Dátum: 2020 november 27. (péntek) | Virgil

hírek

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG FOOTBALLGOLF KUPA ’20

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG FOOTBALLGOLF KUPA ’20
2020.10.18. 5. forduló / Lakitelek – Hungarikum Liget

Az utolsó 6. forduló előtt a szövetség megrendezte a Magyar Köztársaság Footballgolf Kupa ’20 eseményt, melyre egyesületünk is jónéhány játékost delegált. A tét nagy volt, hiszen ez volt az első olyan verseny, ahol az abszolút és a női kategória győztese kvalifikálhatta magát a jövő évi footballgolf világbajnokságra (Cseh Köztársaság), ráadásul teljes ellátással, ami még motiváltabbá tette az amúgy is motiváltnak tűnő footballgolf társadalmat.

A szokásoknak megfelelően - ráhangolódásként - ezúttal is a párosok versenyével indult a nap. Ez remek alkalmat ad a játékosoknak a pálya megismerésére, mely ismereteket az egyéni versenyben tudják kamatoztatni. Ez alkalommal is új akadályok kerültek a pályára, több zárt akadály is megjelent.

A párosok versenyében az UTE játékosai a következőképp teljesítettek:
Női játékosunk Molnár Anita ezúttal a Royal egyik férfi játékosával - a világbajnokságot is megjárt - Ujszászi Balázzsal próbált szerencsét. A próba/szerencse plusz húsz rúgásszámú eredményre és a 12. helyre volt elegendő.

A vegyespáros után a ranglistán felfelé haladva egy apa/fia párosba botlunk, mégpedig a Füzesi Zsolt/Füzesi Bence párosba, akik plusz 15-ös eredményt produkálva a tabella 9. helyén zártak.

8. helyen zárt az Emmer Tamás/Nagy István párosunk a par feletti 13-as teljesítményével. Ez egy kissé (nagyon) elmaradt a várakozásunktól, lévén két igazán kitűnő játékosunkról van szó. Nem beszéltünk még velük róla, de valószínű nem a tudás hiányzott a jobb teljesítményhez, hanem inkább a kommunikáció lehetett nem megfelelő szintű, pedig az az egyik, ha nem a legfontosabb elem a páros játéknál.

Szinte már állandó éremszerző a Csőre Csaba/Ranga László párosunk, legutóbb az 5. fordulóban „megégette” magát, ezért azt gondoltuk, ezen a versenyen egy hatalmas csorbaköszörülésnek leszünk szemtanúi. A plusz 6-os eredmény, 5. hely, nem erre enged következtetni. Úgy tűnhet, hogy ebbe a szekérbe befogott lovak nem egyirányba húznak. Reményeinket fejezzük ki, hogy a bajnokság utolsó fordulójában elégedetten és teljes összhangban játsszanak.

Nagyon kellemes meglepetésre - a nap harmadik legjobb eredményét elérve - a negyedik helyen zárt (holtversenyes eredmény született az első helyen) a Hámori Renáta/Hámori Ferenc kettős, akik par fölött négy rúgással teljesítették a 18 lyukas szakaszt. Szemmel látható, hogy - úgy ahogy a magánéletben -, a pályán is jól megértik egymást.

A párosok versenyében, egyetlenként mínusz eredménnyel zárva, az aranyérmet - az erre az alkalomra összeállt párosunk - Flink János/Karakas Attila szerezte meg. Erre a versenyre mindketten az állandó párospartnerük nélkül érkeztek, így kézenfekvőnek tűnt egy közös indulás. A történtek azt mutatják, jó ötletnek és eredményesnek bizonyult az együttműködés.

Az egyéni versenyt kezdjük a hölgyekkel. A női mezőnyben ezúttal két játékosunk állt az elrúgók közé.
Molnár Anita plusz 24-es eredményével a negyedik helyet kaparintotta meg ezen a napon. Igazán fontos megemlíteni, hogy bár jóval a par eredmény fölött teljesítette a 18 szakaszt, nagyon biztató, hogy négy lyukat is par eredménnyel zárt.

