Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

Hámori Rentáta VB ezüstöt szerzett a footgolfosoknál

UTE játékosok a 13. Footballgolf Világbajnokságon az angliai Cornwall-ban! 

A Magyar Válogatott először vett részt footballgolf sportágban világbajnokságon és mindjárt megannyi UTE játékossal a fedélzeten. 

Magyarországon ebben az évben indult útjára a sportág és ez idáig összesen három bajnoki forduló került lebonyolításra.

Sajnálatos módon a világbajnokságra a Magyar Válogatott csak az utolsó pillanatban tudott megérkezni, így csak egy gyakorló napot tudott abszolválni.

Ezek a hátráltató tényezők ellenére minden elképzelést felülmúlóan szerepelt a válogatott és abból is kiemelkedtek az UTE játékosok.

Az első versenynapon a párosoké volt a terep, az első két kör (két különböző pályán) teljesítésének a tétje nem volt kevesebb mint a Footballgolf Világbajnokság páros döntőjébe való bejutás. A női mezőnyben a legjobb 10, míg az abszolút mezőnyben a legjobb 25 páros tudta kvalifikálni magát.

Ez két párosunknak is sikerült, a nőknél a Hámori Renáta (UTE) és Lucia Cermáková (Slovan Bratislava - SVK), míg a férfiak mezőnyében a Hámori Ferenc (UTE) és Karakas Attila (UTE) párosok léphettek pályára a döntőben. 

 A döntőbe minden egyes páros az előző két kör eredményével érkezett, így nehéz volt a feljebb kapaszkodás, ennek ellenére mindkét párosunk képes volt javítani a helyezésén!

A női mezőnyben a Hámori Renáta (UTE) & Lucia Cermáková (Slovan Bratislava - SVK) páros 1 rúgással lemaradva a világbajnoki címről, az előkelő  3. helyen zárt! 

Az abszolút kategóriában kisebb a siker, de mindenképp megsüvegelendő a Hámori Ferenc & Karakas Attila (mindkettő UTE) párosunk a döntőben a 19. helyet csípte el.

 A 2. és 3. versenynapon az egyéni versenyek 4 köre került lebonyolításra, a leány szekció itt sem torpant meg.

Hámori Renáta (UTE) a 4. (utolsó) kört az utolsó előtti flight-ban kezdte (erősorrend), azaz a legjobb 8 között indult utolsó körére. A kör első felében visszafogott teljesítményt nyújtott - csak nem hibázni volt az elv - ám a második kilenc lyukra (az eredmények tudatában) megtáltosodott, sorra érte el a birdie-ket (-1) és egy-két eagle (-2) is becsúszott. Szinte szárnyalt egészen a verseny végéig.

A flight beérkezése után már csak egy kérdés maradt VILÁGBAJNOK lesz-e Reni!

A verhetetlennek hitt Svéd lány úgy érkezett az utolsó lyukhoz, hogy tudta nem hibázhat, ha világbajnok akar lenni. Ekkor már mindenki az utolsó szakasz köré gyűlt (egy 20 méterre elhelyezkedő focikapuba kellett bejuttatni a labdát a sorfal fölött, vagy a kapus melletti 1 méteres résen, esetleg a kapus fölötti másfél méteres résen) és lélegzetvisszafojtva várta a svéd lány teljesítményét. 5 kísérlete volt a befejezésre, ha ezek közül egyszer sem sikerül, akkor Reni világbajnok.

Sorban jöttek a kísérletek egy-kettő-három-négy mind kimaradt! Az ötödik kísérletnél már az infarktus kerülgetett magyart-svédet egyaránt, de megoldotta ötödikre, így Ő lett a világbajnok,

Reni pedig 1 rúgással lemaradva (akár a párosoknál) a VILÁGBAJNOKI 2. helyezést érte el!

 

Gratulálunk a remek eredményekhez!

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41