Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

MAGYAR FOOTBALLGOLF BAJNOKSÁG 2020

MAGYAR FOOTBALLGOLF BAJNOKSÁG 2020
2020.07.25. 2. forduló / Lakitelek

A második forduló került megrendezésre a footballgolf bajnokság 2020-as idényéből, így megduplázódott a fordulók száma.

A meteorológia vihart, szelet, bőséges csapadékot ígért erre a napra. Országosan be is jött a jóslat, ám a verseny helyszínén, mindezen jóslatok nem realizálódtak. A verseny egész ideje alatt, kifogástalan időben játszhattak a játékosok. Sajnálatos, hogy néhány játékost azért az előrejelzések elrettentettek. Más okokból, de a női éljátékosaink is hiányoztak a versenyről.

A rendezők is tartottak a szélsőséges időjárástól, így a pályán, csak minimális változtatásokra került sor, szinte csak irányjelzőkkel avatkoztak be a pályaszakaszokba, a pálya adottságait használták ki a mesterségesen betelepített akadályok helyett.

A szokásoknak megfelelően a párosokkal kezdődött a verseny, az első fordulóban ebben a játéknemben a PAR eredmény volt a legjobb, a pálya könnyebbségét mutatja az is, hogy most mínusz kellett a győzelemhez. Ennek több páros is megfelelt, ezek között volt található egyletünk két párosa is.

A Flink János / Zsuppán Péter párosunk -4 eredménnyel, holtversenyben az első helyen végzett, míg a Frank van Maurik / Karakas Attila párosunk -3 eredménnyel, szintén holtversenyben a harmadik helyen zárt.

Eddig a helyezések sorrendjéről az eredményszámításban elrejtett algoritmus döntött, de mivel shotgun rendszerben történik a játékosok indítása, nem volt korrekt a rendszer. A szervezők úgy döntöttek (a játékosok kérését is meghallgatva), hogy ezentúl a dobogós helyezések sorrendjét, úgynevezett szétrúgásban döntik el (a nemzetközi szabály szerint). Ebben a fordulóban, mivel egyenlőségek alakultak ki, már extra lyukakat teljesítettek a játékosok a győzelem megszerzéséért.

Először az első hely eldöntése volt a terítéken, a két párosnak három lyukat kellett teljesíteni a szétrúgásnál. A kitűzött három lyukon nem sikerült eldönteni az első és második hely sorsát, így következhetett a hosszabbítás hosszabbítása. Szerencsére, de nem szerencsénkre a 4. lyukon már eldőlt, nem a mi javunkra, így maradt a második hely a Flink János / Zsuppán Péter párosunknak.

Ezt követően a harmadik hely is ugyanezen szisztéma alapján került eldöntésre. A Frank van Maurik / Karakas Attila párosunknak elegendő volt a kitűzött három lyuk a harmadik hely megszerzéséhez.

Fontos megjegyezni, hogy a szétrúgás csak a helyezések eldöntésére szolgál, az azonos eredményt elérő párosok/egyéni játékosok ugyanazért a teljesítményért ugyanazt a pontot kapják.

A páros kör után következett az egyéni versenyzők köre, ahol mindenképp jobb eredményekre számítottunk – mármint rúgásszám alapján – mint a páros versenyen, hiszen a játékosok már pályaismerettel vágtak neki a 18 lyuknak. Ezt a pályaismeretet használni is tudták, mivel az időjárás nem változott, így a pályaviszonyok ugyanazok voltak, mint a páros körben, talán annyi különbség mégis adódott, hogy a pálya szárazabb lett, ez által fel is gyorsult kicsit.

Igazán szoros verseny kerekedett, bár jóval kevesebb holtversennyel, mint a párosok esetében, így a dobogós helyezések eldöntéséhez nem volt szükség rájátszásra. Persze szokás szerint mindig egy rúgáson múlik a jobb eredmény... Az egy rúgáskülönbség sok helyezést eldöntött, kivéve az első-második helyet, ahol ez alkalommal két rúgáskülönbség alakult ki.

A hölgyeknél Molnár Anita teljesítményében bízhattunk, aki meg is kaparintotta a harmadik helyet két rutinosabb versenyző mögött. Anitának ez volt a második versenye és az első érme - még sok ilyet kívánunk neki!

Az abszolút sorrendbe ez alkalommal a hölgyek nem tudtak beleszólni, érvényesült a férfiuralom.

A dobogóra két játékosunk is odaért, az első helyet -9 eredménnyel Karakas Attila, míg a harmadik helyet -6 eredménnyel Csőre Csaba szerezte meg.

Következzenek a végeredmények (TOP 10):

MAGYAR FOOTBALLGOLF BAJNOKSÁG 2020

2. forduló / ABSZOLÚT
1. Karakas Attila (63) UTE
3. Csőre Csaba (66) UTE
5. Frank van Maurik (68) UTE
6. Emmer Tamás (69) UTE – hármas holtverseny
6. Zsuppán Péter (69) UTE – hármas holtverseny
6. Ranga László (69) UTE – hármas holtverseny
9. Füzesi Zsolt (70) UTE

MAGYAR FOOTBALLGOLF BAJNOKSÁG 2020
2. forduló / PÁROS
2. Zsuppán Péter/Flink János (68) UTE
3. Frank van Maurik/Karakas Attila (69) UTE
5. Csőre Csaba/Ranga László (72) UTE
7. Emmer Tamás/Zsámboki Sándor (73) UTE/EK
7. Füzesi Bence/Füzesi Zsolt (73) UTE
10. Kocsis Sándor/Karakas Márk (82) UTE

MAGYAR FOOTBALLGOLF BAJNOKSÁG 2020
2. forduló / NŐI
3. Molnár Anita (103) UTE

Nyilatkozat:

Karakas Attila UTE (abszolút kategória 1. hely): Nagyon örülök az eredményemnek, az utóbbi időszakban elkerültek a jobb eredmények. Külön öröm, hogy nem a többiek rontásának, hanem a saját jó teljesítményemnek köszönhetem az első helyet. A páros versenyben az utolsó lyukakon elég nagy hibákat vétettünk Frankkal, ami miatt nem volt nagy esélyünk az első helyre (egy rúgással lemaradtunk). Ezért az egyéni kör kezdése előtt elhatároztam, hogy már az első rúgástól kezdve maximálisan fogok koncentrálni. Ennek megfelelően az első rúgás igazán kitűnőre sikeredett, a második viszont a vízben landolt, ami elbizonytalanított, így a befejezés sem sikerült - az első lyukon plusz 2. Ennyit a jó kezdésről... Szerencsémre a második lyukon, jött egy mínusz 2 eredmény, mely kijavította (lenullázta) az első lyuk hibáját. Ekkor új versenyt kezdtem, melynek az első hely megszerzése lett a vége. Igazán rám fért már ez a siker. Remélem folyt. köv.

 

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41