársaim kívánnak szerencsét, ezek is jó hatással vannak a teljesítményre.

Mit várhatunk Tőled a továbbiakban, számítasz egyfajta visszaesésre?

Azt gondolom, ti is azt várjátok tőlem, amit én magamtól. Ami pedig az, hogy mindig minél előkelőbb helyen végezzek, minél magasabban legyen a ranglistán. Tanuljak új dolgokat, tanuljak a hibáimból és fejlődjek. Öregbítsem az UTE hírnevét. Remélem, hogy magabiztosan tudom képviselni az egyletet és nagyon büszke is vagyok rá, hogy képviselhetem. A továbbiakban is jó eredményeket várok el magamtól, remélem mindig a dobogón fogok végezni.

A következő verseny újra „hazai” szlovák pályán kerül megrendezésre, mit gondolsz milyen eredménnyel zársz, mivel lennél elégedett?

Minden pálya különböző, az időjárásnak is nagy szerepe van, na meg persze a napi formának is. Mindig igyekszem kihozni magamból a maximumot és a jó eredményeket. Akkor leszek elégedett, ha az egylet és a barátaim büszkék rám.

Most úgy adódott, hogy ugyanabban a szín-összeállításban léptél pályára, mint az első két versenyen, várod már, hogy a színt is magadra vedd, vagy netán kabalának tartod ezt az összeállítást?

Az, hogy ugyanazt a ruhát viseltem, mint a legutóbbi versenyen, a véletlen műve. Szerettem volna a többi csapattársamhoz öltözni, de tény, hogy ezt a kombinációt szeretem a legjobban. A szoknya és a fehér póló, a lila címer nagyon jól néznek ki! persze, hogy ki szeretnék próbálni más színösszeállításokat is. Mindennek megvan a maga ideje. De igen, úgy gondolom, hogy ez szerencsét hoz. Remélem, a többi szerelésben is foghatok majd kupát a kezemben!

 

 

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41