Dátum: 2022 augusztus 19. (péntek) | Huba

hírek

MEGKEZDŐDÖTT A HAZAI FOOTGOLF BAJNOKSÁG

Footgolf Országos Bajnokság_1. forduló

2022.03.27. Magyar Golf Club_Kisoroszi_Albert pálya

Lassan minden sorozat megkezdődik a hazai és nemzetközi footgolf idényben, így a magyar bajnokság nyitófordulója sem várhatott tovább.

Igazán kitűnő időben, reményekkel telve érkeztek a versenyzők az első honi bajnoki fordulóra. A Kisoroszi Albert pályán megrendezett fordulóban egyletünk játékosai is nagy létszámban képviseltették magukat.

Női kategória: 

A rajt a hölgyeknél kiemelkedő eredményeket hozott. Három hölgyversenyző képviselte egyletünket, a friss debütáns - első alkalommal vett részt egyletünk képviseletében footgolf versenyen - Dreilinger Andrea ellentmondást nem tűrően, ilyen szinten elképesztően nagy különbséggel utasította maga mögé a mezőnyt. 

Két junior korú versenyzőnk is fantasztikusan teljesített, hiszen Nagy Vivien a második, míg Kuchta Dóra (szintén első footgolf versenyén) a negyedik helyen zárt egy rúgással lemaradva a dobogóról! Soha rosszabb kezdést!

Abszolút kategória:

Ebben a kategóriában Nagy Balázs teljesített kiemelkedően (nagyon vártuk már ezt az eredményt tőle), hiszen egy rúgással lemaradva a dobogóról a nap harmadik legjobb eredményével (holtversenyek miatt) az ötödik helyen zárt. Gondolom utána nehéz éjszakája lehetett, mert biztos több helyen is megvolt az az egy rúgás, ami a dobogóhoz, vagy az a két rúgás, ami a győzelemhez kellett volna. 

A TOP10-be Füzesi Zsolt (10.) került még be egyletünkből, míg további két játékosunk végzett a TOP20-ban. Egyforma eredménnyel, egyforma helyezéssel a 18. helyen zárt holland légiósunk Frank van Maurik és volt válogatott UTE labdarúgónk Juhár Tamás.

Men kategória:

Az abszolútból következtethetően itt is kiemelkedő eredményt elérve a dobogó harmadik fokán végzett Nagy Balázs (itt meglett a dobogó), míg a TOP10-ben a nyolcadik helyen zárt Frank van Maurik. Ebben a kategóriában Flink János volt még képes egy TOP20-as eredményre.

Szenior kategória:

Szokásunktól eltérően ezúttal nem brillíroztunk. Bár Füzesi Zsolt - szintén volt UTE labdarúgó - a 13-as szakaszhoz úgy érkezett, hogy mindent megnyer (nem csak a szeniort), mégsem lett diadalmenet, mivel a következő négy szakaszon hibát-hibára halmozva szinte lenullázta addigi eredményét. Azért így is maradt a mínuszokból, amely viszont csak - egy rúgással lemaradva a dobogóról - a negyedik helyre volt elegendő. 

Szerény szenior eredményünket tükrözi, hogy Juhár Tamás fért még be kilencedikként a TOP10-be, ezen kívül további három játékosunk volt TOP20-as. Flink János és Bíró László a 12., Csőre Csaba a 16. helyen zárt.  

Dreilinger Andrea női győztes nyilatkozata: 

Új év, új bajnokság, új csapat, az elvárás magammal szemben pedig ugyanaz, mégpedig kiegyensúlyozott, alázatos és maximalista hozzáállás a sporthoz. Nagyon vártam már, hogy elkezdödjön az idei bajnokság. Jó érzés volt újra együtt lenni a versenytársaimmal, és immár a hatodik szezonomat megkezdeni szeretet sportágamban. Az első fordulóban, mely Kisorosziban került megrendezésre, sikerült a dobogó legfelső fokára felállni a női kategóriában. Az idei évben is, csak úgy, mint tavaly, minden bajnoki fordulón szeretném kihozni magamból a maximumot. Versenyről versenyre felépíteni a játékomat, és stabil játékot játszani egész évben. Készülök a következő fordulóra, mely április 10-én kerül megrendezésre Zsirán a Sonnengolf Club-ban. Gratulálok minden helyezettnek és díjazottnak!

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

2019.1.13 UTE - Csíkszereda című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41