Dátum: 2022 január 21. (péntek) | Ágnes

hírek

HUNGARIAN WINTER FOOTBALL-GOLF TOUR

HUNGARIAN WINTER FOOTBALL-GOLF TOUR 2021. 5. és 6. forduló

Vasárnap került lebonyolításra a téli Football-Golf bajnokság 5., 6. fordulója, mellyel véget ért az alapszakasz, kialakult a döntő mezőnye, így minden egyes játékos tudja, hogy milyen előnnyel-hátránnyal kezdi meg a háromszor szakaszos döntőt. A játékosok a helyezésüknek megfelelően „jutalomban” részesülnek, minden egyes helyezéshez tartozik egy jutalomszám, amellyel a döntőt kezdi, a legjobb helyen végzett játékos mínusz tízes eredménnyel kezdi majd meg a döntőt. 

A fordulók immár hagyományosan a Lakiteleki pályán kerültek megrendezésre. Ebben az időszakban már minden alkalommal szóba kell hoznunk az időjárást is, amely ismét kegyeibe fogadta a játékosokat és az évszakhoz képest valóban kitűnő időben kerültek megrendezésre a fordulók.

A téli fordulóban - a bajnokság küzdelmeihez hasonlóan - csak abszolút és női kategóriában versenyeznek a játékosok. Nézzük mi történt a fordulókban, először vegyük górcső alá az ötödik, majd a hatodik fordulót, kiemelve az UTE játékosok eredményeit.

Az ötödik fordulóban a női mezőnyt uralták játékosaink, Kuchta Dóra leigazolása után az első alkalommal ölthette magára az UTE szerelését, amely igencsak szépen festett rajta és amely elmondása szerint többlet teljesítményre sarkalta. Egyenes következmény, hogy meg sem állt a dobogó legfelső fokáig. Egy szépen induló karriernek lehetünk szemtanúi. Reméljük mielőbb levetkőzi az ilyenkor szokásos „gyerekbetegségeket” és a fejlődése töretlen lesz a későbbiekben is. Szokatlan helyen zárt a már mindent (is) megnyerő Hámori Renáta. Igazából nem is a helyezés a probléma, hanem a mutatott teljesítmény, valahogy nem akar összeállni a játéka, reméljük a döntőre sikerül rendbe tennie a koncentrációját. Az Ő szintjén nem lesz túl nagy a lemaradása, így reális esély mutatkozik akár a győzelemre is. Ezúttal a negyedik helyen végzett Nagy Vivien, aki egyre stabilabb játékot mutat, általában a többiek teljesítményétől függ a helyezése, mivel Ő nagyon kiegyensúlyozottan játszik, mindig hozza a kötelezőt.

Áttérve az abszolút kategóriára, ezúttal aranyérem nélkül maradtunk a fordulókban, viszont azért az érmekről nem kellett lemondanunk. Az ötödik fordulóban a második helyen zárt Zsuppán Péter, akitől már nagyon vártuk ezt a sikert, reméljük tartós lesz a forma. Hármas holtverseny alakult ki a harmadik helyen, amely így rájátszásban dőlt el, itt Karakas Attila mutathatta meg, hogy helyén van a koncentrációja és nem csak mutathatta, hanem meg is mutatta, mivel a rájátszást megnyerve a harmadik helyen zárt. További játékosaink zártak még a TOP10-ben Orovecz Róbert (6), Bíró László (8), Csőre Csaba (9), Zsámboki Sándor (9) személyében.

HUNGARIAN WINTER FOOTBALL-GOLF TOUR 2021 – 5. fordulójának eredménye

ABSZOLÚT KATEGÓRIA

2. helyezett: Zsuppán Péter UTE

3. helyezett: Karakas Attila UTE

NŐI KATEGÓRIA

1. helyezett: Kuchta Dóra UTE

3. helyezett: Hámori Renáta UTE

A hatodik fordulónak már a pályát megismerve, kellő tapasztalattal felvértezve, új stratégiát kidolgozva, vághattak neki a játékosok. Aztán hamar kiderült a stratégia a sutba vágható, mivel a szél felerősödött, mely nagyban megnehezítette a játékosok dolgát. 

Az ötödik fordulóhoz hasonlóan a hatodik fordulóban is a lila-fehér hölgyek hozták el az aranyérmet Kuchta Dóra személyében, aki megismételte ötödik fordulóbeli győzelmét, ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel rukkolt ki ezen a vasárnapon. A harmadik hely ismét Hámori Reninek jutott, aki rájátszásban kaparintotta meg a bronzérmet klubtársa Nagy Vivien elől. Vivi fiatal kora ellenére egyre nagyobb nyomást gyakorol a mezőnyre. Fontos volt mindkét játékosunk részére a jó helyezés, hogy a döntőre minél jobb pozícióba kerülhessenek.

A döntőbe a következő helyen kvalifikálták magukat és a következő pontszámokat viszik magukkal játékosaink:

1. Kuchta Dóra -10

4. Hámori Renáta -6

5. Nagy Vivien -5

7. Molnár Anita -4

Az abszolút kategóriában is újfent eredményesek voltak játékosaink, bár az ötödik fordulóhoz képest szerényebb eredményeket produkáltak. Kiemelkedően teljesített és a harmadik helyen végzett Hámori Ferenc, aki egyre ügyesebben terelgeti a „bőrt” ebben a sportágban is. Reméljük hosszú távra elkapta a fonalat... A dobogó közelében végzett Nagy István (4), ezen kívül további UTE játékosok végeztek a TOP10-ben, Karakas Attila (7), Orovecz Róbert (8), Bíró László (8), Csőre Csaba (10).

A döntőbe a következő helyen kvalifikálták magukat és a következő pontszámokat viszik magukkal játékosaink:

3. Karakas Attila -7

6. Frank van Maurik -4

7. Nagy István -4

8. Bíró László -4

9. Hámori Ferenc -4

10. Ranga László -4

11. Füzesi Zsolt -3

12. Flink János -3

13. Csőre Csaba -3

14. Orovecz Róbert -3

15. Kocsis Sándor -3

16. Zsuppán Péter -2

18. Zsámboki Sándor -2

22. Nagy Balázs -1

34. Kuchta Attila PAR

HUNGARIAN WINTER FOOTBALL-GOLF TOUR 2021 – 6. fordulójának eredménye

ABSZOLÚT KATEGÓRIA

3. helyezett: Hámori Ferenc UTE

NŐI KATEGÓRIA

1. helyezett: Kuchta Dóra UTE

3. helyezett: Hámori Renáta UTE

Nyilatkozat:

Kuchta Dóra (5. és 6. forduló, női első helyezett): Újult energiákkal vágtam neki a hétvégi versenynek, mert előszőr viselhettem az UTE szerelését. Szerintem ez is nagy szerepet töltött be abban, hogy mindkét fordulóban a dobogó tetejéig sikerült eljutnom. Ugyan a teljesítményem nem ingadozott, de a nap második körében szerettem volna kevesebb rúgásszámmal elhagyni a pályát, viszont az egyre hidegebb, szelesebb időjárás közbeszólt. Nagy reményekkel várom a bajnokság döntőjét!

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41