Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

MAGYAR FOOTBALL-GOLF BAJNOKSÁG

Magyar Football-Golf Bajnokság 2022 3. forduló

2022.03.20 Nimród Football-Golf Park Lakitelek

Alig, hogy elkezdődött, máris a harmadik és negyedik fordulóval folytatódott a Magyar Football-Golf Bajnokság.

Már sok mindent láttunk életünk során, de azért az áprilisi hó igencsak ritkának mondható, ezúttal viszont meglepetésre hó fogadta a pályán megjelent játékosokat. A hó mellett további nehezítő körülmény volt a hirtelen hőemelkedés, ami tapadóssá tette a havat, így nagyon fogta a labdát. Viszont a hirtelen hőemelkedés azt is eredményezte, hogy a verseny felére teljesen eltűnt a hó a pályáról. A kis közjáték kit így, kit úgy zavart meg, minden esetre igyekeztek alkalmazkodni a játékosok a gyorsan változó körülményekhez.

 A harmadik fordulóban egyletünket egy hölgyversenyző, Kuchta Dóra képviselte, aki be is húzta a fordulót, ezáltal nem szakadt meg a hegemónia, továbbra is uraljuk (uralja) hölgy oldalon a bajnokságot.

 Az abszolút mezőnyben is végeztek elöl játékosaink, de sajnos nem a dobogó legfelső fokán. Öröm az ürömben, hogy a második helyet a play off-ot követően Emmer Tamás szerezte meg. Nagyon vártuk már tőle ezt a kiugró teljesítményt, örülünk, hogy végre megörvendeztetett bennünket ezzel a kiváló helyezéssel. Megemlítendő még további TOP10 es eredményként Karakas Attila negyedik, Zsámboki Sándor hetedik és Csőre Csaba tizedik helye.

Magyar Football-Golf Bajnokság 2022 4. forduló

2022.03.20 Nimród Football-Golf Park Lakitelek

 A harmadik fordulót, láss csodát a negyedik követte. Immár teljesen száraz pályán (szomjas volt a pálya) került megrendezésre a negyedik forduló, melyben újfent nem talált legyőzőre Kuchta Dóra. De nem is ez a szenzáció, hanem az, amire csak igen ritkán van példa, hogy eredményével az abszolút kategória TOP10 versenyzője közé is beverekedte magát, az előkelő kilencedik helyre. Olyan játékosokat utasított maga mögé, mint Karakas Attila (a tavalyi bajnok), vagy mint a téli bajnok, Kókai Ferenc.

Az abszolút kategória nagy átrendeződésen ment át a harmadik forduló eredménylistájához képest. Bár egyletünkből ezúttal is többen is a TOP10-ben végeztek, mégis visszaesést tapasztalhattunk, mivel ezúttal csak a dobogó harmadik fokán állt UTE mezben versenyző játékos Nagy István. Ő is csak play off után kaparintotta meg a dobogó harmadik fokát, viszont már a play off előtt biztos volt, hogy UTE versenyző lesz a harmadik, mivel a verseny Nagy István és Orovecz Róbert (mindkettő UTE) között zajlott. A negyedik helyen így Robi végzett, az ötödik helyen zárt a sokáig vezető Hámori Ferenc, hetedik lett Csőre Csaba, akinek sikerült előre lépnie a harmadik forduló béli tizedik helyről. Befért még a TOP10-be Zsámboki Sándor (8) és igazán örvendetes szenzációként a már korábban említett Kuchta Dóra kilencedikként. És még nem volt vége a sornak, mivel a tizedik helyen is UTE játékos nevét kell említenünk, mégpedig Nagy Balázsét.

Május elején az ötödik-hatodik fordulóval folytatódik a bajnokság, utána pedig belevágnak egyletünk játékosai a külföldi kalandokba.

Kuchta Dóra (mindkét forduló női győztese) nyilatkozata: Április elején beköszöntött a tél, ugyanis extrém körülmények között játszottuk le a harmadik fordulót. Először a hóval, majd a pálya állapotváltozásaival kellett megküzdenem, ami az eredményemen is meglátszódott. Azonban a második körben magabiztos játékkal és kevés hibával sikerült az abszolút top 10-be kerülnöm, így egy „rossz széria” után elégedett lehetek a teljesítményemmel.

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

Taekwondo farsang - 2019.03.01. című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41