Dátum: 2022 szeptember 24. (szombat) | Gellért

hírek

KÉT ARANY BEZSEBELVE

Lucia Čermáková nyerte a női kategóriában, Karakas Attila pedig a Szuper szenior kategóriában az emlékversenyt!

Footgolf Országos Bajnokság – FIFG250 - 9. forduló

2022.09.04. Magyar Golf Klub - Kisoroszi – Albert és Fekete pálya

A Hangya Peti emlékversennyel folytatódott a magyarbajnokság mégpedig a versenyrendtől eltérően 36 lyukon. Ezt annyit tesz, hogy a játékosok két külön pályán 18-18 lyukat teljesítenek és a 36 lyuk összeredménye adja az az napi score-t.

A két kör miatt túl korán kellett kezdeni a versenyt, hogy beleférjen az időbe a két kör lejátszása. Így a korábban indulók, sajnos sokkal nehezebb körülmények között kénytelenek teljesíteni, mint a később rajthoz állók, amely igencsak nagy egyenlőtlenségeket eredményez. A normál bajnoki fordulók során egy előre kialakított szisztéma szerint állnak rajthoz a versenyzők, ám érdekes módon, amikor megérkeznek az egyenlőtlenséget szülő körülmények (időjárás), hirtelen megváltoztatják ezeket az általuk felállított szisztémákat.

A rendezők úgy döntöttek, sorsolással döntik el a flight-beosztásokat, de az ilyen sorsolásos flightbeosztás, valahogy sohasem nyilvános. A szervezők nem merik felvállalni a nyilvános sorsolást, amely a játékosok között igencsak nagy elégedetlenségeket szül, hiszen csak a vak nem látja, hogy ezek a „sorsolások” igencsak irányítottak. Sajnálatos, hogy ezzel is foglalkoznunk kell egy ilyen cikkben, de ezek a körülmények jelentősen befolyásolják az eredményeket. Megfontolandó, hogy a következő előfordulásnál élni fogunk a bojkott lehetőségével.

Ennyi kis bevezető után essen szó magáról a versenyről, kezdjük is mindjárt a női kategóriával, ahol három hölgyversenyzőnk is megmérettette magát.

Örvendetes, hogy az első négyben végzett mindhárom játékosunk, Kuchta Dóra a negyedik, míg Dreilinger Andrea a dobogó harmadik fokához elegendő eredményt érte el. Az első helyen pedig magától értetődően, Szlovák légiósunk a világranglista vezető Lucia Čermáková végzett.

Az abszolút kategóriában jelentős eredményt nem sikerült elérnünk, egyik játékosunk sem végzett a TOP 20-ban.

Szenior kategóriában, már kicsit jobban szerepeltünk, itt ugyanis Flink János a hetedik helyen zárt és még volt további négy TOP20-as eredményünk. Juhár Tamás és Bíró László a 11., Karakas Attila a 14., míg Kocsis Sándor a 15. helyen zárta a napot.

Bár nem tündökölt, de azért a szuper szenior kategóriában Karakas Attila hozta el az első helyet.

Lucia Čermáková (női első helyezett nyilatkozata): Ennek a versenynek az elején kicsit nehezebb körülményeink voltak, esett az eső, ami nem tesz jót nekem. Az első pályán az első lyukat úgy kezdtem, hogy a harmadik passzomat kifelé küldtem, nem a lyuk közelében. Nagyon ideges játékkal kezdtem. A harmadik lyuknál újfent rossz irányba kezdtem a játékot, eltaláltam az ott hagyott golf tee-t, melyről a labda rosszul pattant a és out zónába gurult.

Egy idő után lenyugodott és elkezdtem játszani a játékomat. Nagyon jól tudtam koncentrálni, ki tudtam használni a pályaismeretem, de úgy tűnt számomra, hogy az első passzok nem voltak elég erősek, amikor összehasonlítottam magam a flightban szereplő fiúkkal.

Körülbelül a játék felénél elkaptam a fonalat, és gyönyörű labdákat rúgtam. A flighton belüli jó hangulat is sokat segített. Hibákat azért követtem el, amikor megközelítettem a lyukakat, így távoli befejezésre kényszerültem. Az első pálya után teljesen elégedett voltam a játékommal, ki tudtam jönni a gödörből, és jól küzdöttem.

A második kör megint nem indult jól számomra. Nem tudtam megbecsülni a különböző hosszúságú fűmagassághoz szükséges erőt. Így a lyukakat inkább az eszemmel játszottam, mint az erőmmel. A játék felénél ezen a pályán még mindig nem voltam elégedett a játékommal. A 17. lyuknál azt hittem, hogy még javítok a pontszámomon. De az első rúgást nem jól rúgtam, és plusz 1-gyel zártam ezt a szakaszt. A 17-es lyuk után láttam a legjobb nő pontszámát, aki már végzett. Így tudtam, hogy az utolsó lyukat maximum plusz 1-nél kell megjátszanom, tehát még egy bogey is belefért. Az első 2 lövést jól eltaláltam, a harmadikkal pedig közelebb akartam kerülni, de végül egy vakond és egy fa mögé kerültem, ahol nem volt közvetlen rálátásom a lyukra, így el kellett passzolnom a következő vakondtúrás mellett. Szerencsére az utolsó rúgás jól sikerült, sikeres volt a put-om, így elkerültem a rájátszást és megszereztem az első helyet ebből a mezőnyből. Kérek minden játékost, tiszteld Hankó Péter emlékét! Hajrá Lilák!

Karakas Attila (szuper szenior első helyezett nyilatkozata): Örülök, hogy sikerült a kategóriát megnyernem, hiszen egy ilyen versenyen, mindig öröm részt venni és bármit is nyerni. Remélem, hogy akiről szólt ez a verseny, arról még nagyon sokáig szólni is fog. 

Sajnos ki kell fejeznem rosszallásom a verseny szervezésével kapcsolatban, azt gondolom, egy ilyen emlékversenynek nem szabadna kellemetlen emlékeket hagyni a játékosokban. Számtalan lehetőség van arra, hogy egy ilyen versenyen, közel azonos feltételek mellett szerepelhessenek a játékosok. Lehet a verseny két napos, lehetne egyszerre két pályán indítani a versenyt, hiszen a lehetőség adott, nem mellékesen fele annyi idő alatt lebonyolítható lenne a verseny. Próbálunk kommunikálni a szervezőkkel, tapasztalatainkkal igyekszünk segíteni, de az együttműködés, a versenyzők véleménye egyelőre úgy tűnik nem fontos a verseny rendezők számára.

Látszik, hogy a versenyzők maximális bizalmat adtak a szövetség jelenlegi vezetőségének, hiszen a versenysorozat elején soha nem látott létszámmal jelentek meg a versenyeken, most ott tartunk, hogy 86 hazai játékos vett részt a versenyen.

 

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

2019.1.11 Hokiklub - UTE című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41