Dátum: 2021 november 30. (kedd) | András, Andor

hírek

HUNGARIAN FOOTBALL-GOLF WINTER TOUR

Mindent az UTE versenyzői nyertek meg az első és a második fordulóban.

Alig, hogy véget értek a magyar footballgolf bajnokság küzdelmei, máris a téli bajnokság fordulóiban mutatták meg tudásukat játékosaink. A téli bajnokság 2021.11.07-én kezdődött, az első napon mindjárt két forduló is lebonyolításra került. A szokásos helyen (Lakiteleken) és a szokásoknak megfelelően új akadályokkal tarkított pályán döntötték el, kik a forduló legjobbjai.

A két forduló alatt a pályán nem kerül sor változtatásra, így az is érdekes, hogy mennyit tudnak fejlődni a játékosok az első körös teljesítményükhöz képest. Ez alkalommal igencsak nehéznek mondható pályát sikerült a versenyzők elé varázsolni, az eredményekből kiderült, nem igazán repkedtek a mínuszok. Szerencsére az időjárás sem mutatta csúnyábbik arcát, így ott is mínuszok nélkül maradt a mezőny, de ennek legalább felhőtlenül tudtak örülni a játékosok. Bár reggel volt egy kis íjesztő eső, de szerencsére hamar véget ért, és nyugodt időben lehetett játszani.

No, de kanyarodjunk vissza a cikk apropójaként szolgáló eseményhez a Hungarian Football-Golf Winter Tour első két fordulójának eredményeihez. 

A téli fordulóban - a bajnokság küzdelmeihez hasonlóan - csak abszolút és női kategóriában versenyeznek a játékosok. Nézzük mi történt a fordulókban, először vegyük górcső alá az első fordulót, természetesen szem előtt tartva az UTE játékosok eredményeit.

Az első fordulóban a női mezőnyben Hámori Renáta UTE meggyőző fölénnyel diadalmaskodott. Nagyon „feküdt neki a pálya”, hiszen a kör ötödik legjobb eredményével az abszolút kategóriában is a TOP10-ben végzett, mégpedig a hetedik helyen. Sajnálatos (de, érthető), hogy a második körben anyai elfoglaltsága miatt már nem tudott reszt venni a versenyen. A TOP10-ben végzett Molnár Anita UTE, aki a hatodik helyre elegendő eredményt érte el, nem sokkal lemaradva a dobogóról. Egyelőre még nem UTE játékos, de nagyon szeretnénk, ha minket választana, ezért beszámolunk a 14 esztendős Kuchta Dóra teljesítményéről, aki a dobogó harmadik fokán végzett. Igen reményteljes téli debütálásnak lehettünk szemtanúi. Mindent megteszünk, hogy mielőbb egyletünk játékosai között tudhassuk őt.

Az abszolút kategória teljes söprést hozott, a dobogó mindhárom fokán lila-fehér sportoló pompázott. Harmadik helyen Frank van Maurik, míg eggyel jobb eredménnyel a második helyen végzett Ranga László. A dobogó legfelső fokára Nagy István állhatott fel, igencsak meggyőzőnek mondható különbséggel maga mögé utasítva a mezőnyt. A TOP10-be további UTE versenyzők is befértek eredményükkel - mégpedig a negyedik helyen holtversenyben - Kocsis Sándor és Füzesi Zsolt.

HUNGARIAN WINTER FOOTBALL-GOLF TOUR 2021 – I. fordulójának eredménye

ABSZOLÚT KATEGÓRIA

1. helyezett: Nagy István UTE

2. helyezett: Ranga László UTE

3. helyezett: Frank van Maurik UTE

4. helyezett: Kocsis Sándor UTE & Füzesi Zsolt UTE

NŐI KATEGÓRIA

1. helyezett: Hámori Renáta UTE

6. helyezett: Molnár Anita UTE

Nem kellett sokat várni a Tour második fordulójára, ahol az első forduló eredményei alapján kerültek kialakításra a flightok, biztosítva azt, hogy az első fordulóban közel azonos teljesítményű játékosok egy flightban versenyezhessenek egymással. Azt vártuk, hogy az első fordulókhoz képest javuló eredmények lesznek, abban persze nem bíztunk, hogy ez helyezésben is megmutatkozik egylet oldalról, mivel az első fordulóban elért eredményeket egyszerűen nem lehetett felülmúlni.

Női versenyben, Molnár Anita teljesítményében bízhattunk, és nem is kellett csalódnunk, mert Anita megismételte első fordulóbeli eredményét, újfent a hatodik helyezést sikerült megszereznie.

Szerencsére, illetve játékosaink kiemelkedő teljesítményének köszönhetően, az abszolút kategóriában is maradtak a jó eredmények. Ezúttal Füzesi Zsolt lépett a legyőzhetetlen szintre, az Ő teljesítménye kellett a győzelemhez. A második helyen végzett Frank van Maurik, aki „Fűző”-höz hasonlóan helyezésben és rúgásszámban is tudott javulni. A TOP10-be további játékosainkat köszönthettük. Az idei bajnokság győztese Karakas Attila az ötödik, a volt válogatott labdarúgó Hámori Ferenc a nyolcadik, míg az első kör győztese Nagy István a kilencedik helyen zárt. És akkor még mindig nem ért véget a felsorolás, hisz holtversenyben a tizedik helyen zárt Bíró László és Csőre Csaba.

HUNGARIAN WINTER FOOTBALL-GOLF TOUR 2021 – II. fordulójának eredménye

ABSZOLÚT KATEGÓRIA

1. helyezett: Füzesi Zsolt UTE

2. helyezett: Frank van Maurik UTE

5. helyezett: Karakas Attila UTE

8. helyezett: Hámori Ferenc UTE

9. helyezett: Nagy István UTE

10. helyezett: Bíró László UTE & Csőre Csaba UTE

NŐI KATEGÓRIA

6. helyezett: Molnár Anita UTE

Nyilatkozat:

Hámori Renáta (Női első helyezett): Nagyon vártam ezt a hétvégét, mivel az elmúlt hetekben folyamatosan kisebb nagyobb sérülésekkel küzdöttem, és nem tudtam versenyezni. Ehhez képest magamat is meglepve nagyon könnyen vettem az akadályokat, keveset hibáztam. A befejezések közül is csak egyet rontottam el. Remélem át tudom menteni ezt a jó formát az összes téli fordulóra. 

Azért is jelent sokat ez az első hely, mert a férfi mezőnyben is a jobbak között sikerült végeznem.

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

2014. december 4. - Mikulás ünnepség című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41