Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

INTERNATIONAL WINTER FOOTGOLF TOUR 2020-2021

INTERNATIONAL WINTER FOOTGOLF TOUR 2020/2021
2020.10.31. 1. forduló / Zsira

Október 11-én zárult a footgolf bajnokság és 20 nappal később már útjára is indult a téli footgolf bajnokság, az International Winter Footgolf Tour. És mázlijuk volt a szervezőknek, mivel holland légiósunk rajthoz állt, így valóban nemzetközi (International) lett a verseny.

Egyletünk versenyzői nem mindegyike döntött úgy, hogy neki ezen a versenyen részt kell vennie - talán az időpontválasztás nem volt túl szerencsés - legtöbben inkább az ilyenkor szokásos/hagyományos emlékezést helyezték előtérbe a versennyel szemben.
Azért a mezőny létszámához képest szép számmal jelentek meg játékosaink az elrúgóknál.

A létszám lehetőséget biztosított a játékosok egy időben történő indítására, így azonos időben, azonos időjárási viszonyok mellett teljesítették a 18 szakaszt, különböző indítópontokról indulva.

Ez által nem a szokásos kronológiai sorrendet használjuk beszámolónk fő vezetőszálaként, hanem a lyukak számsorrendjét, visszafelé. Főleg azért, mert a különböző lyukakon való indulás a magyar ranglistán elfoglalt helyezéseket tükrözte. Minél alacsonyabb számú volt az indulási lyukszám, annál előrébb volt található a ranglistán a játékos.

A 9. lyukon két játékosunk is indult, Nagy István és - holland légiósunk - Frank van Maurik. A végső helyezés sorrendjében először Nagy István játékáról számolunk be.

Nem volt túl sikeres Nagy István kezdése, mivel 6 lyuk abszolválása után, plusz öt szerepelt a score kártyán, öt bogey és egy par volt a teljesítmény. A tizenötösön végre egy madárka repült a lőlapra, utána egy par, viszont ezek után teljes volt a megsemmisülés: egy double és egy triple bogey következményeként. Ez a nap nem az övé volt, bár a kettesen sikerült egy birdie, a többi lyuk nem volt diadalmenet, hisz szinte csak bogey eredmények születtek a szakaszokon. A plusz 14-es eredmény az abszolút kategória 42. a férfi kategória 31. helyére rangsorolta, nagyon reméljük lesz ez még sokkal jobb is.

Istvánnal közös flightban indult Frank van Maurik. Az első lyukon - amely a kilences volt - hasonlóan indított, mint flight társa bogey, de azután szerencsére nem úgy folytatta. Birdie/par/par/birdie után már mínusz szerepelt összeredményként a kártyáján, majd két lyukkal később par/birdie, mínusz kettőben állt. A következő három lyuk viszont megfordította az irányt, bogey/triple bogey/bogey és már tova is tűnt a reménykeltő mínusz kettő. Három lyuk alatt 5 pluszt termelve, plusz három volt a nyilvántartott eredmény. Ez a tendencia folytatódott a következő lyukakon is, bár a hármason realizáltunk egy birdiet. Frank eredménye 81 (plusz 9) az abszolút kategória 26. / férfi kategória 18. helyére volt elegendő. Nem az elvárt eredmény, de mindenképp reménykeltő a helyezés szempontjából.

Hetes elrúgóról vágott neki a 18 lyuknak debütánsunk a frissen igazolt Nagy Balázs. Látszott rajta az igyekezet, hiszen egy ily nagymúltú egyletben szerepelni kiváltságos dolog. Lámpalázasan kezdett, egy bogey a hetesen, viszont ezt figyelmeztető jelként fogta fel, így folyamatos javulás következett, par, majd birdie. Azután a nehéz pályákon folyamatos par eredményeket láttunk egészen a tizenhetesig, sajnálatos módon itt becsúszott egy double bogey, amely kicsit rontott az összeredményen. Viszont ekkor még 7 lyuk hátra volt, így joggal reménykedhettünk abban, a csorba a következő lyukakon ki lesz köszörülve. Nos nem így lett a 18-1-2-es pályák bogey-val sikerültek, így az igazán kitűnő eredmény tovatűnt a lyukak tengerében. A 3-as 4-es pályákon visszatalált a par eredményhez, sőt az ötösön felreppent egy madárka, viszont a zárás újfent egy bogey volt, így elég vegyes lett a kép. Mindazonáltal a plusz hetes eredmény az abszolút sorrend 16. helyére és a férfi kategória top 10-be kerülésére elegendő volt. Nem mellékesen ez az eredmény a végelszámolásnál azt jelentette, hogy a csapatot is tudta támogatni a minél jobb (kitűnő) eredmény elérésében.

