Dátum: 2022 szeptember 24. (szombat) | Gellért

hírek

International Winter Footgolf Tour 1. forduló

Szlovák-Magyar Bajnokság
International Winter Footgolf Tour  (IWFT) 1. forduló2019.10.27. Zsira - Sonnengolf Club

Még véget sem ért a bajnokság máris elkezdődött az újabb sorozat.

Bár nevében téli bajnokságról beszélünk, az időjárás még nyári jegyekkel fogadta a versenyzőket. Az első közös (Szlovák-Magyar) rendezésű versenysorozat nem titkolt célja, hogy mindkét ország játékosai erősebb mezőnyben méressék meg magukat, így felkészülve a nagyobb kihívásokra, valamint emelve a versenysorozat rangját.


Az első fordulóban a magyarok voltak a házigazdák az Ausztriához közeli Zsirán. A versenykörülmények ideálisak voltak, talán csak kicsit volt zavaró a magas páratartalom.

Egyletünket 5 játékos képviselte, váltakozó sikerrel, azért megőrizve a hagyományokat ez úttal is szállítottunk dobogós helyezéseket, csapatversenyben pedig igazán kiemelkedően sikerült szerepelnünk, legjobb magyar csapatként a második helyen zártunk (Bíró László, Karakas Attila, Zsuppán Péter, Flink János).

Nagyon fontos a csapathelyezés, mert ebből a sorozatból jóval nehezebb a kvalifikáció a csapatdöntőre, hiszen a szlovákok belépésével igen csak megnehezedett a jó helyezések elérése. Örvendetes, hogy a második helyünk egyben a legjobb magyar helyezést is jelentette, mivel az első helyet a szlovák FG Senec játékosai gyűjtötték be.

Egyletünk napi legjobbja - Bíró László - közelgő szülinapjára való tekintettel megajándékozta magát egy abszolút második és szenior első helyekkel. Szenior versenyben négy játékosunk is a legjobb hatban végzett, így ezt a kategóriát mindentől függetlenül továbbra is uraljuk.

Lacinak az abszolút második helyért igencsak meg kellett küzdenie, mivel az elért eredmények hármas holtversenyt eredményeztek a 18 szakasz befejezése után. A helyezések a “büntető” rúgásokkal dőltek el, mint ahogy holtverseny esetén szabály szerint szokás.

A büntető rúgásokban három Nemzet (Magyar-Cseh-Szlovák) játékosai képviseltették magukat, igaz korábban ez még csak két nemzetet jelentett volna. 

A büntető, vagy szétrúgás első indító pontjáról Laci talált csak be, így minimális (bár ilyenkor az ellenfeleknek nyomasztónak tűnő) előnnyel végezhette el a második és harmadik indítópontról sajnos sikertelen rúgásait - szerencsére az ellen-ek is hibáztak. A negyedik indítóponton megtört az addig szokásos kihagyom rúgás és a Cseh legény a lyukba juttatta labdáját ezzel felzárkózva Laci mellé, aki eddig előnye tudatában nem koncentrált eléggé. Az utolsó lyukon azonban Laci ismét éles volt, a Cseh játékos hibája után már úgy állt az indító ponthoz, hogy amennyiben sikeres rúgást hajt végre, nyakában az ezüst. Laci nagyon koncentrált volt, nem hibázott, így rúgása után már csak az volt a kérdés, hogy a szlovák versenyző betalál-e, így meghosszabbítván a férfi második helyért folyó csatát, vagy már cseh és szlovák párharca is eldől az abszolút harmadik-negyedik és férfi második-harmadik hely vonatkozásában. A szlovák hibázott, így a sorrend Magyar-Cseh-Szlovák lett.

Ennyi izgalom maradt a végére, a további helyezések eldőltek a 18 szakaszon.

Összefoglalván egyletünk versenyzőinek eredménye az IWFT első fordulójában :

Szenior:
1. Bíró László UTE
2. Karakas Attila UTE
4. Zsuppán Péter UTE
6. Kocsis Sándor UTE

Csapat:
2. UTE (Bíró László, Karakas Attila, Zsuppán Péter, Flink János)

Abszolút:
2. Bíró László UTE
7. Karakas Attila UTE

Férfi:
12. Flink János UTE

Gratulálunk az eredményekhez!
Hajrá Lilák!

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

Taekwondo farsang - 2019.03.01. című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41