Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

MORGHAN SKALICA FOOTGOLF OPEN 2022

Két UTE hölgy csatájából Lucia Čermáková került ki győztesen a szlovákiai Morghan Cup FIFG 250-es versenyén, így a hölgyek mezőnyében aranyéremmel zártunk és természetesen egy ezüsttel is Kuchta Dóra révén! Szenior kategóriában hihetetlen izgalmak után Karakas Attila ezüsttel zárta a hétvégét!

MORGHAN SKALICA FOOTGOLF OPEN 2022

FIFG 250

GOLF RESORT SKALICA 2022.10.15-16. 

Az év utolsó kiemelt - FIFG250 – pontozású versenyén egy arany és két ezüstérem volt a termés. Lehetett volna szebb is a hétvége, de az óriási szélben nem csak a tudáson múltak az eredmények.

A verseny sajátossága volt, hogy nem volt abszolút verseny, külön versenyeztették a kategóriákat. Ez még egy kis bonyodalmat okozhat a FIFG pontelosztáskor, mivel az abszolút kategóriában a hölgyek és a juniorok kivételével mindenki részt vesz. Itt viszont a versenyzőket az 55+ kategóriában a hölgyek elrúgóiról indították. Volt is emiatt egy kis intermezzo a verseny kezdetekor, mivel két játékosunk is a kora miatt az 55+ mezőnybe került beosztásra. Végül a helyi szervezőkkel egyeztetve, mindkét játékosunk a szenior kategóriában indulhatott, ez által a normál elrúgókat használhatták és a szenior kategóriában érhették el eredményeiket. Ez, mint később kiderült, ezúttal jó ötletnek tűnt.

A men kategóriában Nagy István játékosunk képviselte egyletünket. Istvánnak, bár derekasan küzdött, nem úgy sikerült a score, ahogy elképzelte, eredménye az 57. helyezést jelentette számára.

A női versenyről főcímünkben már lelőttük a poént, azért mégsem illene ennyivel elintéznünk. A verseny Lucia Čermáková és Kuchta Dóra párviadalát hozta, bár az első nap után úgy tűnt eldőltek a lényegi dolgok. Az első napon Lusy feltartóztathatatlanul vette az akadályokat, plusz 5-ös eredménye nyolccal volt jobb, mint az őt követő Dórié, aki plusz 13-ban zárt. A második napon a döntő flightban szerepelt mindkét játékosunk, akik hatalmas csatát vívtak egymással. Ezen a napon Lusynak nem ízlett a pálya (igaz ez egy másik pálya volt), így Dóri kitűnő teljesítményével egyre közelebb és közelebb lopódzott. Lusy nyolc rúgás előnyéből négy megmaradt. Nem lehet elégedetlen Dóri sem az eredményével, hisz egy számára ismeretlen pályán is fantasztikusan vette fel a versenyt a világ egyik legjobb játékosával Lusyval. Mi pedig örvendezhetünk, hogy két ilyen kiválóság erősíti csapatunkat.

Beszámolónkban eljutottunk a szenior kategóriához, amely kategóriában több játékosunk is megmérettette magát. Kuchta Attila a 25., Csőre Csaba a 19., Kocsis Sándor a 13., míg Flink János a 10. helyen zárt. Két játékosunk viszont az utolsó pillanatig (majdnem azon is túl) versenyben volt a dobogós helyezésekért. A hazaiak első helye nem volt veszélyben, mivel a szlovák versenyző első napon kiépített eredménye kitartott a második napon is. Karakas Attila az első nap után a második helyen, míg Zsuppán Péter a nyolcadik helyen állt. A második napon Zsuppán Péter kiváló eredménnyel zárt, míg Karakas Attila a döntő flightban indulva, sok apró hibát vétett. Ha a tizennyolcason megfelelően végezte volna el a befejező rúgást, akkor meglett volna a második hely. Sajnálatos módon azonban a put kimaradt, így még további izgalmak vártak rá. Mint ahogy Zsuppán Péterre is, mivel kitűnő eredményével szintén a második helyen zárt. Tovább bonyolódott a helyzet, mivel még három játékos zárt megegyező eredménnyel, így következhetett az ötös rájátszás. A rájátszás egy lyukon történt, ahol az öt játékosból ketten négy, hárman pedig három rúgásból zárták a szakaszt. Sajnálatos módon a négy rúgással végzők között volt Zsuppán Péter – Zsupi is. Szerencsére dobogós álmainkat továbbra is éltette, hogy Karakas Attila – Atek, viszont a három között volt. Zsupi az ötödik-hatodik, míg Atek a második-negyedik helyért játszott tovább. Ezúttal már nem rájátszás következett, hanem büntetőrúgások. Zsupi nem tudta megnyerni a büntetőrúgásokat, így a hatodik helyen zárt. Atek izgalmas büntetőpárbajban (5 rúgást végeznek a játékosok) négy sikeres büntetőt végrehajtva, két szlovák vetélytársát maga mögé utasítva behúzta a második helyet.

Lucia Čermáková (női győztes nyilatkozata): Morghan kupa 2022 Skalica. 

A szlovák szezon utolsó tornája, amit nagyon vártam. Az edzés remekül sikerült, önbizalmamat növelték a sikeres közelítőim és a befejezőim. A játék első napján kellemes flightban játszottam, tele támogatással és jó energiával. Talán ezért is játszottam és teljesítettem jól még abban a hihetetlenül erős szélben is. Az első nap után +5-ös eredménnyel zártam és kerültem kategóriám élére. Nagyon magabiztosak voltak a rúgásaim és jól számoltam ki a különböző íveket, amelyek nehezítették a szakaszokat. Ezen a napon elképesztően játszottam és a remek szervezésnek köszönhetően a meccs után is jól éreztük magunkat. A második napot nagy előnnyel kezdtem. A női döntőben szinte ugyanolyan szélviszonyok mellett játszottunk, mint előző nap. Rögtön az első lyuknál nem voltam magabiztos a rúgásaimban, és amikor láttam, hogy csapattársam kiválóan put-olt, ideges lettem, és a következő lyukat is elrontottam. Ez folytatódott több lyukon is. A 4. lyuk után kicsit magamhoz tértem és újra elkezdtem játszani. Ebben az időben ismét nagyon nehéz volt a játék, hiszen a szél nagy hatással volt a befejezésekre. A labdák nem akartak megállni a dombokon, keresnünk kellett a magasabb fűsávokat, hogy biztonsággal megállíthassuk a labdáinkat. Nem voltam annyira magabiztos a put-jaimban, mint előző nap. A lányok elképesztően játszottak, én pedig igyekeztem közel kerülni hozzájuk. Nem sikerült túl jól, de mindent megtettem. Végül sikerült megnyernem ezt a tornát annak ellenére, hogy csökkent az előny. Nagyon kellemetlen volt, hogy erőset kellett rúgni, és a szél nagyon befolyásolta a labdamenetet. Gratulálok a lányoknak, akik kis híján a sarkamra léptek.

Hajrá Lilák!

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41