Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

MAGYAR FOOTBALLGOLF KUPA 2024

Újfent UTE hármas végzett a női dobogón, abszolút kategóriában Karakas Attila második!

MAGYAR FOOTBALLGOLF KUPA 2024

LAKITELEK FOOTBALLGOLF PÁLYA

2024.03.10.

Az év első versenyéhez képest kicsit megváltozott „VB” pályán folytatódott a footballgolf szezon, apróbb meglepetések fogadták a mezőnyt.  

Női kategória:

Amint a címsorban szerepel „újfent UTE hármas végzett a női dobogón”, viszont a szereposztás némileg megváltozott. Az első helyezett viszont nem, hiszen Kuchta Dóra ott folytatta, ahol abbahagyta: a dobogó tetején. A második helyet ezúttal Kardos Dóra szerezte meg, aki az előző versenyen nem tudott részt venni, de eredménye mutatja, hogy nem felejtett el játszani a kihagyás ellenére sem. A bronzérmet ezúttal Szabó Ronetta nyakába akasztották, aki versenyről-versenyre bizonyítja, hogy a jövőben számolni kell vele, amikor az érmeket osztják.

Kicsit boncolgatjuk játékosaink eredményét... 

Az első helyezett Kuchta Dóra az első körben plusz ötös eredménnyel holtversenyben Kardos Dórával az élen zárt, Szabó Ronetta ekkor már (két rúgással lemaradva) fellopódzott a dobogó harmadik fokára. 

Izgatottan vártuk a második kört, ami döntött a végső sorrendről. A második körben robbant a bomba, Kuchta Dóra mínusz négyes eredménnyel nemcsak a nők között volt a legjobb, hanem az egész kör legjobbja lett és ami a legmegdöbbentőbb, hogy az abszolút kategóriát is megnyerte a második körben. Női összetettben pedig igencsak nagy fölénnyel nyerte a kategóriát. A második körben Kardos Dóra az első körben elért eredményét szinte majdnem lekopírozta, ám ez az eredmény a második körben csak a harmadik helyre volt elegendő. Szerencséjére, végül is előnye kitartott, így az összetett második helyet sikerült megszereznie. Szabó Ronetta a második körben Kardos Dórával megegyező eredményt ért el, így az első körben kialakult különbség megmaradt Kardos Dórival szemben, ez pedig a harmadik helyet jelentette számára.

További TOP 6-os helyezettjeink Hámori Renáta és Gábor Barbara voltak, akik holtversenyben az ötödik helyen végeztek.

Abszolút kategória:

Itt több játékosunk is a TOP10-ben végzett, de a TOP 6-ba két játékosunk tudta beverekedni magát, Karakas Attila és holland idegenlégiósunk Frank van Maurik.

Az első körben Frank van Maurik végzett az első helyen mínusz négyes eredményével, Karakas Attila (-1) a negyedik, míg Frech Attila (PAR) holtversenyben az ötödik helyen zárt. 

Következett a második kör, amit az abszolút kategóriában Kuchta Dóra nyert (-4), megelőzve egyletünk versenyzőjét a második helyezett Ranga Lászlót (-3) és az ötödik helyezett Karakas Attilát (-1). Frech Attila (+2) a nyolcadik, míg az első kört nyerő Frank van Maurik (+4) a tizenkettedik helyen zárt.

A két kör összesített eredménye alapján Karakas Attila holtversenyben a második helyen zárt, viszont mivel a dobogón nem lehet holtverseny, rájátszásban kellett megvédenie a második helyét. Ezt sikerrel abszolválta, így egy második hellyel lettünk gazdagabbak ezen a versenyen abszolút kategóriában. Bár Frank van Maurik nagyon visszaesett a második körre, az elért eredménye elegendő volt a negyedik helyre. Ezen kívül sajnos TOP 6-os eredményünk nem született.

Kuchta Dóra (női kategória első helyezett) nyilatkozata: Az első körben nagyon vidám hangulat vette körül flight-unkat, ám a score-omon ez nem mutatkozott meg. Nem tudtam megfelelően alkalmazkodni az egyes pályákon észlelt változásokhoz és a ferde lyukak is kihívást jelentettek számomra. A narancs pályán nem volt viszonyítási alapom, hiszen eddig csak csapnivaló eredményeim voltak. Ezáltal az volt a célom, hogy elképzeléseim szerint teljesítsem a második 18 szakaszt. Ezt sikerült véghez vinnem, ami nemcsak a női kategória, hanem a második kör abszolút kategóriájában is győzelmet ért számomra. Mindent egybevetve nem vagyok teljesen elégedett, viszont ez a verseny is érdemben hozzájárult a világbajnokságra való felkészülésemhez.

Hajrá Lilák!

 

 

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

baki I. Európai Játékok - csapatgyűlés című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41