Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

LUCIA ČERMÁKOVÁ TRNAVA KIRÁLYNŐJE

Lucia Čermáková Trnava királynője!

SFGA - SVK - CUP '23

2023.08.05. - 2. kolo – TRNAVA (Nagyszombat)

Szlovákiában a második fordulóval folytatódott a kupasorozat a trnavai 9 lyukas footgolf pályán. Egyletünket egyedül Lucia Čermáková képviselte, a többiek éppen a hazai footballgolf pályán küzdöttek az akadályokkal.

A kifejezetten mínuszos pályán, nehéz játék közben követni az eredményeket, mivel szinte mindegyik szakasz birdie-re, vagy Eagle-re rúgható. A sok mínusz ellenére nagyon kiegyensúlyozott volt a verseny, hiszen az ezüstéremről csak a szétrúgás döntött. Szerencsére ebben mi nem voltunk érdekeltek, mivel mi Lusy újabb aranyérmének tapsolhattunk, aki „tökéletes” győzelmet aratott a versenyen. Hogy ő hogyan érezte magát arról árulkodjék a részünkre megküldött nyilatkozata.  

Lucia Čermáková (női első helyezett nyilatkozata): A nagyszombati pálya nagyon egyszerű, így minden apró hiba mindig büntetést von maga után. A pálya 9 szakaszból áll, így a verseny két körben kerül lebonyolításra, így érve el az előírt 18 szakaszt. Az első kört nem kezdtem túl jól, nem a legjobb játékot játszottam, de a kör közepén megfordult a szerencsém és sorra jöttek a jobbnál-jobb szakaszok, így az első kört -9-es eredménnyel sikerült zárnom. Ami valójában az optimális volt, hiszen az eredmény azt tükrözte mintha minden szakaszt birdie-vel zártam volna. Magabiztos voltam a hosszú rúgásokban, remekül sikerültek a közelítőim a befejezőim pedig kiválóak voltak, ami mentálisan nagyon erőssé tett, pedig az első három szakaszon még csak par eredmény szerepelt a kártyámon. Egyre jobban hittem magamban és úgy éreztem, megnyerhetem a tornát. Nagyon jól éreztem magam a flightban, amelyben két kiválóan játszó férfival és a nővéremmel játszottam, aki támogatott (vagyis szidott, ha valamit rosszul csináltam). A második kört nagyon jól kezdtem, az első 4 szakaszt mínusz néggyel teljesítettem. Az ötödik szakaszon az első befejezőt elhibáztam, így csak másodikra sikerült befejeznem, ami így par eredményt hozott, ez volt az egyetlen hibám ebben a körben. A többi szakaszt újra úgy játszottam, ahogy elterveztem. Persze lehetett volna mínusz kilencnél is jobb, de ehez az utolsó szakaszt 30 méterről kellett volna befejeznem. Nagyon jól hajtottamvégre az utolsó rúgást, de minimálisan tévesztettem. Összességében nagyon elégedett vagyok a tornával és az első helyezésemmel, és ez nagyon motivál a következő versenyekre.

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41