Dátum: 2022 augusztus 19. (péntek) | Huba

hírek

LÁNYAINK LEGYŐZHETETLENEK

Továbbra is a lila szín az uralkodó a női dobogón! Lányaink legyőzhetetlenek!

Footgolf Országos Bajnokság - FIFG100 - 2. forduló

2022.04.10. Sonnengolf Club – Zsira

Vasárnap a Footgolf Országos Bajnokság második fordulója került megrendezésre az osztrák határhoz közeli Zsira településen. Egyletünkből szép számmal jelentek meg a játékosok az elrúgóknál, így joggal reménykedhettünk az első fordulóban elért sikerek megismétlésében, túlszárnyalásában. 

Talán minimálisan sikerült is túlszárnyalni az első körös eredményeinket, bár azért nem volt lehengerlő a siker. 

A formánk a hölgyek tekintetében az egekben, míg a legényeknél a közepes alatti szinten van, ahogy az eredményeinkből kiderült.

A verseny szinte kezelhetetlen időjárási körülmények között került megrendezésre, a nap folyamán mind a négy évszak jelen volt, bár a tél csak jeges eső formájában, szerencsére a havazás elmaradt. Mivel nem stabil időjárásról beszélünk, így sajnos nagyon sokat számított, ki mikor tartózkodott a pályán. Volt, akit kilenc órakor, volt, akit kétórakor szólítottak az elrúgókhoz, de nincs mit tenni, ez egy szabadtéri sport, amelyre hatással vannak az időjárási viszonyok. Aki most szenvedője volt az időjárás viszontagságainak, remélhetőleg legközelebb haszonélvezője lesz. Ennyit a körülményekről, most kerüljenek kibontásra a kategóriák.

Női kategória: 

A hölgyeink ott folytatták, ahol legutóbb abbahagyták, sikert-sikerre halmoztak, bár azért némi visszaesés tapasztalható, hisz bár ezúttal is meglett a két érem, viszont az ezüst bronzra fakult (Nagy Vivi nem tudott részt venni a versenyen, így az Ő helyezése pótolatlan maradt). Persze azért ne legyünk telhetetlenek, ezzel a tendenciával kiegyeznénk az év hátralevő versenyein. 

Az első fordulóban brillírozó Dreilinger Andrea, bár leszorult az első helyről, azért nagy örömünkre a dobogóról nem lehetett letaszítani, meggyőző teljesítményével a harmadik helyen zárt a második legjobb magyarként, így megőrizte első helyét a bajnokságban. Ebben a kategóriában vártuk, hogy szlovák nemzetiségű versenyző dobogóra kerül, de sajnos nem a mi Lucink lett az, mivel nem tudta vállani a játékot. Az ő hiányában a második helyen a szintén szlovák nemzetiségű Klaudia Nemcova végzett, azért kerül említésre a neve cikkünkben, mert figyeljük teljesítményét. 

Az első helyet, az első fordulóhoz hasonlóan újfent egyletünk versenyzője nyerte, ám ezúttal Kuchta Dóra kezébe került a kupa. Dóra koncentrációban sokat fejlődött az első versenyéhez képest (nem izgulta el), ez által második footgolf versenyén már nem talált legyőzőre.

Men kategória (ebben a kategóriában miden kategória eredménye számít):

Hatodik helyezést ért el kiemelkedően jó teljesítménnyel Flink János, aki a szlovák beékelődés okán a magyar játékosok között az előkelő negyedik helyen végzett. Itt további TOP10-es eredményről nem tudunk beszámolni, viszont a TOP20-ban azért végeztek versenyzőink Bíró László és Füzesi Zsolt személyében.

Szenior kategória:

A hölgyek kategóriája mellett mindig ebben a legvérmesebbek a reményeink, ez úttal sem kellett csalatkoznunk, bár a teljes diadal elmaradt (természetesen egy rúgáson múlt), azért Flink János kitűnő eredménye itt már ezüstöt ért, mellette további két TOP10-es eredményt értünk el a már említett Bíró László és Füzesi Zsolt révén. Befért még a TOP20-ba, Juhár Tamás, Karakas Attila, Csőre Csaba, Kocsis Sándor és Zsuppán Péter is.

Szuper Szenior Kategória:

Ebben az új kategóriában, a hölgyekhez hasonlóan aranyérmet ünnepelhetünk, ebben a kategóriában ugyanis Karakas Attila végzett az első helyen.

Nyilatkozatok:

Kuchta Dóra (női győztes) nyilatkozata: Már vártam ezt a fordulót, hiszen az előző nem sikerült túl jól számomra. A szélsőséges időjárás és az erős szél megnehezítette a játékomat, a kör végére a koncentrációm is cserben hagyott. Ennek ellenére örülök, hogy sikerült a második footgolf versenyemet megnyernem. Készülök a bajnokság következő megmérettetésére, ami egy számomra ismert pályán, Lakiteleken lesz.

Karakas Attila (Szuper Szenior győztes) nyilatkozata: Ebben a sportágban a tudás mellett, a legfontosabb a koncentráció, azt gondolom ezen a napon, a koncentráció helyébe a szerencse lépett. A teljesítményem a mai napon, még a közepes szintet sem ütötte meg, ez által szerencsésnek érezhetem magam, hogy sikerült nyernem. Persze mindig öröm nyerni, de jobb szeretem, ha a győzelemhez egy megfelelő teljesítmény is párosul.

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41