A női csúcseredmény ezen a napon - szinte már a szokásoknak megfelelően - Hámori Renáta nevéhez fűződik, aki plusz kettes eredménnyel zárt, és értelemszerűen nyerte is a verseny női ágát. Ez az eredmény (kapaszkodjunk meg) az abszolút kategória 6. helyére is elegendő volt! Teljesen egyértelműnek tűnik, hogy a jövőbeni (talán már jövőre) világbajnok rugdossa a bőrt a magyar bajnokság mezőnyében. Szinte bizonyosak lehetünk benne, hogy a már elért VB ezüst fényesebb lesz, hiszen elképesztően magas szinten teljesít! És Reni biztosan ott lesz a VB-n, hiszen ezen a napon kiharcolta a részvételt és a hozzá tartozó jutalmat (a díjmentességet) is.

És akkor jöjjenek az urak.
Plusz 21! -es eredménnyel zárt a 21. helyen Csőre Csaba. Ilyenre sem volt még példa, hogy az Ő nevét az összefoglaló elején kell említeni! Reméljük, hogy soha többé nem lesz ilyen, erre nem is vesztegetnék több szót.

Lényegesen jobb eredménnyel (plusz 16), viszont csak egy helyezéssel (20.) zárt jobb pozícióban, Füzesi Bence. Ő még a „pályája” elején jár, nagy potenciál van benne, kicsit sűrűbben kellene edzenie és látványosan javulhatna.

19. helyezést ért el, plusz 10-es eredménnyel Hámori Ferenc. Ilyenre még nem volt példa, hogy két helyezés között 11 rúgáskülönbség alakuljon ki.

Par feletti 5 rúgásszámmal zárt a 11. pozícióban két játékosunk is, Nagy István és Karakas Attila. Nagy István négy birdie-t és két Eagle-t rúgva (-8) érte el ezt az eredményt, ami arra enged következtetni, hogy nagyon jó játékos, csak nem volt eléggé kiegyensúlyozott ezen a napon a játéka. Karakas Attilának nem ez a szintje, erre az eredményére nincs magyarázat, főleg nem a párosarany után.

Az eredménysorban következő UTE játékos Emmer Tamás, plusz 3 rúgással a 8. helyet kaparintotta meg, úgy, hogy a 18 lyukból csak 5-öt teljesített par eredménnyel. Neki is fontos lenne minimalizálni a bogey lyukakat, mert az látható az eredménysorból, hogy mindkét madár, a birdie és Eagle is jó barátja.

A közvetlen élmezőny mögött a hatodik helyen zárt - plusz kettes rúgásszámmal - Ranga László, 6 birdie-t rúgva, csak azok a fránya bogey-k ne lennének... Hat birdie-vel ezen a napon versenyt lehetett nyerni, de ahhoz nem szabadott volna hibázni. Így, bár az élmezőny közelében végzett Laci, sajnos a pluszok elvitték a győzelmi és a dobogós reményeket.

Füzesi Zsolt ezen a napon nagyon kiegyensúlyozott volt, négy birdie mellett, csak két lyukon követett el egy kisebb és egy nagyobb hibát. Így sikerült mínuszban zárnia, ami a negyedik helyet jelentette számára. Zsolt egyre jobban játszik, az alapképességei az elejétől rendben voltak, most viszont már a speciális (sportágspecifikus) képességeit is csillogtatja, hamarosan a dobogó és a győzelem lesz az alapvetés. Kicsit több edzéssel gyorsabb lenne a folyamat, de ne türelmetlenkedjünk...

7 birdie, egy Eagle, e számok mögött extra teljesítménynek kell lennie és az is volt mögötte. Flink János ezen a napon mindent megnyert, de szó szerint mindent. Páros és egyéni kupagyőztes! Ráadásul úgy egyéni kupagyőztes, hogy még egy szétrúgást is meg kellett nyernie az egyéni versenyben, mivel nem egyedül érte el a mínusz 6-os(!) eredményt. Jani ezzel a teljesítménnyel az ingyenes VB részvételt is besöpörte. Reméljük ezzel a teljesítményével végérvényesen megérkezett a Footballgolf világba és ezzel a magyar footballgolf válogatottba. Az ilyen teljesítményt nyújtani tudó játékosok nagy segítségére lehetnek a nemzeti csapatnak a minél jobb VB helyezések elérésében.


