Dátum: 2020 augusztus 6. (csütörtök) | Berta

hírek

INTERNATIONAL WINTER FOOTGOLF TOUR

International Winter Footgolf Tour (IWFT) 5. forduló

Szlovák-Magyar Bajnokság (2020.03.01. Lakitelek)

Robog az UT(E) henger! Zsuppán Péter megállíthatatlan! Az UTE és Zsuppán Péter (UTE) újabb diadala a Winter Footgolf Tour 5. - utolsó előtti - állomásán, ráadásként Zsuppán Péter (UTE) újra "tönkre" verte a mezőnyt.

Erre már nincsenek szavak... Játékosunk Zsuppán Péter (UTE) nagyon megtalálta a célzóvizet - vagy még a karácsonyi bejgli hatására - a wintertour versenyeken brillírozik, egyszerűen nincsenek szavak a teljesítményére.

Három rúgás előnnyel nyert szlovák és négy rúgással az utána következő legjobb magyar a szintén egyletünkben sportoló Flink János (UTE) előtt.

Hogy helyre lehessen tenni ezt az eredményt, annyit jegyeznénk meg, ebben a sportágban, gyakran úgy dőlnek el a versenyek, alakulnak ki a végső sorrendek, hogy úgynevezett "szétrúgásokban" vesznek részt a játékosok, olyan sok az egyenlő eredmény, a kiélezett szituáció. Erről később még ejtünk szót, mert ezen a versenyen is volt erre példa UTE diadallal - mondjuk az UTE játékosok hagyományosan jól szerepelnek ezekben a kiélezett szituációkban.

Kezdjük az elején, zengjünk dicshimnuszt Zsuppán Péterről (UTE), aki beragadt a rajtnál, rögtön az első rúgása célt tévesztett, így már vésődött is a lapjára a büntetőpont. Szerencsére ez nem zavarta meg és még így is sikerült PAR-on befejezni a szakaszt. Ezek után már nem volt hiba a játékában, lyukról-lyukra javult a teljesítménye, teljesen kizárta a rizikós rúgásokat és korának megfelelő megfontoltsággal, sorban hozta a jobbnál-jobb szakasz-eredményeket, csak úgy repkedtek a madárkák (birdie - ami a PAR-nál eggyel jobb rúgást jelenti). Ez nem is vezethetett máshoz csak egy újabb abszolút/szenior győzelemhez, mely természetesen a csapatnak is nagy segítségére volt, az újabb diadalhoz. Nagyon meg akarják mutatni a legények! 

Apropó csapat diadal! Az UTE az utolsó 6 verseny mindegyikén begyűjtötte az első helyet (szerencsére ezt megelőzően is kiváló eredményeket értünk el, felváltva örülhettünk mi és az ősi rivális csapata), szinte mindig más-más játékosok kiváló teljesítményével! Ezúttal a Zsuppán Péter / Flink János / Füzesi Zsolt / Kocsis Sándor quartett szállította a kiváló eredményt.

A Tour 5. állomása 3 arany-, 1 ezüst-, 1 bronzérmet hozott az UTE „vitrinbe", Zsuppán Péter és Flink János főszereplésével. Így mint már oly sok alkalommal, ezúttal is lila-fehér volt a dobogó, még ha képletesen is – lassan lila-fehérre lehetne festeni! 

Lehett volna ez még ennél is szebb, ám sajnálatunkra legújabb igazolásunk Lucia Čermáková - a szlovákok kiválósága - megbetegedett, így nem volt lehetősége debütálni egyletünkben – reményeink szerint ez vasárnap megtörténik. Nagyon bízunk abban, hogy hamarosan Hámori Renáta is visszatér, így a női mezőnyben is tényezők leszünk.

Az abszolút/szenior/csapatarany mellett voltak még igazán örvendetes sikereink, amellyel érdemes kiemelten foglalkoznunk. Bár Zsuppán Péter teljesítménye mindent elhomályosít, azért szeretnénk két igazán örvendetes „eredményt/sikert" kiemelni.

Az egyik szívmelengető eredmény Flink János (UTE) abszolút harmadik és férfi kategóriában elért második helye (itt egyben a legjobb magyar is lett), főleg úgy, ahogy ezt az eredményt abszolválta. A 18 lyukon elért kiváló eredménye után még túlórára kényszerült, mivel két ellenfele is azonos eredménnyel zárt!

A „szétrúgás" a rendezők döntése értelmében 1 lyukon zajlott (a rendezőnek lehetősége van eldönteni, hogy a szétrúgás hány lyukon történjen). Mivel 1 lyukon kellett a mennybe menni, így a játékosok a legnagyobb koncentrációval kellett, hogy készüljenek, nem volt lehetőség a legkisebb hibázásra sem. Flink Jánosnak ez felettébb jól sikerült, mivel a tervezett helyre tudta juttatni első rúgásával a labdát. Ellenfelei közül az egyik játékos egy felettébb rossz rúgással kezdett (pedig Ő igencsak ritkán hibázik, nem is igazán emlékszem ekkora hibára tőle), így elszálltak esélyei, míg a másik ellenfél Flink Jánoshoz hasonlóan megfelelően indított. A következő rúgás mindent eldönthetett. Flink János egy brilliáns rúgással oly közel került a lyukhoz, hogy már elrontani sem lehetett volna a befejezést. Ezt a szívességet nem tette meg, így 3 rúgással fejezte be a szakaszt (a szakasz egyébként 5 rúgásra van kalibrálva, azaz PAR 5-ös). Ellenfelén volt a sor, aki egy kicsit kisodródva, de azért biztató pozícióban hajthatta végre az utolsó rúgását. Az Ő szempontjából sajnos ez nem sikerült, mi azért elégedetten vettük tudomásul, hogy Flink János (UTE) az abszolút 3. hely mellé behúzta a férfi második helyet is (csak ZEUS-t tudnánk feledni).

A másik örvendetes hír, hogy a sok felszabadító rúgás után végre-valahára megtalálta góllövő cipőjét - amivel már pontosabban célzott - Füzesi Zsolt (UTE). Tőle már vártuk ezt a jó eredményt (4. hely)! Reméljük ez a jó teljesítmény majd egy kis motivációt ad számára, hogy többször tudja megörvendeztetni egyletünk szimpatizánsait.

Vasárnap jön a döntőnek beillő 6. forduló, amely után reményeink szerint újabb jó eredményekről számolhatunk be, nem beszélve az összetett eredményekről, ahol vérmes reményeink vannak.

TOP 10-es eredményeink a következők:
Összegezve a helyezések, valamint a különböző kategóriákban a 10-be jutott UTE versenyzőink eredményei a következők (a kisebb rúgásszám jelenti a sikeresebb teljesítményt):

V. forduló

Csapat:

1. UTE (Zsuppán Péter, Flink János, Füzesi Zsolt, Kocsis Sándor)

Abszolút:

1. Zsuppán Péter (64) UTE

2. Flink János (68) UTE

Szenior:

1. Zsuppán Péter (64) UTE

4. Füzesi Zsolt (74) UTE

5. Kocsis Sándor (75) UTE

6. Karakas Attila (78) UTE

9. Bíró László (80) UTE

Férfi:

2. Flink János (74) UTE

(a képen: Flink János)

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41