Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

LUCIA CERMÁKOVÁ GYÖNYÖRŰEN SZEREPELT

SFGA – TOUR ’20
2020.06.27. 3. forduló / Bernolákovó

Lucia Čermáková úgy döntött, ez az év csak róla szól… Újra arany a zsákban, újabb aranyéremmel örvendeztette meg egyletünk szurkolóit! További jó hír, éledeznek a fiúk is – még nem 100%-os a csapat, de már vannak részeredmények.

A „nyitás” óta rohamléptekben halad a szlovák footgolf bajnokság, már három fordulón van túl a mezőny. Örvendetes, hogy Lucia a három fordulóból kettőn győzedelmeskedett és csak egy második hely csúfítja el (nekünk legyen mondva) a hibátlan eredménysort! Lehet, a végén sajnálni fogja, hogy az idei világbajnokság törlésre/halasztásra került, bár ezt mindenki sajnálja picit.

Ezen a versenyen online is követni lehetett az eredményeket a gScore applikáción keresztül, így akik befejezték a pályát, vagy épp kezdéshez készülődtek, már telefonon követhették az eseményeket. A lehetőség adott volt a pályán játszóknak is, bár a hatalmas melegben inkább az árnyékos helyeket keresték, mintsem az eredményeket nézegették volna.

A nagy meleg hatással volt játékra/játékosra egyaránt. Ahol rövid volt a fű, ott a pálya nagyon gyors volt, viszont sok helyen „meghagyták” a füvet, ami igazán nehézzé tette a pályát, mivel nem volt játszható sáv.
Ez a verseny kis túlzással csak a püfölésről szólt, túl kellett lenni a nagy fűvel borított részen, hogy aztán elkezdj gondolkodni, mit is kezdj a szakasszal. Amikor ehhez a részhez értek a játékosok, már igazán szép megoldásoknak is tapsolhattak a nézők.

Minden esetre megtapasztalhattuk, mi is vár ránk a közelgő szlovák nemzetközi versenyen…

Vissza az eredményekhez. Lucia Čermáková eredménye a női első helyezés mellett az abszolút 13. helyre volt elegendő, amely igencsak tisztes eredmény a száz fölötti résztevevőt számláló mezőnyben.

Érmeket a női arany mellett a szenior kategóriában sikerült szereznünk, mindjárt kettőt is, igaz, a legfényesebb Szlovákiában maradt.
Mondjuk így nem okozott gondot a határátlépés, nem csempésztünk aranyat, bár szerettünk volna többet is.

Sajnos a szlovák szövetség nem tartja nyilván a csapateredményeket, így nem tudjuk, csapatban hogy végeztünk, minden esetre látszik a javuló forma.

A borús hangulat tovatűnőben, ha az eredményeken még nem is látszik tökéletesen, de a játékosok reakcióján mindenképp. Öröm volt látni, hogy az az UTE játékos, aki teljesítette a pályát, ott maradt a 18-as lyuknál és bevárta a társait – bár az is lehet, hogy a fáradságtól nem tudott felmenni, pihennie kellett.

Következzenek a végeredmények (TOP 10):

SFGA – TOUR ’20
3. forduló / NŐI
1. Lucia Čermáková (71) UTE

SFGA – TOUR ’20
3. forduló / Szenior
2. Zsuppán Péter (73) UTE
3. Karakas Attila (74) UTE – hármas holtverseny
6. Csőre Csaba (75) UTE – hármas holtverseny

Nyilatkozatok:

Lucia Čermáková UTE (női kategória 1. hely):

Úgy tűnik ez az év a Te eredményeidtől lesz hangos, nagyon szépen épül fel a játékod, mit gondolsz mitől ez a kiegyensúlyozottság?
Azt gondolom, idén kiegyensúlyozottabb vagyok, ami abból is fakad, hogy új klub tagja lettem és felelősebbnek érzem magam. A pályán nyugodtabb vagyok és nagy támogatást is kapok.

Talán a karantén alatt speciálisan készültél az idénykezdetre, vagy esetleg a hosszú pihenés ennyire jót tett?
A karantén alatt nagyon sokat tudtam pihenni, sehova sem mentem. De aztán elkezdődtek a football edzések, amik adtak egy jó kezdőlökést. Ezután elkezdtem edzőterembe járni és aztán a barátaimmal a footgolfot is elkezdtük gyakorolni.

Ez a verseny igencsak szorosra sikerült, ráadásul egy olyan játékos szorított meg, akitől nem igazán vártuk, mit gondolsz erről?
Ebben a játékban nem mindig ugyanúgy alakulnak az eredmények. Megesik, hogy egy-egy nap más-más játékos napja lesz. Örülök, hogy a lányok ilyen szépen fejlődnek! Jobbnak érzem magam, szerintem fejlődtem. Magabiztosnak érzem magam a rúgásokban és az erőben a lábaimban. Szeretem a Bernolakovo pályát, annak ellenére, hogy minden lyuknál megvan az esély, hogy elrontja az aznapi eredményt… A koncentráció elengedhetetlen.

A nagy riválist megint meggyőző fölénnyel utasítottad magad mögé, ez a Te fejlődésednek köszönhető, vagy inkább az Ő fejlődése torpant meg, Te, hogy látod?
Boldog vagyok, hogy a nagy riválist ismét magam mögé utasítottam, annak ellenére, hogy Ő gyakrabban edz, mint én tudok. De ahogy már említettem, a pihenés segített.

Nagyon tisztának tűnik a fejed, jól kezeled a nehéz szituációkat, elmúltál 20 éves, talán érettebb lettél?
A karantén alatt elköltöztem otthonról, úgyhogy lehet, ezért tűnök érettebnek, de talán éretteb is lettem.

A következő verseny Magyarországon (illetve majdnem Ausztriában) lesz, voltál már ezen a pályán?
Eddig nem láttam még ezt a pályát, ezért nagyon kíváncsi vagyok! Még mindig rengeteget tanulok erről a játékról, így ez az „új pálya” egy jó kihívás lesz számomra. Új lyukak, új ismeretek.

Hölgyeknél megkerülhetetlen a ruha kérdés, ma sem hagyjuk ki… 
Az utolsó pillanatig úgy volt, a szokásos szerelés helyett egy új összeállításban léphetsz pályára, ám végül is úgy alakult, hogy újra a már jól bevált színösszeállítás maradt.
Mit gondolsz, kialakult már valami babona ezzel kapcsolatosan?
Most ismét a szokásos szerelésben játszottam, ami egyelőre nagyon jó szerencsét hozott! Meglátjuk mi lesz vasárnap.

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

2019.évi Karate Magyar Bajnokság című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41