Dátum: 2021 november 30. (kedd) | András, Andor

hírek

KARAKAS ATTILA LETT MAGYARORSZÁG FOOBALL-GOLF BAJNOKA

Karakas Attila - UTE - Magyarország Football-Golf Bajnoka 2021-ben!

További UTE játékosok a TOP6-ban, női szakágban Nagy Vivien hajszálra a dobogótól!

Szeptember 26-án, vasárnap az utolsó két fordulóval véget ért a Magyar Football-Golf Bajnokság. A bajnokság abszolút kategóriájának öldöklő küzdelme az utolsó két fordulóra kétesélyessé vált. A „kétesély” egyike a mienk volt, Karakas Attila vezető pozícióból várhatta az utolsó napot, ellenfele, aki a „másik esélyt” próbálta megragadni, a Royal kiválósága, Balán Gábor volt. Atek feladata egyszerűnek tűnt, közel kellett maradni a kihívóhoz, nem engedhette, hogy beférkőzzenek más játékosok közéjük.

 Játékosunk számára nagyszerűen kezdődött a döntő, hiszen sikerült a nap első körében az első helyen végeznie, így gyakorlatilag el is dőlt a bajnokság. Gábor ugyan megnyerte a nap második körét, de ez már kevésnek bizonyult az üdvösséghez. Azért kvalitását mutatja, hogy megmutatta, számolni kell vele ebben a sportágban (is). A mi versenyzőnk kvalitását viszont az mutatja, hogy a kiélezett küzdelemben megragadta az esélyt és maga javára döntötte el a párharcot.

Női mezőnyben Hámori Renátának lettek volna győzelmi esélyei, azonban sajnálatos módon egy makacs sérülésnek köszönhetően nem sikerült rajthoz állnia. Így reményünk már csak a harmadik hely megszerzésére volt, hiszen nagyon fiatal korban lévő versenyzőnk, Nagy Vivien lőtávolon belül volt. A nap első köre nem úgy sikerült, ahogy terveztük, Vivi az 5. helyen végzett. Ekkor elúszni látszott a dobogó... A nap második körében viszont elképesztőt hajrázott Vivi, aki második eredménnyel a harmadik helyen végzett. Egy rúgáson múlt a végső dobogó, ugyanis egy rúgással jobb eredmény esetén a maximális 100 pontot kapta volna, ami elegendő lett volna a bajnokság dobogójára.

Ennyit beharangozóként, most pedig boncolgatjuk a nap történéseit, fordulónként.

MAGYAR FOOTBALL-GOLF BAJNOKSÁG 2021

2021.08.26. 11. forduló / Lakitelek – Hungarikum Liget

A nap első körében, a 11. fordulóban, mint ahogy a cikk elején már kitértünk rá, UTE sikernek örülhettünk Karakas Attila révén és még további játékosaink végeztek a TOP6-ban, Füzesi Zsolt a második, míg Zsámboki Sándor, Ranga László (holtversenyben) a harmadik helyen végeztek. Ezen kívül még egy hármas holtverseny tagjaként Frank van Maurik végzett a hatodik helyen.

Lányaink közül Nagy Vivien az ötödik, míg Molnár Anita a hetedik helyen zárt.

 MAGYAR FOOTBALL-GOLF BAJNOKSÁG 2021

2021.08.26. 12. forduló / Lakitelek – Hungarikum Liget

A tizenkettedik forduló beszámolóját a női mezőnyben elért sikerünkkel kezdjük, hiszen mint ahogy a cikk elején már szó esett róla, Nagy Vivien révén ezen a napon is sikerült érmet szereznünk ebben a szakágban is. Molnár Anita megirigyelve Vivi első körös eredményét az ötödik helyen zárt.

Az abszolút kategóriában kicsit visszaestünk eredményekben, hiszen az első hely nem lett a mienk, viszont Ranga László a tizenegyedik fordulóban elért eredményét még javítani is tudta, mivel ezúttal holtversenyben a második helyen zárt. Karakas Attila és Zsámboki Sándor révén örülhettünk még dobogó közeli eredménynek, akik a negyedik helyen végeztek együttállásban.

MAGYAR FOOTBALL-GOLF BAJNOKSÁG 2021 – VÉGEREDMÉNYE

ABSZOLÚT KATEGÓRIA

1. helyezett: Karakas Attila UTE

5. helyezett: Frank van Maurik UTE

6. helyezett: Csőre Csaba UTE

NŐI KATEGÓRIA

4. helyezett: Nagy Vivien UTE

5. helyezett: Molnár Anita UTE

6. helyezett: Hámori Renáta UTE

 Nyilatkozatok:

Karakas Attila – Magyar Football-Golf Bajnok

Ebben az esztendőben feltett szándékom volt, hogy visszahódítsam a 2019-es bajnoki címemet. Szerencsére egyre többen vesznek részt a bajnokságban, így egyre nagyobb öröm megnyerni azt. Az idei esztendő sajátossága volt, hogy a tizenkét forduló eredményeiből nyolc került beszámításra a végső eredménybe, így belefért egy-egy rosszabb forduló. Végig kiélezett küzdelem zajlott a játékosok között, így nagy fegyverténynek tartom, hogy nekem sikerült megnyernem a bajnokságot. Nem kezdtem jól a szezont, az első négy forduló nem úgy alakult ahogy elterveztem, nagy volt a lemaradás az elképzelt pontszámokhoz képest. Mivel nagyon kiélezettek a fordulók, sok a kitűnő játékos, így szerencsémre a többiek is veszítettek pontokat. A nemzetközi verseny két napja alatt lebonyolított 4 fordulóban elért eredményeim megteremtették a lehetőségét annak, hogy elképzeléseim valóra váljanak és én legyek ebben az esztendőben a bajnok. Az utolsó két fordulóban szinte match play szituációba kerültem Balán Gáborral, aki, úgy gondolom, a jövő nagy reménysége, nem csak ebben a sportágban. Legyőzni őt (és természetesen a többi nagy riválist is), kiváltképp nagy sikernek tartom, lehet ez volt rá az utolsó lehetőségem, látván, hogy fejlődik ő is és a riválisok többsége. Végeredményben ez az év az enyém volt, az én sikeremet hozta, melyre nagyon büszke vagyok! Hajrá Lilák!

Nagy Vivien – Magyar Football-Golf bajnokság 4. helyezett

Az idei bajnokságban csak 8 fordulón tudtam részt venni, amiből 4 versenyen sikerült dobogós helyezést elérnem. A versenyek során rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem, de még nem tudtam folyamatosan azokat az eredményeket hozni, amiket szerettem volna. Ettől függetlenül élveztem a játékot és sikerült a női mezőny 4. helyét megszereznem épphogy csak lecsúsznom a dobogó alsó fokáról. Remélem a későbbiekben tudok még javulni és több dobogós helyezéshez jutok.

 

 

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

I.Farsangi Teremtorna - 2019.február 9. című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41