Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

MAGYAR FOOTBALL-GOLF PÁROS KUPA 2021

MAGYAR FOOTBALL-GOLF PÁROS KUPA 2021

2021.04.04. / Lakitelek – Hungarikum Liget

A Magyar Footballgolf Bajnokság 2021. évi szezonkezdete után a párosokat is az elrúgóhoz szólította a szövetség. Az eddigi integrált páros versenyek helyett ezúttal egy külön verseny keretében mérethették meg magukat a párosok az erre a napra kialakított footballgolf pályán. A szokásos akadályok egy-két helyen kicsit szűkebbre lettek szabva, ezzel is segítve a játékosok fejlődését, felkészülését a következő nagy feladatra. 

Sajnos foghíjas lett a mezőny, mivel folyamatosan mondták le a párosok a részvételt, a sportágat is elérte a Covid-19 vírus, ami nagy hatással volt a létszámra. Szerencsére az ebben a sportágban igen erősnek mondható párosok közül az élmezőny - egy-két kivétellel - képviseltette magát a versenyen.

A szélvédők és ablakok mögül csodálatosnak ítélt kiváló idő, nagy meglepetéseket tartogatott. A kissé csípős időjárást időnként még megbolondították a heves széllökések is, ráadásul a szél össze-vissza fújt, nem volt uralkodó széljárási irány. 

A szervezők három körösre tervezték a versenyt, mégpedig hibrid formátumban, ami annyit tesz, hogy a három kör nem egységes elven került pontozásra.

Az első körben a párosok minden tagja saját labdával teljesítette a szakaszokat, a szakaszokon elért egyéni eredmények közül minden esetben a jobb eredmény került a score kártyára. Az első kör stroke play számítás alapján (összeredmény) került rangsorolásra. A rangsor a második körre alakította a flightokat, ahol már match play formátumban folytatódtak a küzdelmek. Az első kör alapján a legjobb pozícióinkat a következő párosaink értéke el. Az első helyen végzett a Csőre Csaba/Ranga László párosunk (mínusz négyes eredménnyel), akik így a rájátszás első kiemelését kapták. A harmadik helyen végzett (a második helyezettel együttállásban, mínusz kettes eredménnyel) Karakas Attila/Frank van Maurik párosunk, akik a harmadik kiemelést kapták a rájátszásra. Az ötödik helyen zárt és ezzel az ötödik kiemelést kapták (plusz hármas eredménnyel) Zsámboki Sándor/Orovecz Róbert (EK) párosunk.

A második körben a rangsor alapján összeállított flightok match play formátumban hármas flightokban igyekeztek bejutni a döntő flightba. A Csőre Csaba/Ranga László és a Karakas Attila/Frank van Maurik párosunk hozták a kötelezőt, és esélyeshez méltóan bejutottak a döntő flightba. Míg a Zsámboki Sándor/Orovecz Róbert (EK) párosunk lemaradt a döntőről így az 5-8. helyért folytatta tovább a küzdelmet. 

A harmadik körben - a második körben már megismert - match play formátumban folytatódtak a döntő flight küzdelmei. A következő pontszámítás alapján, amennyiben egyértelmű győztese volt a flightnak, abban az esetben a győztes 3 pontot kapott, több győztes esetén a győztesek 1-1 pontot kaptak. Amennyiben minden egyes páros egyazon eredménnyel zárt, abban az esetben 1 pont volt a jutalmuk. A döntő és helyosztó flightokban négy-négy páros képviseltette magát.

Az 5-8. helyért folyó küzdelemben Zsámboki Sándor/Orovecz Róbert (EK) párosunk egy igazán éles küzdelembe csöppent, szinte állandóan változott a vezető kiléte. Féltávnál a flight második helyén állt (7 pont) három ponttal lemaradva a vezető párostól (10 pont). A tízesen utolérték ellenfelüket, a tizenhármason elléptek majd a 14/15-ös lyukakon gyakorlatilag eldöntötték az ötödik helyért folyó küzdelmet. Flight győztesként az ötödik helyet sikerült megszerezniük. 

A döntő flight, nem indult túl jól párosaink számára, mindkét párosunk beragadt a rajtnál és csak a harmadik lyukon tudták megszerezni az első pontocskájukat, ekkor három ponttal voltak lemaradva a vezető párostól. A féltávig hátralévő hat lyukból ötön pontot szerzett – a hatoson hármat – Karakas Attila/Frank van Maurik párosunk, ez által a kilencesen befogták az éllovast. Nem volt ennyire szerencsés a Csőre Csaba/Ranga László párosunk, akik bár a hetes-nyolcas lyukon pontot tudtak szerezni, de így is öt pont lemaradásban voltak a vezető párosokhoz képest. A tízesen mindkét párosunk pontot szerzett, így Cs. Csaba/R. Laci közelebb lopództak a dobogóhoz, míg K. Attila/Frank v. M. átvették a vezetést a versenyben. A tizenegyesen a sokáig vezető éllovas újra behúzott egy lyukat, így K. Attila/Frank v. M. kénytelen volt átadni a vezető helyet. A 12/13/14-es lyukak mindegyikét megnyerte az K. Attila/Frank v. M. duónk, kilenc pontot szerezve, a tizenhatoson hozzátettek még egy pontot, így az első hely sorsa eldőlt a 16. lyuk zárása után, bajnok a Karakas Attila/Frank van Maurik páros. Csőre Csaba/Ranga László párosunk az utolsó négy lyuk mindegyikén pontszerző volt, ám sajnos a nagyszerű hajrá sem volt elegendő számukra, egy ponttal maradtak le a dobogó harmadik fokáról.

TOP 10 eredményeink:

MAGYAR FOOTBALL-GOLF 2021

PÁROS KUPA 

1. Karakas Attila / Frank van Maurik UTE

4. Csőre Csaba / Ranga László UTE

5. Zsámboki Sándor / Orovecz Róbert (EK) UTE

Győztes nyilatkozatok:

Frank van Maurik: A versenyt megelőző napon csodálatos idő volt, de a verseny napja hideg széllel érkezett. Úgy tűnt, az időjárás-istenek nem kedvelnek minket, de ahonnan én származom (Hollandia), ott ezt hívjuk egy szép nyári napnak. Így számomra kellemes idő volt ez a páros football-golf versenyhez. 

Ezen az időjárási viszonyok között a 3 kör teljesítése kicsit a túlélésért való küzdelemre emlékeztetett. Szerencsére a csapattársam (Karakas Attila) és én jó kondiban vagyunk így a 3. kör végére sikerült megnyernünk a versenyt. Köszönöm szépen mindenkinek a szuper napot, és természetesen a bűntársamnak, Karakas Attilának is!

Karakas Attila: Mivel zömében összeszokott párosok ellen játszottunk, akik az élmezőnyhöz tartoznak, igen nagyra értékelem a sikert. Sok újdonságot hozott ez a fajta lebonyolítási rendszer, nagyon észnél kellett lenni. Folyamatosan fenn kellett tartani a koncentrációt, állandóan „tűzben” kellett tartanunk magunkat. Eredményünkben nagy szerepet játszott Frank konzervatív, biztonságra törekvő játéka. Én már többször kockáztattam volna, ám Ő nyugalomra intett, kérte, hogy várjuk meg a kínálkozó alkalmat (alkalmakat). Megvártuk és ez a kupagyőzelmet jelentette számunkra. Köszönöm Franknak, hogy volt türelme hozzám és gratulálok kiváló játékához!

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41