Dátum: 2022 augusztus 19. (péntek) | Huba

hírek

Magyar Footballgolf Bajnokság 4. forduló

Magyar Footballgolf Bajnokság 4. forduló - 2019.07.28. Monor

A Cornwall-i világbajnokság után a 4. fordulóval folytatódott a hazai footballgolf bajnokság, mellyel a  bajnokság kétharmadán vagyunk túl. 

Sajnálatos, hogy a VB-n remeklő Hámori Renáta anyai elfoglaltsága miatt nem tudott résztvenni a versenyen.

Azért így is méltóképpen képviseltük egyesületünket, hiszen több UTE válogatott játékos is rajthoz állt. Mivel az utolsó harmadába fordult a bajnokság, kiemelkedően fontos, hogy minél több pontot gyűjtsenek a játékosok, mert a végelszámolásnál nagy szükségük lesz rá.

Előljáróban annyi, nagyszerűen zártak játékosaink, a szikrázó napsütéses időben, igazi éremeső hullott egyesületünkre.

A korai kezdés - 08:00-tól volt a pályabejárás - 09:00-kor dördült el a startpisztoly, kicsit nehézzé tette a pályához való alkalmazkodást. 
Így utólag az eredmények ismeretében kijelenthető, hogy kétszer is alkalmazkodni kellett a pályaviszonyokhoz, mivel az első kört követően felszáradt a pálya, így az első körben - a még meglehetősen vizes füvön - szerzett tapasztalatokat nem tudták hasznosítani a játékosok. Az is tetten érhető volt, hogy a szervező csapat a VB-n sok új tapasztalatot szerzett, amit ebben a fordulóban a pályát nehezítő új akadályok mutattak. Ez igen csak megzavarta a “gladiátorokat”.

A kiírásnak megfelelően két egyéni kört teljesítettek a játékosok, majd kis pihenőre vonultak, hogy a harmadik, befejező kört már az aznapi erősorrend alapján kialakított flightokban abszolválják.

Természetesen most sem maradhatott el az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő páros verseny sem, sőt az eddig megszokottaktól eltérően nem egy, hanem két körön dőlt el a helyezések sorsa, így igazán maratonira sikeredett a nap, bár a játékosok mindegyike dícsérettel illette ezt a fajta változtatást.

Végül is az egyéni küzdelmekben és a párosban is szép eredményeket értek el az UTE versenyzői, így az ég mellett a kedvünk is felhőtlen volt.

Egyéni legjobbunk Csőre Csaba lett, aki az előkelő második helyet szerezte meg, és szorított még helyet a dobogón Emmer Tamás részére is. 

Párosban egyesületünk versenyzői szerezték meg a dobogó első és második fokát Karakas Attila/Frank van Maurik (1.) és Csőre Csaba/Ranga László páros (2.).

Még egy örömteli teljesítmény emelte az eddigi sikereinket, Solymosi József Hole in One -t ért el (az első rúgással egyből a lyukba talált).

Összegezve a helyezések, valamint a különböző kategóriákban a 10-be jutott UTE versenyzőink eredményei a következők (a kisebb rúgásszám jelenti a sikeresebb teljesítményt):

Páros abszolút:
1. Karakas Attila / Frank van Maurik (39/36) UTE
2. Csőre Csaba / Ranga László (40/36) UTE
5. Füzesi Zsolt / Solymosi József (41/41) UTE

Egyéni abszolút:
2. Csőre Csaba (39/38/36) UTE
3. Emmer Tamás (39/36/39) UTE
4. Karakas Attila (39/40/37) UTE
6. Füzesi Zsolt (40/39/38) UTE
7. Ranga László (42/39/37) UTE
9. Hámori Ferenc (41/42/38) UTE

Hajrá Lilák!

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

Budapest Open című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41