Következzenek a végeredmények (TOP 10):

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG FOOTBALLGOLF KUPA ’20
ABSZOLÚT
1. Flink János (66) UTE
4. Füzesi Zsolt (71) UTE
6. Hámori Renáta (74) UTE
6. Ranga László (74) UTE
8. Emmer Tamás (75) UTE

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG FOOTBALLGOLF KUPA ’20
NŐI
1. Hámori Renáta (74) UTE
5. Molnár Anita (96) UTE

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG FOOTBALLGOLF KUPA ’20
PÁROS
1. Flink János/Karakas Attila (71) UTE
4. Hámori Renáta/Hámori Ferenc (76) UTE
5. Csőre Csaba/Ranga László (78) UTE
8. Emmer Tamás/Nagy István (85) UTE
9. Füzesi Zsolt/Füzesi Bence (87) UTE

Nyilatkozatok:

Hámori Renáta UTE (női kategória 1. hely)
Ismét gyönyörű volt a pálya, az időjárás már kevésbé, de ez most nem vett vissza a kedvemből, valahogy már reggel éreztem, hogy ez egy sikeres nap lesz számomra. A páros versenyen a 4. helyet szereztük meg a férjemmel +4-es eredménnyel, ami már elég biztató volt, igaz, ő vállalta a nehezebb rúgásokat pedig még a lába is fájt. Követtem el sajnos egy-két olyan hibát, amit, ha nem vétek, simán a dobogóra állhatunk volna. Ez utólag elég bosszantó volt, de még itt is azt éreztem, hogy jól megy a játék.
Az egyénire a par körüli eredményt tűztem ki célul, féltem mert elég régóta még a közelében sem sikerült teljesítenem. De tudtam, hogy képes vagyok rá, ha eléggé koncentrálok. Most kicsit biztonságosabban játszottam, ebből az következett, hogy ugyan lettek rövidebb rúgásaim, de két esetet leszámítva mindig sikerült a pályán maradnom, így nem sújtott a sok büntetőpont. A 6-os pályát nagyon elrontottam, de abból is kihoztam a végére legjobbat, mert sikerült elég messziről befejeznem, így ‘csak +2 lett. Ami szintén örömteli, hogy több mínuszt is elértem, a 17-es pályán egyből kettőt is, igaz ehhez kellett, hogy a befejezőm vagy 30 méterről gurult egyenesen a lyukba. Voltak azért hajmeresztő dolgaim is, de ezúttal szerencsésen jöttem ki belőlük. Egyik pályán például a férjem az egyik akadály keresztlécét úgy telibe rúgta, hogy szétesett és a labdája is nagyon rossz helyen landolt a visszacsapódás következtében. Na én közvetlen utána majdnem be tudtam mutatni ugyanezt, de végül a keresztléc alját súrolva tökéletes helyre érkezett a labdám.
Összeségében nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, és azt gondolom, még ezen is tudok javítani még több koncentrálással és gyakorlással. A győzelemmel együtt járt a VB kvalifikáció teljes finanszírozással, ezt ezúton is nagyon köszönöm, azon leszek, hogy addigra minél jobb formában képviselhessem Magyarországot.

Karakas Attila UTE (páros kategória 1. hely)
Alkalmi párosunk ténykedése nem indult túl jól, rögtön az első rúgásom a növényszigeten (érvénytelen terület) landolt, ez által az egyes szakaszt pluszban zártuk, a kettesen Jani hibázott, azt a szakaszt plusz kettőben zártuk, így két szakasz után nem álltunk túl jól, de legalább egálban voltunk a hibákat illetően.
Szerencsére összekaptuk magunkat és a későbbiekben már csak egy hibát vétettünk a szinte tökéletes játék mellett. Igazán jól kiegészítettük egymást, tekintettel voltunk egymásra és igyekeztünk kihasználni mindkettőnk előnyös tulajdonságait a játékot illetően. Ez szinte tökéletesre sikerült, hisz egyedüli párosként a kezdeti nehézségek ellenére mínuszban zártuk a versenyt. Azt gondolom remek próbálkozás volt, én sokat tanultam belőle...

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

Challenge day 2019 című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41