Dátum: 2020 augusztus 6. (csütörtök) | Berta

hírek

Három arany a IWFT negyedik fordulójában

International Winter Footgolf Tour (IWFT) 4. forduló

Szlovák-Magyar Bajnokság (2019.12.08. Balatonudvari) 

 Az IWFT dobogója lila-fehérre lett festve és nem akar lekopni a festék!

Kisoroszi a hó fogságába esett, így új helyszínt kellett keresni az IWFT 4. fordulójának lebonyolítására. A választás Magyarország egyik legjobb, a Balatonudvari golfpályán elhelyezkedő "bogey" pályájára esett.

Játékosaink általában jól szerepelnek ezen a pályán, lévén itt a technika kerül előtérbe az erő helyett. Most sem volt ez másképp. A harmadik fordulóban elért eredményeket nem csak megtartották, még felül is múlták játékosaink. Ha azt mondtuk Kisoroszi a hó, akkor Balatonudvari az UTE fogságába esett.

Šurany után újfent lila-fehér volt a dobogó, ez esetben is 3 aranyéremmel tértek haza egyletünk játékosai – úgy tetszik, ezt a téli sorozatot egyletünk játékosainak találták ki! 

Nem volt könnyű a pálya, mivel a közel 100 %-os páratartalom eléggé lecsökkentette a labdák által megtett távolságokat. Ügyesen kellett tervezni a pályát, hogy ne legyen túl sok fölösleges kitérő a lyukhoz vezető úton.

Ezúttal Bíró László vitte hátán a csapatot, tőle egy rúgással lemaradva Kocsis Sándor állt lesben – ha Laci botlana. Persze Ő nem tette meg ezt a szívességet, viszont Sanyi végre hozta azt a játékot, ami benne van. Végre úgy brillírozott, hogy eredménye is lett. 

Mostanában egyébként is jól megy neki a játék, végre talán rátalált a játékára, kevesebbet kockáztat, kiegyensúlyozottan játszik, így jobb eredményeket ér el. Egy double bogey-t sem vétett, ebben az időben ezen a nehéz pályán mindössze két helyen lépte át a PAR eredményt, szerencsére csak egy-egy rúgással, így az eredménye az abszolút harmadik és a szenior második helyére volt elegendő.

Bíró László viszont csak egy bogey-t vétett, így övé lett a siker. Mondjuk nem ment könnyen, mivel egy másik játékos is hasonló eredményt szerzett, mint Laci. A verseny zárásaként következhetett a szétrúgás, amely nem hozott döntést, csak a "hirtelen halál" vetett véget a küzdelemnek, mely Laci diadalát hozta. Laci az abszolút első hely mellé a szenior első helyet is behúzta.

 Volt még egy szétrúgás, melyben egyletünk másik játékosa (Karakas Attila) is szerephez jutott. A szétrúgás az abszolút negyedik és a szenior harmadik helyéről is döntött. Mivel a szétrúgás abszolút győztese Karakas Attila lett, így mindkét "vitatott hely" az Ő tulajdonába került. 

Laci és Sanyi eredménye megalapozta a csapat jó helyezését is, a csapatversenyt még nagyobb fölénnyel nyerte meg egyletünk, mint legutóbb. Az aranyat ezúttal a Bíró László, Kocsis Sándor, Karakas Attila, Zsuppán Péter kvartett szállította!

Az abszolút, szenior, csapat arany és a szenior második hely mellett örülhettünk még az abszolút harmadik (Kocsis Sándor UTE) és szenior harmadik (Karakas Attila UTE) helyezéseknek is. Az abszolút kategóriában 5 UTE játékos is az első kilencben végzett, ez a szenior kategória esetében 4 UTE játékos az első ötben!

Essen szó a férfi kategóriáról is, ahol Flink János jövendölésünknek megfelelően egyre feljebb és feljebb lépked. Ezen a versenyen a férfi kategória második legjobb eredményét érte el harmadmagával. Mivel Jánosunk nem maradt ott a szétrúgáson, így lecsúszott a dobogóról és a negyedik helyet kaparintotta meg.

Összefoglalva, egyletünk napi legjobbja Bíró László volt, aki az abszolút és szenior első helyezések mellett oroszlánrészt vállalt a csapataranyban is.

Összefoglalván egyletünk versenyzőinek eredménye az IWFT negyedik fordulójában:

Abszolút:

1. Bíró László UTE

3. Kocsis Sándor UTE

4. Karakas Attila UTE

6. Zsuppán Péter UTE

9. Flink János UTE

Szenior:

1. Bíró László UTE
2. Kocsis Sándor UTE

3. Karakas Attila UTE
5. Zsuppán Péter UTE

Csapat: 

1. UTE (Bíró László, Kocsis Sándor, Karakas Attila, Zsuppán Péter)

Férfi:

4. Flink János

Hajrá Lilák!

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

Sportnap az atlétáknál című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41