Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

KÉT ARANY ÉS EGY BRONZ

Két aranyérem és egy bronzérem került egyletünk versenyzőinek nyakába a hétvégi Magyar és Szlovák Football-Golf bajnokságban. Kuchta Dóra a magyar, míg Lucia Čermáková a szlovák football-golf bajnokság döntőjében nem talált legyőzőre. Csőre Csaba az abszolút kategóriában a harmadik helyen zárt.

SLOVAKIAN FOOTBALL-GOLF CHAMPIONSHIP FINÁLE 2022

2022.10.30. – Prievaly FootBallGolf Park

Női kategória:

1. Lucia Čermáková

MAGYAR FOOTBALL-GOLF BAJNOKSÁG DÖNTŐ 2022

2022.10.30. – LAKITELEK HUNGARIKUM LIGET

A vasárnapi napon került sor a football-golf bajnokság döntőjére, melyre a játékosok a 12 alapszakasz fordulók teljesítménye alapján kvalifikáltak. A játékosok a helyezéseiknek megfelelően kapott mínusz rúgásszámmal kezdhették meg a 3x18 szakaszon zajló döntőt.

A döntőben két kategóriában hirdettek bajnokot, a női és az abszolút kategóriában.

Női kategória:

A kategóriában három játékosunk volt résztvevője a mezőnynek, Molnár Anita, Hámori Renáta és Kuchta Dóra személyében. Molnár Anita az igen erős mezőnyben az ötödik, Hámori Renáta a negyedik helyen zárt, míg Kuchta Dóra teljesítménye az első helyre volt elegendő. Dóra a footgolf bajnokságban elért második helye után a football-golf sportágban már felért a dobogó legfelső fokára, mégpedig ellentmondást nem tűrően. Teljesítményének erejét mutatja, hogy az abszolút kategóriában is épp csak lecsúszott a TOP10-ről, teljesítménye ebben a kategóriában a 12. helyre volt elegendő.

Abszolút kategória:

A magyar bajnokság 2019-óta kerül megrendezésre Magyarországon és ez volt az első alkalom, hogy nem UTE sportoló játékosé lett a bajnoki cím, ezúttal ugyanis szerényebb eredményekkel voltunk kénytelenek beérni.

Harmadik helyen végzett két játékosunk: Csőre Csaba és Karakas Attila. Mivel dobogós helyeken nem lehet holtverseny, ezért rájátszásban dőlt el a bronzérem sorsa, melyet Csőre Csaba nyert egy fantasztikus befejező rúgásnak köszönhetően. Így a tavalyi bajnok lett a harmadik, míg a kétszeres bajnoknak ezúttal nem jutott dobogós helyezés. 

További TOP10-es eredményeink a következők voltak: 5. hely - Zsámboki Sándor, 7. hely - Orovecz Róbert, 9. hely - Hámori Ferenc és Frank van Maurik.

Kuchta Dóra (női győztes nyilatkozata): Erre a szezonra a bajnokság megnyerése és a folyamatos fejlődés volt a célom. A fordulók alatt újabbnál újabb kihívásokkal kerültem szembe, számomra ez jelenti a játék szépségét. A versenyeken a maximumot szerettem volna kihozni magamból, hogy az itt szerzett tapasztalatokat más sportágban is hasznosíthassam. A döntő napján nyújtott teljesítményemmel nem lehetek elégedetlen, mert az abszolút kategóriában is helyt tudtam állni. Örülök, hogy az első évemben ebben a sportágban a dobogó legfelső fokán végeztem.

Hajrá Lilák!

 

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

2019.évi Karate Magyar Bajnokság című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41