Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

MAGYAR FOOTBALLGOLF BAJNOKSÁG 2020

MAGYAR FOOTBALLGOLF BAJNOKSÁG 2020
2020.08.16. 3. forduló / Lakitelek - Hungarikum Liget

A harmadik fordulóval folytatódott az országos footballgolf bajnokság, így pillanatok alatt félidejéhez érkezett a Magyar országos versenysorozat.

A meteorológia ígért tücsköt bogarat a verseny hétvégére, de a footballgolf verseny egész ideje alatt, kifogástalan időben játszhattak a játékosok. Már-már törvényszerű: footballgolf forduló = elképesztően jó idő!

Sajnos női éljátékosaink hiányoztak a versenyről, mindazonáltal nem maradtunk hölgyversenyző nélkül, Molnár Anita személyében volt versenyzőnk a női mezőnyben, és ha már elindult, nem adta éremnél alább. Mégpedig ezüstszínű éremre váltotta tehetségét.

A harmadik fordulóban a pályán, csak minimális változtatásokra került sor, szinte csak irányjelzőkkel avatkoztak be a pályaszakaszokba, bár kicsit intenzívebben, mint a második forduló alkalmával. A pálya adottságait használták ki a mesterségesen betelepített akadályok helyett, viszont az megjegyezhető, hogy szűkülnek a pályák a nemzetközi trendeknek megfelelően. Reményeink szerint hamarosan már igazán nehéz pályán is próbára tehetik a játékosok tudásukat.

A szokásoknak és a versenykiírásnak megfelelően a párosokkal kezdődött a verseny. Egyletünk jónéhány párosa végzett az első tízben, viszont az aranyérem ezúttal más páros nyakába került, a győztes páros szinte leoktatta a mezőnyt. Kicsit (nem is kicsit) talán jobban kellene koncentrálnunk a páros játékra is. Az elmondható, hogy sok páros a pálya megismerésére használja a páros versenyt. Lehet, hogy meg kellene fordítani a lebonyolítási sorrendet?

Legeredményesebb párosunk ebben az erre a fordulóra összeállt Kocsis Sándor / Imber van Dijk duó volt (-3). Egyletünk holland légiósa az egyik „meg nem értett” zsenink párjaként a dobogó második fokára kapaszkodott fel kitűnő teljesítményüknek köszönhetően. És itt álljunk meg egy pillanatra... Számtalanszor lejátszódott már fejünkben a film, hogy Sándor barátunk, egyletünk sportolója egyszer úgy megy végig egy pályán, hogy végig koncentrált lesz és mellőzi a történelemkönyvekbe bevonuló extra rúgásait, amelyek egyébként néha elképesztően szépek, ám többnyire (és itt a hangsúly) nem váltják be a hozzá fűzött reményeket. Most végig koncentrált volt és fantasztikusan összedolgozott párjával, melynek a szépen csillogó ezüst lett a jutalma. Ehhez a kitűnő eredményhez természetesen szükség volt mindkettőjük alázatos és koncentrált játékára.

Harmadik helyezést ért el szintén alkalmi párosunk Hámori Ferenc / Nagy István, akiknek a pálya teljesítése után még extra feladatuk is akadt, hiszen az elért eredmény (-1) holtversenyt eredményezett a harmadik helyen, így szétrúgásban kellett megvédeniük a dobogót. Ezt sikerrel teljesítették, így a bronzérem az Ő nyakukba került.

Fontos megjegyezni, hogy a szétrúgás csak a helyezések eldöntésére szolgál, az azonos eredményt elérő párosok/egyéni játékosok ugyanazért a teljesítményért ugyanazt a pontot kapják.

A páros kör után a szokásoknak megfelelően következett az egyéni versenyzők párviadala – harc a mínuszokért. Itt mindenképp jobb eredményekre számítottunk – mármint rúgásszám alapján – mint a páros versenyen, hiszen a játékosok már pályaismerettel vágtak neki a 18 lyuknak. Ezt a pályaismeretet használni is tudták, mivel az időjárás nem változott, így a pályaviszonyok ugyanazok voltak, mint a páros körben. Talán annyi különbség mégis adódott, hogy a pálya szárazabb lett, ez által fel is gyorsult kicsit. És ez sajnos most nem vált a pálya előnyére, mivel a fű kicsit magasabb volt és nagyon száraz, így a finom befejezéseknél kicsit beavatkozott a tökéletes útvonalakba. De természetesen - mivel a magyar élmezőnyről beszélünk - a játékosok hamar alkalmazkodtak a pálya adottságaihoz. Ez meglátszott az eredményeken, hiszen azért a nagy melegben is jócskán hullottak a mínuszok.

Az egyéni versenyben, rengeteg azonos eredmény született, ami mutatja, mennyire közel vannak egymáshoz a játékosok tudásban, koncentrációban. A győztes páros versenyzője szerezte meg az egyéni aranyat, viszont a dobogó második, harmadik fokára itt is odaértek egyletünk versenyzői, egymást taszigálva le a dobogóról.

Eredményük alapján a második helyen végzett egyletünk két versenyzője, Csőre Csaba és Ranga László, akik az előző körben párospartnerek voltak. Mivel a dobogós helyeket el kell dönteni, nem maradt más hátra, mint a már párosoknál említett szétrúgás. Ebben a „fegyvernemben” döntötték el az érmek színét egymás között egyletünk versenyzői, mégpedig maratoni küzdelemben. Csak úgy falták a lyukakat a játékosok, de a csata csak nem látszott eldőlni, míg végre az x-edik lyuk apró különbséget eredményezett Csőre Csaba javára, aki barátját froclizva vette tudomásul, hogy az Ő érme ezen a napon fényesebb vetélytársánál.

Következzenek a végeredmények (TOP 10):

MAGYAR FOOTBALLGOLF BAJNOKSÁG 2020
2. forduló / ABSZOLÚT
2. Csőre Csaba (67) UTE / szétrúgás után
3. Ranga László (67) UTE / szétrúgás után
5. Füzesi Zsolt (69) UTE / holtverseny
5. Karakas Attila (69) UTE / holtverseny
7. Hámori Ferenc (70) UTE / holtverseny
7. Imber van Dijk (70) UTE / holtverseny
9. Füzesi Bence (72) UTE / holtverseny
9. Zsuppán Péter (72) UTE / holtverseny


MAGYAR FOOTBALLGOLF BAJNOKSÁG 2020
2. forduló / PÁROS
2. Kocsis Sándor/Imber van Dijk (69) UTE
3. Hámori Ferenc/Nagy István (71) UTE
4. Csőre Csaba/Ranga László (71) UTE
5. Füzesi Bence/Füzesi Zsolt (72) UTE / holtverseny
5. Frank van Maurik/Karakas Attila (72) UTE / holtverseny
8. Flink János/Zsuppán Péter (76) UTE

MAGYAR FOOTBALLGOLF BAJNOKSÁG 2020
2. forduló / NŐI
2. Molnár Anita (96) UTE

Csőre Csaba

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

2019.évi Karate Magyar Bajnokság című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41