Kocsis Sándor a hatos indulóról startolva rögtön két hatossal kezdett, ami azonnal plusz háromba taszajtotta. Ezek után három par, egy mínusz és egy újabb part eredmény következett, aztán egy double bogey borzolta a kedélyeket. A 14-es szakasz par, a tizenötös viszont eagle (mínusz 2!) eredményt hozott, ekkor egy igencsak elfogadható plusz kettő állt a score kártyán, mely a következő lyukon sem változott. Nem igazán örültünk a tizenhetesen elért eredménynek, amely megduplázta az addigi pluszok számát és az sem örvendetes, hogy a hátralévő lyukakon még további 3 bogey íródott fel a kártyára, mely összességében plusz 8-as eredményt jelentett. Ez az abszolút kategóriában a 22. és szenior kategóriában a 8. pozíciót érte.

Négyes sorszámú flightban Bíró László képviselte egyletünket. Nem indult túl jól, mivel a kezdésnél elért par eredményt 3 bogey követte. Ehhez még hozzájött a 17-es lyukon egy bogey, valamint a 18-as lyukon egy double bogey, ez így a par eredmények mellett plusz 6-os zárást jelentett volna, de Laci kvalitásait mutatja, hogy sikerült két birdie-t és egy eagle-t is elérnie. Ez igazán kiemelkedővé tette az elért eredményét - plusz kettő -, mellyel az abszolút sorrend 8., a szenior sorrend 4. helyét érte el, és nem mellékesen a kiemelkedően szereplő csapat tagjává is vált.

Kettes számú flightban veselkedett neki a 18 szakaszos pályának Flink János, aki ezen a napon az egyes és kettes számok között mozgott helyezésben. Bár igazán potenciális számnak az ötös számít, mert ezen a napon 5 birdie-t ért el, amely hozzásegítette a mínusz 1-es eredmény eléréséhez. Ez a mínusz egyes eredmény kétszer első, egyszer pedig a második helyet jelentette. Flink János lett ugyanis a téli bajnokság első fordulójának férfi első helyezettje, az abszolút kategória második helyezettje, és az UTE csapata által elért első helyezett csapatnak is legkiválóbb első számú eredményét érte el.

Utolsó indulónk (akiről beszámolunk) - az egyes indulóról indulva - Zsuppán Péter volt, Ő a verseny során két birdiet és egy eagle-t rúgott, mellyel tökéletesen tudta kompenzálni a nehezebb pályákon becsúszó bogey eredményeket. A tizenhatos lyuk után par eredményt mutatott a lőlap, amely abban a pillanatban igencsak jó eredménnyel kecsegtetett. Hogy ez nem így lett, annak az utolsó két lyukon történő koncentráció hiány az oka. Sajnálatos módon Ő is viseli magán a „lábgolf átkot”, amely arról szól, hogy egy lyukon eldobod az addigi jó eredményed... Ennek rosszabb változata az, amikor már az elején abszolválod ezt a lyukat, nehézzé téve a teljes napodat. Visszatérve az eseményekre, a tizenhetesen még nem volt túl nagy a baj, mert megúsztuk egy bogey-val, ám a tizennyolcason jött a feketeleves, hiszen - majdnem megduplázva a par számot, a plusz négyet, - összességében 9-et rúgott. Végeredménye plusz 5, abszolút rangsorban 13., szeniorban 6. hely a teljesítmény.

És akkor János aranyérme mellett beszámolunk röviden, de tényleg csak röviden a csapataranyról is. A csapatösszevetésekben a négy legjobb eredmény számít, mégpedig úgy, hogy az abszolút kategória helyezéseihez társított pontszámokat összesítik és ezek eredménye rangsorolja a csapatokat, akik a helyezésük szerint kapnak csapatpontokat. Ezek a csapatpontok a hat forduló után juttatják be a csapatokat a csapatdöntőbe. Ezen a napon a Flink János/Bíró László/Zsuppán Péter/Nagy Balázs quartett bezsebelte az első helyet a csapat kategóriában, így egy forduló után értelemszerűen az első helyen várjuk a folytatást.

Hajrá Lilák!

Következzenek a végeredmények (TOP 10):

IWFT ’20/’21
1. forduló / CSAPAT
1. U T E Flink János (480) Bíró László (330) Zsuppán Péter (280) Nagy Balázs (225)

IWFT ’20/’21
1. forduló / FÉRFI
1. Flink János (71) UTE
10. Nagy Balázs (79) UTE

IWFT ’20/’21
1. forduló / ABSZOLÚT
1. Flink János (71) UTE
8. Bíró László (74) UTE

IWFT ’20/’21
1. forduló / SZENIOR
4. Bíró László (74) UTE
6. Zsuppán Péter (77) UTE
8. Kocsis Sándor (80) UTE

(a képen: Flink JÁnos)

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41