Dátum: 2022 december 5. (hétfő) | Vilma

hírek

JUHAR TAMÁS ÚJ SPORTÁGÁBAN IS AZ ÉLEN

Juhár Tamás új sportágában is az élen(!), play off kellett a győzelemhez!

Négy arany, három ezüst, egy bronzérem mellett egy Hole in One díjat is nyertek játékosaink az 5. fordulóban.

Footgolf Országos Bajnokság - FIFG100 - 5. forduló

2022.05.29. Balaton Golf – Eagle pálya - Balatonudvari

Folytatódott a Magyar Footgolf Bajnokság, melynek ötödik fordulója vasárnap került megrendezésre Balatonudvariban a Balaton Golf Eagle footgolf pályáján.

Immár a szokásoknak megfelelően kezdjük beszámolónkat a hölgyek teljesítményével, ám mielőtt valóban erről esne szó, adunk egy kis múltbéli hétvégi időjárásjelentést. Többször előfordult már, hogy a tee time-os indulásnak köszönhetően a különbözó flightok az eltérő indulásuknak köszönhetően nem azonos feltételek mellett teljesítik a pályát, természetesen a nagy számok törvényszerűsége miatt ez hosszú távon kiegyenlítődni látszik. Ezen a versenynapon, volt szél, zápor, zivatar, amely kicsit (nagyon) próbára tette a játékosok alkalmazkodó képességét. Az viszont egyértelműen kijelenthető, ezen a versenynapon a korábban induló flightoknak kedvezett a jószerencse. Ám mivel ez egy szabadtéri sportág, ez mindig benne van a pakliban.

E kis kitérő után térjünk is a lényegre, a hölgyekkel kezdve a sort. Az arany kivételével nálunk landoltak az érmek, sőt a bronzért két UTE hölgyversenyző küzdött meg "életre-halálra". A második helyen végzett - ez évi új igazolásunk - Dreilinger Andrea igencsak kis különbséggel, hiszen az éllovastól mindössze két rúgás választotta el. Ha a tizenhármason nincs az a tripla bogey, még fényesebb is lehetett volna az az érem. A harmadik helyen Nagy Vivien végzett, aki csapattársát Kuchta Dórát utasította maga mögé a play off-ban. A két (igencsak) fiatal hölgyversenyzőnk kitűnő helyezése is mutatja, megvan az utánpótlás női szakágunkban.

Áttérvén a "király" (Abszolút) kategóriára, itt sem tétlenkedtek játékosaink, hiszen többen is a TOP20 ban végeztek, név szerint Füzesi Zsolt (13) és Zsuppán Péter (19), sőt a TOP10-ben is találkozunk UTE játékos nevével, ugyanis Flink János révén egy nyolcadik helyet is magunkénak tudhatunk. És az igazi csattanó, hogy az első és második hely sorsa két UTE játékos play off-ján dőlt el, melyet Juhár Tamás nyert meg Karakas Attila ellen. Úgy tűnik, Juhár Tamás kisebb bizonytalanság után visszatért a helyes útra és újfent sikerekkel örvendezteti meg szurkolóinkat, és Önmagát is természetesen. Karakas Attilának ebben a fordulóban sem sikerült az abszolút arany, de egyre közelebb van hozzá.

A szenior kategóriában szinte még nagyobb tarolást végeztünk, hisz az abszolút kategória élmezőnyében végzett játékosaink már szenior korba léptek. Így értelemszerűen ebben a kategóriában is az első helyen végzett Juhár Tamás, az abszolút kategóriában elért helyezésének megfelelően a második pozícióban zárt Karakas Attila. Viszont ebben a kategóriában Flink János teljesítménye már kis híján érmet ért, de úgy gondoljuk, a negyedik hellyel is elégedett lehet. A TOP10-ben végeztek még a következő játékosaink: Füzesi Zsolt (6), Zsuppán Péter (7), míg Bíró László és Csőre Csaba (16) a TOP20-ba került eredményének köszönhetően.

Elérkezve a szuper szenior kategóriához, itt már a "fiatal" Juhár Tamásnak le kellett mondania az első helyről, lévén még nem töltötte be a szükséges kort, így itt játékosunk Karakas Attila diadalmaskodott.

És még mindig nem volt vége a megszerzett címeknek, ugyan is Nagy Balázs révén a Hole in One díj is egyletünk vitrinjébe került, Balázs ugyanis egyetlen játékosként a 17-es szakaszon egy rúgással juttatta a lyukba a labdát.

Bár hivatalosan nem erősítették meg, de számításaink szerint a Juhár Tamás, Karakas Attila, Flink János, Füzesi Zsolt négyes megszerezte a csapat aranyat a fordulóban.

Nyilatkozatok:

Juhár Tamás (abszolút és szenior első helyezett, az első helyezett csapat tagja): Az utóbbi versenyek gyengébb eredményei után jókor jött ez a siker, már kicsit kezdtem elbizonytalanodni magammal szemben. 

A verseny elején talán életem legjobb teljesítményét nyújtottam, utána jött pár hiba, de ez nem rontott a helyezésen. A rájátszásban UTE-s csapattársammal, Karakas Attilával csaptunk össze az első helyért, amit sikerült megnyernem. 

Mivel fontos hetek jönnek a hazai és nemzetközi footgolf életben, remélem jó lökést ad ez a győzelem.

Külön öröm volt, hogy ezen a versenyen az UTE játékosok nagyon jó helyeken végeztek, így a csapatversenyben is nagyon fontos pontokat szereztünk.

Karakas Attila (szuper szenior első helyezett, abszolút és szenior második helyezett, az első helyezett csapat tagja) Egy fordulóval korábban egy rúgással maradtam le az abszolút első helyről, most csapattársam Juhár Tamás play off-ban vitte el az orrom elől az abszolút első helyet. Bízom a tendenciában ... Ami viszont mindenek feletti, sikerült elhoznunk a csapat aranyat!

Hajrá Lilák!

 

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

I.Farsangi Teremtorna - 2019.február 9. című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41